Ο φωτογράφος Domenico Laviano, θα επιστρέψει στην Όλυμπο της Καρπάθου! (pics)

Ο φωτογράφος Domenico Laviano, θα επιστρέψει στην Όλυμπο της Καρπάθου! (pics)

Domenico Laviano 

Όλυμπος 28 Αυγούστου 2023 

Η Όλυμπος είναι ένα χωριό φωλιασμένο στα βουνά της Καρπάθου, ενός από τα πιο απομακρυσμένα νησιά της Ελλάδας στα νοτιοανατολικά του Αιγαίου Πελάγους που κατοικείται από μερικές εκατοντάδες κατοίκους.  Όπου φαίνεται ότι ο χρόνος έχει σταματήσει, επίσης, γιατί διατηρεί τις αρχαίες παραδόσεις. Ένα μοναδικό μέρος, φωλιασμένο ανάμεσα στα βουνά του νησιού, με θέα το τραχύ ελληνικό τοπίο και το Αιγαίο Πέλαγος.

Ο Ντομίνικο Λαβιάνο είναι από τους φωτογράφους που δεν πέρασαν απαρατήρητοι από την Κάρπαθο, τουναντίον αφήνει το δισδιάστατο χνάρι στην ιστορία του νησιού με τις δυνατές εικόνες τους να συντροφεύουν τη μνήμη μας!

Γεννήθηκε και ζει στο Μιλάνο, έχω αφοσιωθεί στη φωτογραφία συνειδητά εδώ και περίπου 13 χρόνια,  η κάμερα άλλωστε τον γοήτευε από παιδί.
Το πάθος για τα ταξίδια τον οδήγησε να γυρίσει τον κόσμο για να καταγράψει τους πολιτισμούς, τα έθιμα και τις παραδόσεις διαφόρων λαών. Από την Ευρώπη, στην Κούβα, στην Ινδία, στην Καμπότζη κ.λπ. βρέθηκε και κάλυψε διάφορες εκδηλώσεις σε όλο τον πλανήτη.
Αρκετές από τις φωτογραφίες του έχουν επίσης αναγνωριστεί κερδίζοντας διαγωνισμούς και έχουν δημοσιευτεί σε βιβλία και περιοδικά του καλλιτεχνικού χώρου.

Όπως αναφέρει στα Καρπαθιακά Νέα, με το νησί δεν τελείωσε! Επιθυμεί να επιστρέψει στην Κάρπαθο για να καταγράψει τη ζωή αυτής της όμορφης κοινότητας.

6.9.2ο23

πηγή Καρπαθιακά Νέα