4η ημέρα Οικοτουριστικού Προγράμματος -Σαγηνευμένοι από τη μαγεία της Σαρίας!

4η ημέρα Οικοτουριστικού Προγράμματος -Σαγηνευμένοι από τη μαγεία της Σαρίας!

Η 4η μέρα του Οικοτουριστικού προγράμματος  ήταν γεμάτη από νέες εμπειρίες σε έναν τόπο μοναδικό, την Σαρία, που σε ταξιδεύει πολλά χρόνια πίσω, σε διαφορετικούς χρόνους από τα αρχαία χρόνια μέχρι τα νεότερα.

Η 6μελη ομάδα με τον συντονιστή Μιχάλη Ρείση, ξεκίνησαν από το Διαφάνι. Μετά  απο ακόμη ένα πρωινό γεύμα γεμάτο από  γεύσεις και αρώματα της Καρπάθου.

Κατευθύνθηκαν βόρεια στην ανατολική ακτογραμμή του νησιού. Το καραβάκι  ταξίδευε κοντά στην στεριά μπαίνοντας σε σπηλιές, περνώντας από ερημικές παραλίες, μέχρι να φτάσουμε στον τελικό μας προορισμό, τα παλάτια της Σαρίας.  Με τη συνεχή συμβολή του Φορέα Διαχείρισης Προστατευόμενων Περιοχών Δωδεκανήσου, η ομάδα του προγράμματος Οικοτουρισμού, πέρασε μέσα από το φαράγγι για το Άργος όπου και παρατήρησε την εσωτερική και εξωτερική αρχιτεκτονική των σπιτιών.

 

Έπειτα συνέχισαν την πεζοπορία για την κορυφή του ψηλότερου βουνού του νησιού, όπου βρίσκεται το εκκλησάκι του Προφήτη Ζαχαρία. Από εκεί θαύμασαν τη θέα στο απέραντο γαλάζιο του Αιγαίου, τα Σαρακίνικα κτίσματα, το εκκλησάκι της Αγίας Σοφίας και την παραλία των παλατιών.

Εκεί, στα ψηλά, ακολούθησε το κολατσιό και στην συνέχεια ξεκίνησαν την επιστροφή για το λιμάνι. Εκεί το Καταδυτικό Κέντρο Καρπάθου του κ. Ντίνου Πρωτόπαππα είχε ετοιμάσει τον κατάλληλο εξοπλισμό για τη βουτιά. Κολύμπησαν με μάσκα μέσα στο λιμάνι των παλατιών, όπου είδαν διάφορα είδη ψαριών και φυτών του πλούσιου βυθού της βόρειας Καρπάθου.

Ακολούθησαν τα ίχνη του πρόσφατου υποθαλάσσιου μονοπατιού και οδηγήθηκαν στις κρυφές σπηλιές των βράχων.

Στην συνέχεια ήρθε η ώρα για το γεύμα με φρέσκα ψάρια στα κάρβουνα τα οποία είχαν φροντίσει να τα προμηθευτούν την προηγούμενη ημέρα από ντόπιο επαγγελματία ψαρά της περιοχής.

Μετά το γεύμα έκαναν έναν μικρό περίπατο στα παραμυθένια Σαρακίνικα κτίσματα που άφησαν οι Άραβες πειρατές στο πέρασμα τους, τα οποία στέκουν καλά μετά από το πέρασμα των αιώνων . Άναψαν και θυμίασαν το εκκλησάκι της Αγίας Σοφίας κι έπειτα ξεκίνησαν ξεκίνησαν για το ταξίδι. Αυτή τη φορά πιο βόρεια για την παραλία της Αλιμούντας φτάνοντας μέχρι και το βορειότερο άκρο της Σαρίας, το Παρασπόρι.

Λίγο αργότερα ήρθε ηώρα της επιστροφή για τον λιμάνι του Διαφανίου.

Όπως σημειώνει ο κ. Μιχάλης Ρεϊσης, το βράδυ έγινε αναλυτική συζήτηση για το πρόγραμμα καθώς και όλα αυτά που είδαν και έζησαν από την εμπειρία του οικοτουριστικού πακέτου αυτές τις 4 μέρες.

«Οι αξιολογητές ένιωσαν παραπάνω από Καρπάθιοι», τόνισε ο κ. Ρεϊσης, «γέμισαν με αξέχαστες εμπειρίες, αποδέχτηκαν την πρόκληση. Το οικοτουριστικό 4ημερο πακέτο που στήθηκε με πολύ κόπο και μεγάλη αγάπη για τον τόπο φαίνεται ότι απέδωσε τα μέγιστα!»