Την διαγραφή του Μανώλη Παραγιού αποφάσισε η πλειοψηφία της ΝΕΑΣ ΠΝΟΗΣ

Την διαγραφή του Μανώλη Παραγιού αποφάσισε η πλειοψηφία της ΝΕΑΣ ΠΝΟΗΣ

 

Με μια πρωτοφανή πολιτική κίνηση στα χρονικά της Καρπάθου, τα 5 μέλη της παράταξης ΝΕΑ ΠΝΟΗ, στην οποία ηγείται ο Δήμαρχος Καρπάθου, προχώρησαν σήμερα Τετάρτη, 27 Οκτωβρίου 2021, στην διαγραφή του μέλους της παράταξης, κ. Μανώλη Παραγιό, Πρόεδρο του Δημοτικού Συμβουλίου του Δήμου Καρπάθου! 

Από το πρωι, εδώ, στα Καρπαθιακά Νέα, είχαμε την πληροφορία, ωστόσο οι ζυμώσεις και το κλίμα ήταν τέτοιο που καθυστερούσε την επίσημη ενημέρωση. Το γυαλί λοιπόν στην παράταξη που κέρδισε τις εκλογές έσπασε κι έγινε χίλια κομμάτια. Ωστόσο οι 5 δημοτικοί σύμβουλοι, 3 από αυτούς πρώην αντιδήμαρχοι του νησιού, έχουν αποφασίσει να διεκδικήσουν “χώρο και τόπο” στο πολιτικό σκηνικό της Καρπάθου και σε αυτό το σημείο να υπογραμμίσουμε ότι σε απόλυτους αριθμούς έχουν την πλειοψηφία, αφού πρόκειται για 8 εκλεγμένους της ΝΕΑΣ ΠΝΟΗΣ. Η στάση τους δείχνει ότι έχουν αποφασίσει να συγκρουστούν με κάθε νόμιμο μέσο.

Το ερώτημα, που θέτει η πλευρά του δημάρχου, είναι το κατά πόσο η διαδικασία που τηρήθηκε είναι νόμιμη. Αφού τη σύγκληση της Συνεδρίασης δεν την έκανε ο δήμαρχος Καρπάθου. Επίσης αφήνουν και μια απορία, “θα μπορούσαν άραγε να φτάσουν και να διαγράψουν ακόμη και τον δήμαρχο;”

Να αναφέρουμε ωστόσο, ότι πριν προχωρήσουν στην Συνεδρίαση, με επιστολή τους οι 5 δημοτικοί σύμβουλοι, είχαν ζητήσει από τον κ. Νισύριο να προκαλέσει τη σύγκληση της, ζητώντας παράλληλα με την διαγραφή και ενημέρωση για την κατάσταση στον δήμο, κάτι όμως που αρνήθηκε και παράλληλα εξήγησε τους λόγους της άποψης του.

Νέα σοβαρά προβλήματα προκύπτουν έπειτα από αυτή την εξέλιξη.

Θα αφήσει τη θέση του Προέδρου δημ. Συμβουλίου, αλλά και τη θέση του από την Οικονομική Επιτροπή ο κ. Παραγιός; (αφού έχει διαγραφεί από την παράταξη του, τη ΝΕΑ ΠΝΟΗ) ή και το πιθανότερο, η κατάσταση θα οδηγηθεί στα δικαστήρια και εκεί πια οι δικαστές, θα δώσουν τις απαντήσεις και τις λύσεις; Πάντως τα έγγραφα, που θα διαβάσετε πιο κάτω, ήδη είναι στα χέρια νομικών αλλά και στο υπ. Εσωτερικών.

 

Για να έχουν καλύτερη εικόνα των δεδομένων οι αναγνώστες μας, τα Καρπαθιακά Νέα, δημοσιεύουν την χθεσινή απάντηση του Δημάρχου Καρπάθου, κ .Ι. Νισύριου, προς τα μέλη της παράταξης του, τα οποία του ζήτησαν τη σύγκληση της Γενικής Συνέλευσης. Όπως θα διαβάσετε ο δήμαρχος όχι μόνο τους αρνήθηκε, αλλά φρόντισε να ξεκαθαρίσει σε όλους τους τόνους, ότι διαφωνεί με τέτοιες κινήσεις και “επιφυλάσσεται για τα νόμιμα δικαιώματα κάθε θιγόμενου προσώπου από την απαράδεκτη εν συνόλο στάση σας στα αρμόδια δικαστήρια”.