Πανηγύρισε ο Άη Γιώργης, το πανέμορφο ξωκλήσι στον Λευκό Μεσοχωρίου

Πανηγύρισε ο Άη Γιώργης, το πανέμορφο ξωκλήσι στον Λευκό Μεσοχωρίου

Ο λαός λέει μια εικόνα χίλιες λέξεις. Αυτή είναι η εικόνα που φιλοτέχνησαν οι πιστοί για τον άγιο Γεώργιο στον Λευκό. Πρόκειται για τους δύο μεγαλομάρτυρες Γεώργιο και Δημήτριο να κρατούν στα χέρια τούς το πανέμορφο εκκλησάκι του Αϊ Γιώργη στον Λευκό.

Μια πρότυπη και ξεχωριστή εικόνα που συνδιάζει την παράδοση του τόπου με την θρησκεία μας, καθώς η παρουσία των δύο αγίων στην χριστιανική ζωή των κατοίκων του Μεσοχωρίου- Λευκού είναι αισθητή και πολυετής και αυτό μας γίνεται γνωστό μεσα απο τις πολυάριθμες αγιογραφίες των προσώπων αυτών σε πολλούς ναούς της περιοχής αλλά και απο προφορικές παραδόσεις.

 

Αυτό μας δείχνει την αγάπη και τον σεβασμό των κατοίκων στα πρόσωπα των αγίων και αυτός ηταν ο λόγος που καθιερώσαμε να εορτάζουμε τους δύο αθλοφόρους στον Λευκό και μάλιστα να διοργανώνουμε μεγάλη και λαμπρή πανήγυρη προς τιμή τους.

Η εκκλησιαστική επιτροπή του ιερού ναού Αγίου Γεωργίου θέλει να ευχαριστήσει ολόψυχα τους προσκυνητές που μας τίμησαν με την παρουσία τους, τους δωρητές που αφουγκράστηκαν τις ανάγκες μας και αμέσως πρόσφεραν για την υλοποίηση τούς και τέλος όλους αυτούς που δούλεψαν σκληρά για την πραγματοποίηση του πανηγυριού. Σας ευχαριστούμε όλους θερμά, η αγάπη μας και η προσευχές μας θα σας συντροφεύουν.