Αστυνομία Καρπάθου: To ραντάρ ταχύτητας πιάνει δουλειά - Έλεγχοι στις επιχειρήσεις για τις απαραίτητες άδειες

Αστυνομία Καρπάθου: To ραντάρ ταχύτητας πιάνει δουλειά - Έλεγχοι στις επιχειρήσεις για τις απαραίτητες άδειες

Αποφασισμένος να αλλάξει τη λογική της «αναρχίας στη στάθμευση των αυτοκινήτων» καταρχήν στην πρωτεύουσα της Καρπάθου είναι ο διοικητής της Αστυνομικής Υποδιεύθυνσης Καρπάθου, Αστυνομικός Διευθυντής κ. Ιωάννης Τσακιράκης.

Όπως ανέφερε στα Καρπαθιακά Νέα, από τις αρχές Μαρτίου 2023, που ξεκίνησε η όλη προσπάθεια-επιχείρηση του συμμαζέματος στους δρόμους και η επιβολή του νομικού πλαισίου, τα πράγματα δεν ήταν εύκολα. Η λογική του «παρκάρω όπου γουστάρω αρκεί να είμαι μέσα στην πιάτσα και δίπλα από το αυτοκίνητο μου» έρχεται από πολύ παλιά και είχε γίνει καθημερινή συνήθεια για τους οδηγούς.

«Πρέπει να τονίσω ότι τα πρόστιμα δεν ήταν αποτέλεσμα χωρίς κρίση και σκέψη. Με διάκριση και πολύ προσοχή οι Αστυνομικοί, που κάνουν τους ελέγχους, προχωρούν στην οποιαδήποτε επίδοση παράβασης» ανέφερε ο κ. Τσακιράκης.

Ωστόσο ο Κώδικας Οδικής Κυκλοφορίας (Κ.Ο.Κ.) είναι αυτός που πρέπει να καθορίζει τη συμπεριφορά όλων μας για να μπορούμε να συμβιώνουμε αρμονικά μέσα στην κοινωνία.

Για το δίμηνο Μαρτίου-Απριλίου 2023 κόπηκαν περισσότερες από 100 κλήσεις για παρκάρισμα στους δρόμους γύρω από το κέντρο της πρωτεύουσας Καρπάθου! Όμως κάτι φαίνεται να αλλάζει και να περνά στη συνείδηση των οδηγών, αφού όλο τον Μάϊο καθώς και το πρώτο 10ήμερο του Ιουνίου, υπάρχει κάθετη πτώση στην παραβατική συμπεριφορά των οδηγών όσο αφορά το παρκάρισμα.

Κάποιοι διαφωνούν με την «σκληρή» όπως λένε αντιμετώπιση τις Αστυνομίας όμως δεν υπάρχει άλλη λύση αφού με τα παρακάλια και τις εκκλήσεις των προηγουμένων ετών κανένας δεν φάνηκε πρόθυμος να αλλάξει συνήθειες και συμπεριφορές. Αξίζει βέβαια να αναφέρουμε ότι αρωγός στην προσπάθεια της Αστυνομίας είναι ο Δήμος Καρπάθου και ο ίδιος ο Δήμαρχος κ. Ιωάννης Νισύριος, ο οποίος έστω και χωρίς σχέδιο πόλης προσπαθεί με παλαιότερες αποφάσεις να βάλει μια τάξη στους οδηγούς. Αξίζει πάντως να καταγράψουμε τις φωνές όλων εκείνων που υποστηρίζουν ότι τα δημοτικά πάρκινγκ δεν αρκούν για να καλύψουν τα αυτοκίνητα που γεμίζουν καθημερινά τα Πηγάδια. Χρειάζεται περισσότερη μελέτη και όχι αποφάσεις της τελευταίας στιγμής.

Έρχονται έλεγχοι για ζώνες, κράνη, όρια ταχύτητας και αλκοτέστ

Δεν είναι όμως μόνο το παράνομο παρκάρισμα. Ο διοικητής της Αστυνομικής υποδιεύθυνσης και η ειδική ομάδα Τροχαίας, δεν αφήνουν ανεξέλεγκτους τους δρόμους της Καρπάθου. Σύντομα θα ξεκινήσουν έλεγχοι ταχύτητας με ραντάρ στους επαρχιακούς δρόμους καθώς και τα αλκοτέστ. Αλλά και για τα δίκυκλα, να μην ξεχνάμε ότι το κράνος είναι απαραίτητο εξάρτημα για τους οδηγούς που σώζει ζωές.

 

Σαρωτικοί έλεγχοι στις επιχειρήσεις της Καρπάθου

Ο κ. Τσακιράκης δε σταματά εδώ, όπως αναφέρει στα Καρπαθιακά Νέα, έχουν ήδη ξεκινήσει έλεγχοι στις επιχειρήσεις της Καρπάθου η οποίες πρέπει να έχουν τις απαραίτητες άδειες για τη λειτουργία τους. Ειδικά για την αντιμετώπιση της παραβατικότητας από τη λειτουργία μουσικής στα καταστήματα υγειονομικού ενδιαφέροντος οι έλεγχοι θα είναι καθημερινοί. Επίσης έλεγχοι της Αστυνομίας, σε όλη την Κάρπαθο, θα γίνουν και για την ορθή εφαρμογή της αντικαπνιστικής νομοθεσίας από τις επιχειρήσεις.

16.6.2023

Καρπαθιακά Νέα