Άγιοι Ανάργυροι. Ο πρώτος Εσπερινός για τον π. Μιχαήλ Φράγκο στην Ενορία του!

Άγιοι Ανάργυροι. Ο πρώτος Εσπερινός για τον π. Μιχαήλ Φράγκο στην Ενορία του!

Τα μικρά μοναστηράκια της Καρπάθου εξακολουθούν να στέκουν ολοζώντανα και να γίνονται η αιτία της πιο γλυκιάς συνεύρεσης, κυρίως όμως γίνονται ισχυροί φορτιστές πίστεως και ελπίδας. Έτσι και χθες το απόγευμα, 30 Ιουνίου, σειρά είχε η παραμονή του εορτασμού των Αγίων Αναργύρων. Ενα από τα εκκλησάκια της Καρπάθου, που είναι αφιερωμένο στους Άγιους Ανάργυρους, βρίσκεται στην έξοδο των Μενετών προς Αρκάσα. Αρκετός κόσμος στάθηκε ευλαβικά στην αυλή των Αγίων Αναργύρων και προσευχήθηκε με τη γαλήνια λειτουργία του π. Μιχαήλ Β. Φράγκου.

Ο π. Μιχαήλ χειροτονήθηκε εις Πρεσβύτερο μόλις μια ημέρα νωρίτερα, στις 29 Ιουνίου 2021, έτσι ο  Εσπερινός κατά των εορτασμό των Αγίων Αναργύρων ουσιαστικά είναι και ο πρώτος στην Ενορία του!  Οι Μενετές είναι τυχερές διότι απέκτησαν έναν σεμνό, σοβαρό και εξαιρετικά καταρτισμένο ιερέα.

Απέριττος ο ναός των Αγίων Αναργύρων, είναι καμωμένος με τέτοιο τρόπο ώστε να μπορεί να αγκαλιάζει τους πιστούς και να τους ξεκουράζει. Κτήτορας του Ναίσκου υπήρξε ο Μιχαήλ Γιαβάσης, δεν έχουμε χρονολογία της δημιουργίας του, όμως η οικογένεια της Τούλας Αλεξιάδη, που σήμερα έχουν το ναό στα χέρια τους, θυμάται το θρύλο, που λέει ότι ο Μιχαήλ Γιάβασης είδε στο όνειρο του δυο στρατιώτες που του έλεγαν, σήκω πάνω και του έδειξαν έξω από το σπίτι του! Εκεί έπρεπε να τους κάμει σπίτι! Κι εκείνος δεν έχασε καιρό με όλες του τις  δυνάμεις, πέτρα πέτρα, έφτιαξε ένα μικρό εκκλησάκι μέσα στα κτήματα του. Αργότερα ο Μιχαήλ πήγε στον Πανάγιο Τάφο κι από τότε τον έλεγαν Χατζημιχάλη. Ο πατέρας της Τούλας, Ιωάννης Αλεξιάδης μαζί με τη Ρηγοπούλα Ορφανού έχτισαν από την αρχή το εκκλησάκι και πριν από λίγα χρόνια η Τούλα έκανε μια γερή ανακαίνιση διότι ο μικρός Ναός με την πάροδο των χρόνων παρουσίαζε αρκετά προβλήματα.