3η ημέρα Κατασκήνωσης στην Κάρπαθο: Στο θερινό σχολείο Πυλών, εργασίες στο Επαρχείο αλλά και μπάνιο στην μαγική Αχάτα! (pics)

3η ημέρα Κατασκήνωσης στην Κάρπαθο: Στο θερινό σχολείο Πυλών, εργασίες στο Επαρχείο αλλά και μπάνιο στην μαγική Αχάτα! (pics)

3η Αυγουστου 2023

Οι ακούραστοι ρεπόρτερ μας με ενθουσιασμό συνεχίζουν να καταγράφουν τις εμπειρίες μας και να αποθανατίζουν αυτά που θα αποτελέσουν τις μελλοντικές μας αναμνήσεις!

Μια καινούργια μέρα ξημέρωσε και μετά από ένα δυναμωτικό πρωινό πιάσαμε σκληρή δουλειά!

Οι εργασίες στο Μοναστήρι συνεχίζονται πυρετωδώς με την ομάδα των Μεγάλων Οδηγών να ολοκληρώνει το στοκάρισμα του μονοπατιού και τον καλλωπισμό των παρτεριών . Τα πινέλα έχουν πάρει φωτιά και συμμετέχουν στην αγωνία μας για ένα άρτιο αποτέλεσμα !

Στο Επαρχείο τώρα μια άλλη ομάδα Μεγάλων Οδηγών σήκωσε τα μανίκια και άρχισε την σκληρή δουλειά! Ξύσιμο, στοκάρισμα, βάψιμο , οικοδόμοι με τα όλα τους, ενώ οι υπόλοιποι  ανέλαβαν το ξεχορτάριασμα του κήπου.

Σε ένα γειτονικό χωριό , στις Πυλές, μια τρίτη ομάδα επισκέφτηκε για άλλη μια φορά το θερινό σχολείο  αφήνοντας το στίγμα της. Η βιωματική μάθηση μέσα από το παιχνίδι και το φιλικό περιβάλλον είναι κάτι που μας ξεχωρίζει και αυτό προσπάθησε να μεταδώσει στα παιδιά με θέμα της την ανακύκλωση! Η επικαιρότητα του θέματος το έκανε να έχει μεγάλη απήχηση σε μικρούς και μεγάλους σκορπίζοντας χαμόγελα.

Μετά την εργασία έρχεται η χαλάρωση. Προορισμός μας η παραλία της Αχάτας. Ο οφιώδης στενός δρόμος και τα βράχια με τα πεισματάρικα πεύκα που φύτρωναν στο γκρεμό σού δημιουργούσαν ένα δέος και θαυμασμό για την μοναδική Καρπαθιακή φύση !

Ένα απογευματινό δροσιστικό μπάνιο στην μαγευτική παραλία όπου το σούρουπο μας βρίσκει να συνεχίζουμε το οδηγικό μας πρόγραμμα με την λύση ενός μυστηρίου υπό το φως του φεγγαριού.

Εκεί μας χαιρέτισε το ολόγιομο φεγγάρι που πρόβαλε σιγά-σιγά πίσω από τους άγριους βράχους και συντρόφευσε τα όνειρά μας !

Αλήθεια, έχετε ποτέ κοιμηθεί με φίλους σας δίπλα στην θάλασσα και ο παφλασμός των κυμάτων να σας νανουρίζει ;;

Εμείς το κάνουμε κάθε χρόνο !

4.8.2023

Καρπαθιακά Νέα