Απάντηση του Δημάρχου Καρπάθου στον Νικόλαο Κανάκη

Απάντηση του Δημάρχου Καρπάθου στον Νικόλαο Κανάκη

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ:

Δήλωση Δημάρχου Καρπάθου Γιάννη Νισύριου:

ΓΙΑ ΝΑ ΕΙΝΑΙ ΟΛΑ ΣΑΦΗ ΚΑΙ ΝΑ ΜΗΝ ΠΑΡΑΠΟΙΕΙΤΑΙ Η ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑ ΜΕ ΓΕΝΙΚΟΛΟΓΙΕΣ.

 

Πιστεύω πάντα στον διάλογο, στην συναίνεση, στην σύνθεση των απόψεων. Έχω μάθει να ακούω προτάσεις, σκέψεις και να τις αποδέχομαι αν έχουν βάση, αν είναι χρήσιμες. Το έχω αποδείξει διαχρονικά στην ζωή μου, το δείχνω και στην περίοδο που είμαι Δήμαρχος με την τιμητική επιλογή από τους δημότες μας. Ποτέ δεν προσβάλω, ούτε υποτιμώ κανένα.

 

Ούτε τον κ. Κανάκη προσέβαλα όταν απάντησα σε κείμενό του, το οποίο αναφερόταν επί παντός επιστητού, ήταν γεμάτο ανακρίβειες και γι’ αυτό μίλησα για αδαείς. Δεν είναι κακό να καταθέτεις απόψεις. Η πολυπραγμοσύνη όμως χωρίς τις απαραίτητες γνώσεις για τα θέματα, οδηγεί σε γενικολογίες, σε ανακρίβειες, σε παραποίηση της πραγματικότητας. Το ίδιο κάνει και τώρα σε νέα επιστολή του στην οποία επισυνάπτει και το βιογραφικό του. Πέφτει πάλι στα ίδια λάθη. Αναφέρεται από τα έργα που γίνονται μέχρι την λειτουργία των θεσμικών οργάνων του Δήμου και από το αν έχω συνεργάτες μέχρι ότι σκεφτεί. Συγγνώμη, αλλά αν το βιογραφικό επισυνάπτεται για να φανεί ότι αυτά τα γράφει ένας γνώστης των θεμάτων του Δήμου και της Αυτοδιοίκησης, τελικά επιτυγχάνεται ακριβώς το αντίθετο. Γιατί η μόνη αυτοδιοίκητή εμπειρία του είναι η τριετία που ήταν Πρόεδρος Κοινότητας πριν πολλά χρόνια, που από τότε έχουν αλλάξει πάρα πολλά στην λειτουργία των Δήμων.

 

Δεν σκόπευα να ξανά απαντήσω και το είχα πει. Ωστόσο, δεν θέλω να μένουν στον αέρα σκιές, όπως και θέλω να φανεί πόσο άγνοια των θεμάτων έχει ο κ. Ν. Κανάκης. Απαντάω επομένως για τελευταία φορά επικεντρώνοντας σε ένα βασικό θέμα που θέτει στην νέα επιστολή του. Αναφέρομαι στην αντικατάσταση του φυσικού χλοοτάπητα του Ηροδότου Ηρακλείου. Δεν θα υπάρχει συνέχεια. Οι δημότες μας θέλουν από μένα και την Δημοτική Αρχή έργα και αποτελέσματα, όχι «αλληλογραφία» με τον κ. Ν. Κανάκη.

 

Η αντικατάσταση του φυσικού χλοοτάπητα του γηπέδου του «Ηροδότου Ηρακλείου» λοιπόν, έλαβε χώρα πριν από τουλάχιστον μία επταετία. Πέρα από το γεγονός ότι δεν αποτελούσε μια εκ βάθρων ανακατασκευή αλλά μια απλή βελτίωση της κάλυψης του γηπέδου με φυσικό χορτάρι, έκτοτε οι τεχνογνωσία και η σχετική τεχνολογία των διαφόρων συστημάτων έχει σημαντικές μεταβολές που δεν ανταποκρίνονται από τα κόστη που αναφέρεται.

 

Καταρχήν η καθαρή αξία της μελέτης που αφορά τον αγωνιστικό χώρο είναι 394.920,00€. Τα υπόλοιπα χρήματα 88.850,00€ αφορούν αναβάθμιση υποδομών όπως στέγαστρα, ηλεκτρομηχανολογικές εργασίες, καθίσματα κερκίδας κ.λπ.

 

Στην δαπάνη ανακατασκευής του αγωνιστικού χώρου περιλαμβάνεται:

– Πλήρης εγκατάσταση αποστραγγιστικού δικτύου.

