2η ημέρα Κατασκήνωσης στην Κάρπαθο: Εργασίες στο Μοναστήρι, επίσκεψη στις Πυλές, στο Επαρχείο και συνάντηση με το Λύκειο Ελληνίδων! (pics)

2η ημέρα Κατασκήνωσης στην Κάρπαθο: Εργασίες στο Μοναστήρι, επίσκεψη στις Πυλές, στο Επαρχείο και συνάντηση με το Λύκειο Ελληνίδων! (pics)

2  Αυγούστου 2023

2η ημέρα Κατασκήνωσης

Ο ήλιος ανέτειλε γεμίζοντας μας  ενέργεια. Έπαρση σημαίας, πρωϊνό και ξεκινάμε!!!

Μια ομάδα Μεγάλων Οδηγών επισκέφτηκαν το θερινό σχολείο του Πατέρα Καλλίνικου στις Πυλές. Με παιχνίδια, τραγούδια και κατασκευές περάσαμε τρεις ώρες με τα παιδιά του σχολείου τα οποία με την προθυμία τους ενθουσίασαν τους Μεγάλους Οδηγούς.

Μια δεύτερη ομάδα Μεγάλων Οδηγών επισκέφθηκε το Επαρχείο και με την πολύτιμη βοήθεια της κας Νάζου ασχολήθηκε με την προετοιμασία για να βάψουμε μέρος του Επαρχείου και το ξεχορτάριασμα σε μια πρώτη προσπάθεια για την αναβάθμιση του κήπου του! Ακόμα και η ζέστη δεν μας πτόησε!!!! Το δροσερό αεράκι από την θάλασσα έκανε την δουλειά μας πιο εύκολη.

Η τρίτη ομάδα στο Μοναστήρι ξεκίνησε  να στοκάρει τα δρομάκια του Μοναστηριού, (προετοιμασία για το βάψιμο) και να τακτοποιεί μια από τις αποθήκες του χώρου. Και συνεχίζουμε!!!

Αργά το απόγευμα μας επισκέφθηκαν μέλη του Τοπικού Παραρτήματος του Λυκείου Ελληνίδων Καρπάθου! Μας καλωσόρισαν στον νησί προσφέροντας μας παραδοσιακά κεράσματα! Μας μίλησαν για τις παραδοσιακές φορεσιές του νησιού, οι οποίες και μας εντυπωσίασαν με τα χρώματά τους. Η δύση του ήλιου μας βρήκε να χορεύουμε όλοι μαζί παραδοσιακούς χορούς της Καρπάθου υπό τον γλυκό ήχο της λύρας του Μιχάλη Χαροκόπου!!!

Η συνάντηση με το Λύκειο Ελληνίδων μάς υπενθύμισε πόσο σημαντική είναι η γνωριμία με την παράδοση ενός τόπου. Θα το θυμόμαστε με πολύ όμορφα συναισθήματα αυτό το ηλιοβασίλεμα!!!  Ευχαριστούμε την Πρόεδρο κα Θεοδώρα Διαμαντή, την Αντιπρόεδρο κα Ευδοκία Χριστοδουλάκη και όλα τα μέλη του Διοικητικού Συμβουλίου που μας συγκίνησαν με την ευγένειά τους και την φιλοξενία τους.

Θα θυμόμαστε για καιρό τις γλυκές φωνές της Πόπης και της Ανναταλάντης και τους ευχόμαστε κάθε επιτυχία στην τελευταία τους χρονιά στο Λύκειο

3.8.2023

Καρπαθιακά Νέα