Κατασκήνωση στην Κάρπαθο: Ξυπνήσαμε στην παραλία της Αχάτας! 4η ημέρα γεμάτη από δράσεις στην Κάρπαθο

Κατασκήνωση στην Κάρπαθο: Ξυπνήσαμε στην παραλία της Αχάτας! 4η ημέρα γεμάτη από δράσεις στην Κάρπαθο

4η Αυγούστου 2023

Οι πρώτες αχτίδες του ήλιου βρίσκουν όλη την Κατασκήνωση να ξυπνά στην παραλία της Αχάτας. Πόση ομορφιά… Η θάλασσα μας προσκαλεί σε μια τελευταία βουτιά!!! Μόλις που προλάβαμε… Τα λεωφορεία ήρθαν και επιστροφή στη βάση μας, στην Ιερά Μονή Αγίου Γεωργίου Βασσών.

Οι ομάδες των Μεγάλων Οδηγών συνεχίζουν απτόητοι το έργο τους με ενθουσιασμό και προσμονή για την ολοκλήρωση του.

Στις Πυλές, η ομάδα στο θερινό σχολείο, ασχολήθηκε με τον «κύκλο του νερού», ένα εκπαιδευτικό πρόγραμμα για παιδιά δημοτικού, που εξηγεί με απλό τρόπο πώς το νερό από τα ποτάμια, τις λίμνες και τη θάλασσα εξατμίζεται με τη ζέστη, γίνεται σύννεφο και επιστρέφει στη γη. Μια αέναη διαδικασία από την αρχή της δημιουργίας του κόσμου. Αν το σκεφτούμε, πίνουμε το ίδιο νερό που έπιναν οι δεινόσαυροι!!!

Οι εργασίες στον κήπο του Επαρχείου ολοκληρώθηκαν αργά το μεσημέρι και δεν αργεί να ολοκληρωθεί το βάψιμο του χώρου από την ομάδα μας. Μέχρι αύριο θα το έχουμε καταφέρει και αυτό!!!

Και στο Μοναστήρι όλα πάνε τέλεια, οι διάδρομοι «κοκκινίζουν» όχι από ντροπή αλλά από το εξαιρετικό βάψιμο που κάνουν οι Μεγάλοι Οδηγοί  με κέφι!

Το απόγευμα οι Μεγάλοι Οδηγοί παρουσίασαν στην Ομάδα δραστηριότητες που είχαν ετοιμάσει, αξιολογήθηκαν και επιβραβεύθηκαν για την προσπάθεια τους.

Μέρος της εκπαιδευτικής διαδικασίας στον Οδηγισμό είναι η προσωπική ανάπτυξη των παιδιών μέσα από δραστηριότητες για να μάθουν περισσότερα για τον εαυτό τους, τους γύρω τους , το περιβάλλον. Και φυσικά για να περάσουν καλά και να διασκεδάσουν!!!

Μετά το βραδινό φαγητό σειρά είχε η ψυχαγωγία με θέμα σκηνές από γνωστές ταινίες του ελληνικού και ξένου κινηματογράφου. Επίδοξοι ηθοποιοί ξεδίπλωσαν το ταλέντο τους με επιτυχία! Το ευχαριστηθήκαμε πολύ!!

Και κάπως έτσι… νυστάξαμε, είπαμε καληνύχτα και ανυπομονούμε για την επόμενη ημέρα της Κατασκήνωσης.

5.8.2023

Καρπαθιακά Νέα