Η αγανακτισμένη ανοικτή επιστολή του Gian Luca Borasio προς τον Δήμο Καρπάθου!

Η αγανακτισμένη ανοικτή επιστολή του Gian Luca Borasio προς τον Δήμο Καρπάθου!

Η αγανακτισμένη ανοικτή επιστολή του Gian Luca Borasio προς τον Δήμο Καρπάθου. Του Ιταλού που έχει επενδύσει εκατομμύρια ευρώ μαζί με άλλους επενδυτές στο Αρδάνι έφερε άμεσα αποτελέσματα! Δημοσιεύθηκε πριν από λίγες ημέρες σε σελίδες του facebook κι όπως φαίνεται έπειτα από αυτό και μόλις χθες, όπως μας ενημερώνει ο συντάκτης του κειμένου, ο δρόμος που παρουσιάζει στις φωτογραφίες ισιώθηκε από βαρύ μηχάνημα, για αυτό ευχαριστεί τον Αντιδήμαρχο κ. Γιάννη Λυριστή για την άμεση παρέμβαση.

 

“Αξιότιμε κύριε δήμαρχε Γιάννη Νισύριε είμαι Ιταλός κάτοικος της Καρπάθου των οποίων γνωρίζετε πολύ καλά. Φέτος συμπληρώνονται 30 χρόνια που ζω στην Κάρπαθο η πρώτη φορά που βρέθηκα εδώ το 1991 και κατόπιν έκτισα το σπίτι μου το 2003 στο πανέμορφο αυτό νησί, από το 2019 κατοικώ σχεδόν ολόκληρο το χρόνο εδώ σας γράφω διότι δεν έχω δει πουθενά.

Σας γράφω διότι είμαι εξαιρετικά δυσαρεστημένος από τον τρόπο με τον οποίον η διοίκηση αντιμετωπίζει τα προβλήματα αυτού του νησιού. Είναι πρωτόγνωρο για μένα δεν το έχω ξανά συνάντηση ως δημότης ούτε στην Ιταλία αλλά ούτε και στην Ελλάδα.

Τον Μάιο συναντηθήκαμε και σας παρουσίασα εκτενώς το πρόβλημα και την δυσφορία των ιταλικών οικογενειών λόγω της βλάβης με την οποία αναγκαζόμαστε να ζούμε εδώ και τόσο καιρό και η οποία δυσκολεύει εξαιρετικά την καθημερινότητά μας στο θέμα ύδρευσης και υγιούς διαβίωσης.

Σας επιστήσαμε την προσοχή στην βλάβη ενός σωλήνα ύδρευσης όποιος έχει επισκευαστεί εντελώς προσωρινά με αποτέλεσμα αντί να έχει λυθεί το πρόβλημα να έχει δημιουργηθεί ακόμη μεγαλύτερο. Εν τέλει αυτή η προσωρινή επισκευή μείωσε σε μεγάλο βαθμό την παροχή του νερού. Σας ανέφερα επίσης ότι ο δρόμος οποίος συνδέει τα σπίτια μας είναι τόσο πολύ κατεστραμμένος που δεν μπορεί πλέον να χρησιμοποιηθεί ούτε από αυτοκίνητα τέσσερα επί τέσσερα.

Σε προηγούμενη συνάντηση μας και επικοινωνία μας είχατε υποσχεθεί ότι αυτά τα προβλήματα θα τακτοποιούνταν σε σύντομο χρονικό διάστημα και μάλιστα είχατε πει ότι θα ερχόσασταν ο ίδιος για να κάνετε αυτοψία επιτόπου και να δείτε ο ίδιος την κατάσταση. Μάταια σας περιμέναμε τόσο καιρό και μάταια πιστέψαμε, όπως μας υποσχεθήκατε, ότι τελικά θα γίνονταν οι κατάλληλες εργασίες ώστε να λυθεί απολύτως το πρόβλημα.

