Τρεις αποστολές σωτηρίας με επτά υιοθεσίες από τους Φίλους Ζώων Καρπάθου

Τρεις αποστολές σωτηρίας με επτά υιοθεσίες από τους Φίλους Ζώων Καρπάθου

Σε τρεις μέρες η Ένωση Φίλων Ζώων Καρπάθου πέτυχε να στείλει 3 αποστολές με ζώα που υιοθετήθηκαν σε Ελλάδα και εξωτερικό!

Το βράδυ της Πέμπτης 28.1.2021, ήταν η σειρά του Άργος, για να ταξιδέψει στην παντοτινή οικογένεια του. Το σκυλί ήταν δεμένο στην Αυλώνα από κουτάβι και για σπίτι είχε ένα πεταμένο και σκουριασμένο ψυγείο. Η Φιλοζωική Ένωση τον διέσωσε και από τότε μέχρι την ημέρα που ταξίδεψε από το νησί, ήταν στα χέρια της Svenja και του Hannes που του έδωσαν περίσσια αγάπη και φροντίδα.

Σε ένα άλλο σημείο της χώρας, στο αεροδρόμιο της Αθήνας αυτή τη φορά, οι Φίλοι Ζώων Καρπάθου έστελναν ακόμη μια πολλαπλή αποστολή σωτηρίας! Ένα δύσκολο ταξίδι, με ένα σωρό περιορισμούς και μέτρα λόγω της πανδημίας. Ένα ταξίδι με μεγάλο οικονομικό κόστος, με χίλιες λεπτομέρειες που έπρεπε να κανονιστούν και με πολύ άγχος.
Ένα ταξίδι που χωρίς τη Ζάνα δεν θα γινόταν! Ανέλαβε εθελοντικά να ταξιδέψει μέχρι το Άμστερνταμ! Και να επιστρέψει αμέσως, μόνο και μόνο για να πάνε τα ζωάκια της Ένωσης Φίλων Ζώων Καρπάθου  στα σπίτια τους.
Ο Λόκι, η Ζιζί και η Angel, με τις δύσκολες ιστορίες τους, είχαν την τύχη να βρουν υπέροχες οικογένειες μέσα από την βοήθεια της πολύτιμης Jeanny Hartog Brigman! Της Jeanny που έχει βοηθήσει και έχει βρει οικογένειες σε αμέτρητα ζώα από την Κάρπαθο πολλά χρόνια τώρα!
Την Φιλοζωική Ένωση επίσης βοήθησε η Kitty Peerdeman με ταξιδιωτικές πληροφορίες για την μετακίνηση και τη διαμονή της Ζάνα στο Άμστερνταμ. Η Kitty Peerdeman είναι από τα εξαιρετικά ενεργά μέλη και θα φιλοξενήσει την Αngel μέχρι να πάει στο Βέλγιο όπου υιοθετήθηκε!
Οι νέοι κηδεμόνες των ζώων βοήθησαν οικονομικά για το μεγάλο ταξίδι από την Κάρπαθο στο Άμστερνταμ!
Τα ζωάκια είχαν αναγκαστεί εξαιτίας της πανδημίας, να περιμένουν πολύ καιρό στην Κάρπαθο ώστε να ταξιδέψουν στις οικογένειες τους και έτσι η Ένωση Φίλων Ζώων αποφάσισε να κινηθεί δυναμικότερα και πήρε την κατάσταση στα χέρια μας. Γιατί όπως λένε τα μέλη της Ένωσης:
Η αγάπη και η ευτυχία δεν πρέπει να μένουν στην αναμονή.
Η τρίτη αποστολή των ημερών είχε να κάνει με τη μαμά Σούζη και τις κόρες της, Νταίζη και Κάλι. Ξεκίνησαν την Κυριακή από το λιμάνι, για τα παντοτινά σπίτια τους!
Πρόκειται για άλλα τρία από τα αδέσποτα ζωάκια της Καρπάθου για τα οποία η Ένωση κατάφερε να υιοθετηθούν από υπέροχους κηδεμόνες οι οποίοι το πρωί θα τα περιμένουν στο λιμάνι του Πειραιά!
Η Αντζελα Ραφαελα, η οποία εθελοντικά τα συνοδεύει στο πολύωρο ταξίδι, ως γνήσια κόρη της μαμάς της, άλλαξε την ημερομηνία αναχώρησης της για να βοηθήσει και θα έχει μπροστά της ατελείωτες ώρες ταξιδιού για τις οποίες θα πρέπει να φροντίζει όχι μόνο τις μικρές αλλά και τον δικό της σκύλο που ταξιδεύει κι αυτός!

Είναι η κόρη της Souzana Mangasarian, της αφανούς ηρωίδας της φιλοζωίας της Καρπάθου η οποία μάλιστα φιλοξενούσε και την Σούζη με τα μωρά μέχρι να απογαλακτιστουν!

Της γυναίκας που δίνει χρόνια τώρα στέγη, τροφή και φροντίδα σε όποιο ταλαίπωρο αδέσποτο δεν έχει που να πάει.
Η Ένωση Φίλων Ζώων Καρπάθου δίνει έναν καθημερινό αγώνα για την εξάλειψη των αδέσποτων του νησιού και παράλληλα αγωνίζεται για να πάψει η κακοποίηση των δεσποζόμενων. Γιατί σε κανένα πλάσμα δεν επιτρέπεται κανενός είδους βασανισμός.