Ο ΚΑΠΕΤΆΝ ΓΙΏΡΓΗΣ φέρνει το ψάρι! Από την Ευαγγελίστρια θα φύγουν όλοι χορτασμένοι

Ο ΚΑΠΕΤΆΝ ΓΙΏΡΓΗΣ φέρνει το ψάρι! Από την Ευαγγελίστρια θα φύγουν όλοι χορτασμένοι

Μεγάλη προσπάθεια για την επιτυχία  της γιορτή του Ευαγγελισμού καταβάλει η εκκλησιαστική επιτροπή Ευαγγελιστρίας πόλεως Καρπάθου! Οι εθελοντές ήδη εργάζονται, ενώ και ο κύριος συντονιστής, εφημέριος Αρχιμανδρίτης Αμβρόσιος Μαναρουλάς, οργανώνει με προσοχή και τάξη και την τελευταία λεπτομέρεια.

Πρέπει μάλιστα να τονίζουμε ότι τα αδέλφια Καφετζή, με το καϊκι τους, το ΚΑΠΕΤΑΝ ΓΙΩΡΓΗΣ, τα τελευταία χρόνια φέρνουν εξολοκλήρου αφιλοκερδώς όλο το ψάρι! Έτσι και φέτος αυτοί οι ψαράδες δίνουν τη δική τους θαλασσινή μάχη για την επιτυχία του εορτασμού.

Όπως ενημερώνει τα Καρπαθιακά Νέα ο εφημέριος του Ιερού Ναού, Αρχιμανδρίτης π. Αμβρόσιος,  ήδη έχουν εξασφαλιστεί περίπου 100 κιλά μένουλας ενώ και σήμερα τα καϊκια των ψαράδων, που έχουν παράδοση στην προσφορά για τη Χάρη Της,  είναι ήδη έξω και προσπαθούν να γεμίσουν τα δίχτυα τους με ψάρια!

Ωστόσο η εκκλησιαστική επιτροπή δεν άφησε τα πράγματα στην τύχη τους! Έχει προμηθευτεί 400 κιλά μπακαλιάρο κι έτσι κανείς δε θα μείνει νηστικός! Οι πρώτες δυο στρώσεις στο εκκλησιαστικό Μέγαρο είναι εξασφαλισμένες με Μένουλα ενώ οι επόμενες δυο στρώσεις, καθώς και όσοι προμηθευτούν σε τάπερ για το σπίτι, θα φύγουν όλοι χορτασμένοι!

Σήμερα Τετάρτη 22 Μαρτίου συνεχίζουν οι εργασίες στην κουζίνα του εκκλησιαστικού μεγάρου ενώ και αύριο θα συνεχίσει η προετοιμασία με τους εθελοντές να παλεύουν το μαριναρισμα του ψαριού και ανάλογα με την ποσότητα της μενουλας, που θα φέρει ο ΆΓΙΟΣ ΓΕΏΡΓΙΟΣ, θα κινηθούν οι μάγειρες. Αξίζει να αναφέρουμε ότι ο Ευαγγελισμός της Θεοτόκου και η γιορτή στην Ευαγγελίστρια σηματοδοτεί και τον ερχομό της Άνοιξης στην Κάρπαθο.  Άλλωστε διαχρονικά αποτελεί μια από τις σημαντικότερες εορτές του νησιού.

Μανώλης Δημελλας

22.3.2023

Καρπαθιακα Νέα