Επέστρεψα και πάλι σε εσάς σας ξανα-ενόχλησα πολλάκις να πω ότι μπορούμε ακόμη δεν έχει γίνει απολύτως τίποτα μετά από τόσο καιρό.

Εν τέλει ενημερώθηκα ότι δεν εγκρίνεται εσείς ο ίδιος τις αναγκαίες εργασίες διότι εκτός των άλλων δεν ήταν αυτές για τις οποίες σας είχα επισημάνει. Συναντηθήκαμε για μια τρίτη φορά στο κτίριο του Δήμου μαζί με τον αντιδήμαρχο και καθώς συνομιλούσαμε και η συζήτησή μας ήταν σε εξέλιξη προκειμένου να βρεθεί επιτέλους μία λύση για τα προβλήματα τα σοβαρότατα που αντιμετωπίζουμε εν μέσω της συζήτησης σηκωθήκατε και φύγατε. Αναρωτιέμαι κύριε δήμαρχε αυτού εδώ του πανέμορφο νησιού πως μπορείτε να συμπεριφέρεστε με ένα τέτοιο τρόπο σε 13 οικογένειες οι οποίες έχουνε χτίσει το σπίτι τους εδώ και οι οποίες αφήνουνε εδώ σ’ αυτό το Δήμο τα χρήματά τους δεν μου έχει ξανασυμβεί ούτε στην Ελλάδα ούτε στην Ιταλία μα ούτε και σε καμιά άλλη χώρα ένας δήμαρχος κατά τη διάρκεια μιας διάσκεψης η οποία στόχο έχει να λύσει προβλήματα του τόπου και των κατοίκων του έστω και των αλλοδαπών να σηκώνεται και να φεύγει χωρίς ούτε μία εξήγηση.

 

 

Θέλω να επισημάνω ότι η συμπεριφορά σας προσβάλλει όλους εμάς τους αλλοδαπούς οι οποίοι έχουμε ξοδέψει σεβαστά ποσά για να κατασκευάσουμε τις κατοικίες μας και ζούμε εδώ σχεδόν όλο το χρόνο βοηθώντας σε μεγάλο βαθμό την οικονομία του να του νησιού ακόμη και σε αυτούς τους δύσκολους καιρούς είναι πραγματικά ασυγχώρητος ο τρόπος που μου συμπεριφερθήκατε κύριε δήμαρχε ένα άτομο μπορεί να δώσει υποσχέσεις και να μην τις κρατήσει. Ένας δήμαρχος όμως δεν μπορεί. Γιατί προσβάλλει την αξιοπιστία του αξιώματος το οποίο αντιπροσωπεύει. Δεν ξέρουμε πως ακριβώς να εκλάβουμε την στάση σας αυτή ως μία έλλειψη σεβασμού προς την δική σας εικόνα αυτού που έπρεπε να αντιπροσωπεύει ένας δήμαρχος ή ίσως μία προσβολή προς την ιταλική κοινότητα για να μπορέσετε να ξαναδώσετε αξιοπιστίας στο αξίωμα σας θα πρέπει να μας ζητήσετε συγνώμη επισήμως και να μας δώσετε την πρέπουσα προσοχή όταν θα επιστρέψουμε για να λυθεί το πρόβλημα επισημαίνουμε ότι κατά τη γνώμη μας δεν αξίζει να δημιουργούνται εντάσεις για 50 m σωλήνα και 2 h εργασίας του εκσκαφέα.

Εν τέλει κλείνοντας σας παρακαλούμε θερμά με ευγενικό τρόπο να διορθώσετε την ζημιά για την οποία σας έχουμε ενοχλήσει επανειλημμένα και η οποία αφορά ανθρώπους που επέλεξα να επενδύσουν τις οικονομίες τους και να ζήσουν σε αυτό το νησί το οποίο εσείς αυτή τη στιγμή ως δημοτική αρχή αντιπροσωπεύεται.”