9η ημέρα κατασκήνωσης στην ΚΑΡΠΑΘΟ: Η επιλογή ήταν μία και αδιαπραγμάτευτη: Όλυμπος!

9η ημέρα κατασκήνωσης στην ΚΑΡΠΑΘΟ: Η επιλογή ήταν μία και αδιαπραγμάτευτη: Όλυμπος!

Τετάρτη  9 Αυγούστου 2023

Η ημέρα πριν την φούρια του ταξιδιού ήταν αφιερωμένη στην γνωριμία του νησιού. Η επιλογή ήταν μία και αδιαπραγμάτευτη: Όλυμπος!

Αν και η διαδρομή ήταν δύσκολη λόγω στροφών και απόστασης , ο προορισμός μας αποζημίωσε με την ομορφιά του , που σου κόβει την ανάσα, και με την ιδιαιτερότητά του. Τα καλοδιατηρημένα σπίτια με τα φωτεινά χρώματα γαντζωμένα στους βράχους σε εντυπωσίαζαν και ήθελες όλα να τα δεις και όλα να τα νιώσεις. Οι Μεγάλοι Οδηγοί εξοικειώθηκαν με το χωριό παίζοντας ένα Μεγάλο Παιχνίδι ερωτήσεων που τους καλούσαν να γνωρίσουν καλύτερα την Όλυμπο. Οι τρείς ώρες δεν ήταν αρκετές και φύγαμε με μία υπόσχεση: ότι θα ξανάρθουμε!!!

Μετά από την περιπλάνηση σειρά είχε μια δροσιστική βουτιά στο Διαφάνι, όπου ακούραστοι παίξαμε παιχνίδια στο νερό.

Επιστροφή στην κατασκήνωση όπου ο δυνατός αέρας μας είχε κάνει ζημιές στις σκηνές κι έτσι, καίτοι δεν θέλαμε να συνειδητοποιήσουμε ότι αύριο είναι η τελευταία μας μέρα, αρχίσαμε να ξεστήνουμε τις μεγάλες κατασκευές.

Το βράδυ ήταν ένα ιδιαίτερο βράδυ για μας τους Οδηγούς καθώς είχαμε την τελετή της Υπόσχεσης, μιάς υπόσχεσης που μας ακολουθεί σε όλη μας την ζωή και καθορίζει τον χαρακτήρα μας.

Τα παιδιά που ήταν έτοιμα να δώσουν την υπόσχεση απήγγειλαν με μία φωνή και πολλή συγκίνηση :

Υπόσχομαι να προσπαθήσω

Με πίστη στον Θεό να αγαπώ την Πατρίδα μου

Και να υπερασπίζομαι την ειρήνη και την ελευθερία

Να βοηθώ παντού και πάντοτε

Και με ιδανικό μου το ΥΠΗΡΕΤΕΙΝ

Να κάνω τρόπο ζωής τις αξίες του Οδηγισμού.

 

Η βραδιά έκλεισε αποχαιρετώντας τα παιδιά που τέλειωσαν την Τρίτη Λυκείου τα οποία μοιράστηκαν μαζί μας τα συναισθήματα τους και τις εμπειρίες τους ως Οδηγοί μέχρι αυτήν την στιγμή. Συγκίνηση, αποχαιρετισμοί, υποσχέσεις , αγκαλιές, σκέψεις και προσδοκίες για το μέλλον.

Αύριο μαζεύουμε όλα τα πράγματά μας και αποχαιρετούμε τον φιλόξενο τόπο της Καρπάθου γεμάτοι ωραίες στιγμές, εικόνες και αναμνήσεις.

Το μεγαλύτερο ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ το απευθύνουμε στον πατέρα Καλλίνικο για την φιλοξενία του.

Καλή αντάμωση σε όλους!

11.8.2023

Καρπαθιακά Νέα