Όλυμπος Καρπάθου 1993. Τα παρασκήνια μιας διάσημης φωτογραφίας!

Όλυμπος Καρπάθου 1993. Τα παρασκήνια μιας διάσημης φωτογραφίας!
γράφει ο Αριστείδης Μιαούλης
Όλυμπος Καρπάθου Αύγουστος 1993. Τα παρασκήνια μιας διάσημης φωτογραφίας. Η πρώτη φωτογραφία που βλέπετε με τον Μιχάλη Ζωγραφίδη στη λύρα, έχει κάνει το γύρο του κόσμου και ανήκει στον φίλο καλλιτέχνη διακεκριμένο φωτογράφο Νίκο Κασσέρη. Ανασκαλίζοντας το αρχείο μου θυμήθηκα ότι έχει τραβηχθεί στις 22 Αυγούστου του 1993 στο περιθώριο του 8ου Συμποσίου της Στέγης Γραμμάτων και Τεχνών Δωδεκανήσου υπο την προεδρία του Καθηγητή Κωστή Μηνά. (Οργάνωση στην Όλυμπο : Κοινότητα Ολύμπου με τη συνδρομή του Μανόλη ΜακρήΓιώργου Ν. Τσαμπανακη). Παρέστη και ο Αγωνιστής με καταγωγή απο την ΄Ολυμπο ( ο πατέρας του και η μητέρα του απο τις Μενετές) Ανδρέας Λεντάκης.

 

Είχα την ευκαιρία να το καλύψω για την ΕΡΤ και τις ραδιοφωνικές εκπομπές “Αντίλαλοι απ΄τα Δωδεκάνησα” της ΕΡΤ Ρόδου και “Οι περιφερειακοί Ραδιοφωνικοί Σταθμοί παρουσιάζουν” του Β΄Προγράμματος και είμαι τυχερός γιατί έχω στο αρχείο μου συνεντεύξεις και ομιλίες από εκείνο το Συμπόσιο καθώς και πολλές φωτογραφίες.
Η διάσημη φωτογραφία του Ν. Κασσέρη…. ακολούθησε λίγα λεπτά μετά το “κλίκ” με την δική μου μηχανή , στην ίδια όμορφη βόλτα κάτω από τους μύλους της Ολύμπου Καρπάθου. ΄Ομορφες στιγμές με τη δική τους ιστορία.

 

 

Για την Ιστορία ο Ανδρέας Λεντάκης συμμετείχε ένα χρόνο μετά, (26-27 Μαρτίου 1994) στο Συμπόσιο Λαογραφίας που έγινε στο νησί της Καρπάθου με διοργανωτές το Επαρχείο και το Δήμο με εκλεκτούς ομιλητές όπως τους Πανεπιστημιακούς καθηγητές λαογραφίας Μηνά Αλ. Αλεξιάδη, Γιώργο Στ Αμαργιανάκη, Μιχάλη Γ. Μερακλή, Κωνσταντίνο Μηνά, Κωνσταντίνο Αν. Μελά, Παύλο Κάβουρα, Μαριγούλα Κρητισώτη και άλλους με επίσημο προσκεκλημένο τον μεγάλο αγωνιστή Ανδρέα Λεντάκη ( στο βάθος στη σχετική φωτογραφία έχω δίπλα μου τον τότε Πρωτοσύγκελο της Ι.Μ. Καρπάθου -Κάσου και σημερινό Σεβ. Μητροπολίτη Κώου – Νισύρου κ. Ναθαναήλ).