7η ημέρα κατασκήνωσης στην Κάρπαθο: Περπάτημα στα βουνά - Μπάνιο στον Αφιάρτη!

7η ημέρα κατασκήνωσης στην Κάρπαθο: Περπάτημα στα βουνά - Μπάνιο στον Αφιάρτη!

Δευτέρα 7 Αυγούστου 2023

(Σήμερα η μέρα δεν έχει εργασία προσφοράς αλλά μόνο Οδηγικό πρόγραμμα.)

Τα ξυπνητήρια ήχησαν στις 6.15πμ. Ήταν η μέρα της πορείας. Ο ήλιος που ξεμύτιζε πίσω από το βουνό μάς βρήκε να παίρνουμε το ανηφορικό μονοπάτι για το γραφικό χωριό του Όθου.

Το αεράκι μας δροσίζει και κάνει την ανάβαση πιο εύκολη. Στο μικρό ξωκλήσι της Ζωοδόχου Πηγής ξαποσταίνουμε να θαυμάσουμε την πανοραμική θέα και να πάρουμε το πρωϊνό μας. Φτάνοντας στον Όθο μάς εντυπωσίασαν τα περιποιημένα και καλοδιατηρημένα σπίτια του, τα γραφικά σοκάκια του και οι φιλόξενοι κάτοικοί του.

Απολαύσαμε μια κρύα πορτοκαλάδα και συνομιλήσαμε με κατοίκους του χωριού. Ο δρόμος της επιστροφής μας φάνηκε πολύ σύντομος ενώ η εμπειρία μάς άνοιξε την όρεξη για τραγούδι και πυροδότησε το κέφι μας.

Το απομεσήμερο μας βρίσκει σε μία από τις νοτιότερες παραλίες του νησιού, τον Μακρύ Γιαλό. Παρέα με τους surfers κολυμπήσαμε στα καταγάλανα νερά και παίξαμε ατελείωτα παιχνίδια μέσα στο νερό.

Η νύχτα μας βρήκε να δημιουργούμε, δοκιμάζοντας τις δυνατότητές μας σε ένα φανταστικό σενάριο : ήμασταν καλλιτέχνες με αναπηρία. Έτσι κληθήκαμε ανά ομάδες να δημιουργήσουμε έναν πίνακα άλλοι με κλειστά μάτια, άλλοι ζωγραφίζοντας με το στόμα ή με το πόδι ! Καλύτερη άσκηση ενσυναίσθησης δεν θα μπορούσε να υπάρξει !

Είπαμε καληνύχτα με την μεγάλη μέρα της γιορτής λήξης της κατασκήνωσής μας να πλησιάζει.

Την Τρίτη 8/8 σας περιμένουμε όλους στις 7.30 μμ στη Μονή Αγίου Γεωργίου Βασσών να γιορτάσουμε και να σας αφηγηθούμε τις εμπειρίες μας στο φιλόξενο νησί της Καρπάθου!

 

8.8.2023

Καρπαθιακά Νέα