ΚΑΡΠΑΘΟΣ - Αρχιερατική Θεία Λειτουργία στην Παναγιά του Βράχου

ΚΑΡΠΑΘΟΣ - Αρχιερατική Θεία Λειτουργία στην Παναγιά του Βράχου

Κοσμοσυρροή σήμερα στην κεντρική εκκλησία των Μενετών Κοίμηση της Θεοτόκου. Κυριακή των Βαΐων στη μεγαλύτερη εκκλησία της Καρπάθου, τελέστηκε Αρχιερατική Θεία λειτουργία χοροστατούντος του Σεβασμιωτάτου Καρπάθου και Κάσου κ. Αμβροσίου. Με τον Μητροπολίτη ήταν πανοσιολογιότατος Αρχιμανδρίτης Αμβρόσιος Μαναρουλάς, ο εφημέριος Μενετών, π. αιδεσιμολογιότατος Μιχαήλ Φράγκος και ο π. Αλέξανδρος Πανουτσόπουλος.

Ο Σεβασμιότατος Μητροπολίτης Καρπάθου ΗΝ Κάσου με τον Αστ. Διευθυντή Καρπάθου Ιωάννη Τσακιράκη. Φωτογραφία Πωλ Βιττωρούλης

Η εκκλησία των Μενετών ήταν γεμάτη από κόσμο, να τονίσουμε μάλιστα ότι κάθε  Κυριακή των Βαΐων πολλοί χωριανοί αφήνουν τις εξοχές και έρχονται να εκκλησιαστούν στην Παναγιά του βράχου.

Μετά το πέρας της Θείας Λειτουργίας το υπόστεγο της εκκλησίας Μενετών γέμισε επίσης από κόσμο και οι δύο εκκλησιαστικές επιτροπές, Ανδρών και Γυναικών, συνετέλεσαν ιδιαιτέρως στην επιτυχία της εορτής.

Παρέστησαν, μεταξύ άλλων, η Έπαρχος Καρπάθου και ΗΝ Κάσου Καλλιόπη Νικολαϊδου, ο νέος Αστυνομικός Διευθυντής Καρπάθου Συνταγματάρχης κ. Ιωάννης Τσακιράκης, ο Πρόεδρος κοινότητας Μενετών Μανώλης Μαγριπλής, ο καθηγητής Μηνάς Αλ. Αλεξιάδης, δημοτικοί σύμβουλοι, ο π. Δήμαρχος Μιχαήλ Ιωαννίδης, ο δημοσιογράφος Πωλ Βιττωρούλης και άλλοι επίσημοι.

Συγχαίρομε θερμά τι δυο εκκλησιαστικές επιτροπές και τα Καρπαθιακά Νέα εύχονται σε όλους τους αναγνώστες τους χαρούμενο και ευτυχισμένο Πάσχα.

φωτογραφία Πωλ Βιττωρούλης

9.4.2023

Καρπαθιακά Νέα