Δίκαια το Κύπελλο στο ΑΠΕΡΙ! ΠΡΩΤΕΑΣ – ΑΝΑΓΕΝΝΗΣΗ ΜΕΝΕΤΩΝ: 2-0 (pics)

Δίκαια το Κύπελλο στο ΑΠΕΡΙ! ΠΡΩΤΕΑΣ – ΑΝΑΓΕΝΝΗΣΗ ΜΕΝΕΤΩΝ: 2-0 (pics)

Μεγάλος νικητής στον χθεσινό τελικό του Ποσειδωνίου κυπέλλου ο ΠΡΩΤΕΑΣ απέναντι στην ΑΝΑΓΕΝΝΗΣΗ των Μενετών. Αξίζουν συγχαρητήρια στην ομάδα του Απερίου για αυτή τη νίκη που ήρθε στο δεύτερο μισό της παράτασης από δυο γκολ του Ντίνου Μαντικού. Ο παίκτης είναι ο πρώτος σκόρερ του φετινού τουρνουά με 9 συνολικά γκολ. Ο τελικός του φετινού Ποσειδωνίου Κυπέλλου έγινε μετά από 38 χρόνια στα Πηγάδια και οι θεατές στις εξέδρες άγγιξαν τις 2.000! Αριθμός ρεκόρ για τα δεδομένα του καλοκαιρινού κυπέλλου!

Ο δυνατός άνεμος δεν επέτρεψε να γίνει ένα στρωτό παιγνίδι αφού και οι δυο ομάδες, όσο κι αν προσπαθούσαν, αντιμετώπισαν δυσκολίες στον έλεγχο της μπάλας και οι φάσεις που ξεκινούσαν με αξιώσεις λίγο μετά το κέντρο έβγαιναν εκτός ελέγχου από τις ριπές του αέρα που δεν έλεγε να κόψει.

Ο ΠΡΩΤΕΑΣ ήταν σαφώς ανώτερος κατά τη διάρκεια του αγώνα, δημιούργησε πολλές αξιόλογες ευκαιρίες, μάλιστα μια-δυο από αυτές χάθηκαν από καθαρή ατυχία.

Οι παίκτες της ΑΝΑΓΕΝΝΗΣΗΣ αν και έδειχναν άριστη συνοχή καθώς προσπαθούσαν να ξεπεράσουν το κέντρο και έφταναν προς το αντίπαλο τέρμα δεν κατάφερναν να δημιουργήσουν ευκαιρίες και η επίθεση τους  παρουσίαζε σοβαρό κενό. Οι όποιες ευκαιρίες χάθηκαν είχαν κύρια αιτία την έλλειψη επιθετικής γραμμής και βέβαια την άμυνα του ΠΡΩΤΕΑ που κρατούσε γερά μέχρι το τέλος.

Τα γκολ, που ήρθαν πολύ αργά, στο δεύτερο ημίχρονο της παράτασης, λύτρωσαν την ομάδα του Απερίου και σκόρπισαν απογοήτευση στην εξέδρα των Μενετών, που στάθηκε στο πλευρό της ΑΝΑΓΕΝΝΗΣΗΣ με το δυναμισμό και την εφευρετικότητα που την κάνει να ξεχωρίζει.

Δεν ήταν μόνο οι φωνές, από τους Μενετιάτες φιλάθλους είχαμε και αρκετά βεγγαλικά που ανάγκασαν την Πυροσβεστική να ανακοινώσει ότι θα διακόψει τον αγώνα αν συνεχιστούν οι ρίψεις! Τόση ήταν η ζέση και το πάθος των φιλάθλων των Μενετών. Η δυνατή εξέδρα των Μενετών είναι παράδοση που κρατά ζωντανή τη σχέση του χωριού με την ομάδα εδώ και πολλά χρόνια.

Από τις παρουσίες στην εξέδρα ξεχωρίσαμε τον Δήμαρχο Καρπάθου, την Έπαρχο, που μάλιστα ήταν ντυμένη με μια μπλούζα της ομάδας του ΠΟΣΕΙΔΩΝΑ, τον Αντιδήμαρχο κ. Παραγυιό, τον Γιώργο Χατζηκουτσό, τον πρόεδρο του ΠΟΣΕΙΔΩΝΑ Κοσμά Γιαλλουράκη, τον π. δημοτικό σύμβουλο Δημήτρη Ζανάκη, ακόμη και τον εφημέριο των Μενετών, π. Μιχαήλ Φράγκο.

Εκατοντάδες Καρπάθιοι και φίλοι του Ποσειδωνίου κυπέλλου παρακολούθησαν τον χθεσινό τελικό, με ένα ρεκόρ προσέλευσης κόσμου, όπως αναφέρει ο π. Πρόεδρος του Ποσειδώνα Γιάννης Βιτώρης, που παρακολούθησε τον αγώνα.

Αξίζουν συγχαρητήρια στις ομάδες για το ήθος που έδειξαν σε όλη τη διάρκεια του αγώνα καθώς και στους φιλάθλους που κράτησαν το επίπεδο ψηλά, έτσι ώστε ο τελικός να μη θυμίζει σε τίποτε παλαιότερες εποχές που κυριαρχούσε η ένταση. Κάποτε το ακατανόητο πάθος δεν άφηνε τον κόσμο να χαρεί το παιγνίδι. Σήμερα, το χορτάρι, ο φωτισμός, το γήπεδο-στολίδι του ΠΟΣΕΙΔΩΝΑ έδωσαν μια διαφορετική αίσθηση στο παιγνίδι! Πολύ πριν ξεκινήσει ο αγώνας οι θεατές είχαν την αίσθηση ότι το ποδόσφαιρο στο νησί έχει πια εξελιχθεί.

Μανώλης Δημελλάς Καρπαθιακά Νέα