– Πλήρης διάστρωση εδαφικού υποστρώματος υψηλών προδιαγραφών ανάπτυξης του χλοοτάπητα.

– Πλήρης αναβάθμιση του αρδευτικού δικτύου μέσω ενσωμάτωσης υλικών νέας τεχνολογία.

– Η αξία του προπαρασκευασμένου φυσικού χλοοτάπητα με την δαπάνη προμήθειας και μεταφοράς του στο νησί μας.

– Η προμήθεια υβριδικού συστήματος σε επιλεγμένες περιοχές του αγωνιστικού χώρου που «πονάνε» περισσότερο από την μηχανική καταπόνηση της αυξημένης χρήσης.

Σας ενημερώνουμε ότι ανάλογες παρεμβάσεις σε ποδοσφαιρικά γήπεδα που σε επίπεδο προϋπολογισμού απαιτήθηκαν παρόμοια ποσά:

1. ΓΕΝΙΚΗ ΓΡΑΜΜΑΤΕΙΑ ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΥ – ΓΗΠΕΔΟ ΑΕΚ ΚΡΑΝΙΔΙΟΥ – ΕΡΓΑΣΙΕΣ ΑΝΑΒΑΘΜΙΣΗΣ: Προϋπολογισμός: 400.000,00 €.

2. ΔΗΜΟΣ ΑΡΓΟΥΣ – ΜΥΚΗΝΩΝ – ΑΝΑΚΑΤΑΣΚΕΥΗ ΧΛΟΟΤΑΠΗΤΑ ΓΗΠΕΔΟΥ ΝΕΑΣ ΚΙΟΥ: Προϋπολογισμός: 519.411,93 €.

3. ΔΗΜΟΣ ΝΙΚΑΙΑΣ – ΑΓ. Ι. ΡΕΝΤΗ – ΕΓΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΧΛΟΟΤΑΠΗΤΑ ΣΤΟ ΓΗΠΕΔΟ ΝΕΑΠΟΛΕΩΣ: Προϋπολογισμός: 610.700,00 €.

4. ΔΗΜΟΣ ΒΑΡΗΣ – ΒΟΥΛΑΣ – ΒΟΥΛΙΑΓΜΕΝΗΣ – ΑΝΑΚΑΤΑΣΚΕΥΗ ΧΛΟΟΤΑΠΗΤΑ ΚΑΙ ΔΙΚΤΥΩΝ ΔΗΜΟΤΙΚΟΥ ΣΤΑΔΙΟΥ ΒΟΥΛΙΑΓΜΕΝΗΣ: Προϋπολογισμός: 400.000,00 €.

 

Επίσης ενημερώνω ότι η προσθήκη υβριδικού χλοοτάπητα δεν αποτελεί σε καμία περίπτωση αλλαγή φυσικού αντικειμένου διότι πολύ απλά είναι μια νέα τεχνολογία αιχμής που αφορά τον φυσικό χλοοτάπητα και μόνο.

 

Τέλος, σε ότι αφορά τις δαπάνες της άμμου και του αποστραγγιστικού δικτύου (που λανθασμένα αποκαλείτε αποστραγγιστικό πλέγμα) υπάρχουν ακριβώς για να καταστήσουν το γήπεδο σύμφωνο με τις διεθνής και Εθνικές προδιαγραφές τυποποίησης μιας και:

 

I. το αποστραγγιστικό πλέγμα πράγματι όχι μόνο δεν προβλέπεται από τον ΕΛΟΤ αλλά δεν χρησιμοποιείται πουθενά διεθνώς σε αντίθεση με το δίκτυο αποστράγγισης που η μελέτη προβλέπει και,

 

II. Βάσει των αρχών της παραδοσιακής γεωπονικής επιστήμης, το αμμώδες εδαφικό υπόστρωμα είναι αυτό που εξασφαλίζει την μακροζωία και εν γένει την αειφορία του ζώντος οργανισμού που καλείται φυσικός χλοοτάπητας, άποψη που συνάδει με τις Εθνικές προδιαγραφές.

 

Αυτά λοιπόν ως απάντηση για να είναι όλα σαφή.

Προχωράμε σε όλα τα επίπεδα θέλοντας η Κάρπαθος να πάει μπροστά σε όλα τα επίπεδα.

Αυτό κάνουμε με σχέδιο και σκληρή δουλειά.

Σε αυτή την προσπάθεια όλοι έχουν θέση.

Με σκέψεις και προτάσεις που στηρίζονται στην εμπειρία και στη γνώση και όχι με γενικόλογα άρθρα που τα διαψεύδει η απλή πραγματικότητα.

 

Κάρπαθος 28 Ιανουαρίου 2021

Ο Δήμαρχος Καρπάθου

       Ιωάννης Θεμ. Νισύριος