Άνοιξαν οι κάλπες στην Κάρπαθο - Οι πρώτες εικόνες

Άνοιξαν οι κάλπες στην Κάρπαθο - Οι πρώτες εικόνες

Στις 07.00 άνοιξαν οι κάλπες και στην Κάρπαθο με την προσέλευση των πολιτών να είναι ικανοποιητική. Οι φωτογραφίες είναι από τα 2 εκλογικά κέντρα στο χωριό Μενετές, όπου οι εγγεγραμμένοι φτάνουν τους 900 και μετά την πρωτεύουσα Πηγάδια, είναι η πιο μεγάλη αριθμητικά κοινότητα. Οι κάλπες θα κλείσουν στις 19.00.

Στην Κάρπαθο την ψήφο μας διεκδικούν 2 συνδυασμοί με 79 υποψηφίους δημοτικούς συμβούλους. Πιο αναλυτικά, 48 υποψήφιοι δημοτικοί σύμβουλοι από την παράταξη του κ. Φελλουζή και 31 υποψήφιοι δημοτικοί σύμβουλοι από την παράταξη του κ. Μανωλάκη. Υπενθυμίζουμε ότι μπορούν να δοθούν έως και 3 σταυροί προτίμησης.

Για την Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου έχουμε 4 παρατάξεις με 8 υποψηφίους Περιφερειακούς Συμβούλους ΠΕ Καρπάθου-ΗΝ Κάσου.

Περίπου στις 21.30 θα έχουμε εικόνα για τον νέο Δήμαρχο Καρπάθου.Για τις αυτοδιοικητικές εκλογές δεν ισχύουν οι ειδικοί εκλογικοί κατάλογοι ετεροδημοτών, αποδήμων, ναυτικών και κρατουμένων, που ισχύουν για τις βουλευτικές εκλογές, τις ευρωεκλογές και τα δημοψηφίσματα. Ως εκ τούτου, οι κατηγορίες αυτές ψηφοφόρων μπορούν να ασκήσουν το εκλογικό τους δικαίωμα μόνο στους δήμους, στους εκλογικούς καταλόγους των οποίων είναι εγγεγραμμένοι.

8.10.2023

Καρπαθιακά Νέα