Βασιλαράκης και Κρητσιώτης, 3ος και 4ος, στον αγώνα 5 χλμ στην Ρόδο! Δυναμική η παρουσία της Καρπάθου

Βασιλαράκης και Κρητσιώτης, 3ος και 4ος, στον αγώνα 5 χλμ στην Ρόδο! Δυναμική η παρουσία της Καρπάθου

O Διεθνής Μαραθώνιος Ρόδου επέστρεψε και περισσότεροι από 1.500 δρομείς από 55 χώρες του κόσμου πήραν μέρος για πρώτη φορά με φυσική παρουσία, μετά από δύο χρόνια, λόγω της πανδημίας (ακυρώθηκε το 2020, εικονικά το 2021).  Ξεχωρίσαμε αρκετές παρουσίες από την Κάρπαθο ωστόσο αρχικά πρέπει να σταθούμε στις επιτυχίες που κατάφεραν από το νησί στα 5 χλμ και στη συνέχεια να αναρωτηθούμε πως τα καταφέρνουν προερχόμενοι από ένα νησί στο οποίο οι αρχές δεν δείχνουν ενδιαφέρον για τον κλασικό αθλητισμό. Και κάπου εκεί αναρωτιέσαι για τα κουράγια, τη δύναμη αλλά και την υπομονή που δείχνουν αυτά τα παιδιά! Ελπιδοφόρα είναι η υπόσχεση του Προέδρου του ΠΟΣΕΙΔΩΝΑ, για τη δημιουργία αθλητικής ομάδας.

Πιο συγκεκριμένα ο Βασίλης Βασιλαράκης  κατέλαβε την 3η θέση και ο Ηλίας Κρητσιώτης 4ος με χρόνους τα 19 λεπτά! Πρώτος ο Χριστόφορος Πρωτόπαπας, με χρόνο 16.43 και δεύτερος ο Νικήτας Φωτάρας, με 18.44 κι αυτός Κύπριος. Από την Κάρπαθο και ο Αντρέας Τσαγκάρης με χρόνο 23.23 (προσωπικό ρεκόρ) ήταν 24ος. Επίσης έτρεξαν οι Γιώργος Βασιλαράκης, Κώστας Κωνσταντής, Βασίλης Νουάρος, Μαργαρίτα Αλεξίου, Μάντυ Παπαβασίλη, μαζί τους ήταν και ο προπονητής των αθλητών Χρήστος Ξενοπανάγος.

Συγκινητικό ενσταντανέ το ξεδίπλωμα και η φωτογράφηση της σημαίας των Εθελοντών Αιμοδοτών Καρπάθου ενώ γύρω από αυτή είναι οι Καρπάθιοι αθλητές!

Με μια φωνή οι αθλητές  από την Κάρπαθο, που έδωσαν το παρόν στους αγώνες στην Ρόδο, Βασιλαράκης Βασίλειος, Τσαγκάρης Αντρέας, Κρητσιώτης Ηλίας και ο προπονητής τους Χρήστος Ξενοπανάγος, ανέφεραν στα Καρπαθιακά Νέα:

“Τρέχαμε όλο τον χρόνο σε ένα άθλιο αγωνιστικά στάδιο, χωρίς αποδυτήρια, με κατεστραμμένο ταρτάν και καμία στήριξη από κάποιον φορέα . Επιβάλλετε να δημιουργεί σύλλογος για να μας στεγάσει . Όπως και δρόμοι για τρέξιμο . Πρέπει να πούμε ότι ο Πρόεδρος του  Ποσειδώνα, Κοσμάς Γιαλλουράκης, δεσμεύτηκε για την δημιουργία αθλητικής ομάδας στίβου και έχει ξεκινήσει ήδη την προετοιμασία”