Δροσοστάλες σκέψεις! Ποίηση από την Φωτεινή Θ. Θεοχαρίδη

Δροσοστάλες σκέψεις! Ποίηση από την Φωτεινή Θ. Θεοχαρίδη

Η πρώτη ποιητική συλλογή της Καρπαθιάς Φωτεινής Θ. Θεοχαρίδη  κυκλοφορεί! Γεννήθηκε με έναν σκοπό, να δροσίσει την ψυχή και το είναι του αναγνώστη της.

Ο εκδοτικός οίκος Δυάς, που ανάλαβε την έκδοση των ποιημάτων, αναφέρει:  «Μια καινούρια ταλαντούχα ποιήτρια συμπληρώνει το καρέ των ποιητών μας στην Δυάς Εκδοτική. Η Φωτεινή Θεοχαρίδη από την ακριτική Κάρπαθο μας παρουσιάσει την πρώτη της ποιητική ανθολογία με τον τίτλο που είναι και δροσερός και ό,τι πρέπει για τις μέρες μας ΔΡΟΣΟΣΤΑΛΕΣ ΣΚΕΨΕΙΣ. Με ένα δροσοσταλιένο εξώφυλλο που θα σας ενθουσιάσει και εσωτερικά με ποιήματα που μιλούν στην καρδιά και στις αισθήσεις μας. Κυκλοφορεί σύντομα από τις εκδόσεις μας αφιερωμένο στην ακριτική Κάρπαθο και σε όλα τα νησιά μας!». 

Η Φωτεινή Θ. Θεοχαρίδη είναι βρεφονηπιοκόπος ζει και εργάζεται στην Κάρπαθο και όπως η ίδια αναφέρει “γράφει από τότε που θυμάται τον εαυτό της, διηγήματα, δοκίμια και κυρίως ποιήματα”. Σε μια προσπάθεια να επικοινωνήσει τα γραφόμενα της αποφάσισε να φτιάξει αυτό το βιβλίο.

Ο κριτικός και συγγραφέας Ευάγγελος Ηλιόπουλος μεταξύ άλλων γράφει για τις ΔΡΟΣΟΣΤΑΛΕΣ ΣΚΕΨΕΙΣ:

«Τα ποιήματά της κ. Φωτεινής Θεοχαρίδη είναι ένα σύμφωνο τέλειας αρμονίας. 

Μια ποιητική αφήγηση που μεταμορφώνει στην απλούστερη και στοιχειώδη έκφρασή της, από μια συγκεντρωμένη σκέψη σε διαχειρίσεις και ψέματα σε αυταπάτες, με το θάρρος και το μήνυμα να πλησιάζουμε την αλήθεια, είτε πρόκειται για το ξύπνημα και την υπόθεση του τι είναι, ήταν και μπορεί. Μια  προσαρμογή που ο ποιητής χωρίζει, προσφέρει και αφηγείται με το μεταφερόμενο αίσθημα μιας τέλειας μορφής με σαφή διαύγεια…

 Σε αυτό το βιβλίο μπορούμε να νιώσουμε ένα μήνυμα ελπίδας και προειδοποίηση για έλεγχο.

Ποίηση βιωματική, λυρική, συμβολιστικής τεχνοτροπίας , με φιλοσοφημένη διάθεση υπαρξιακής αγωνίας  είναι η ποίηση της κυρίας Φωτεινής Θεοχαρίδη…

…Ονειροπόλος από τη φύση της και αποφασισμένη στην ουσία, πάντα παθιασμένη με τις λέξεις, συνεχίζει να γράφει ως καταφύγιο. 

Δίνοντας δικαιοσύνη σε ένα από τα πιο έντονα χαρακτηριστικά του, δηλώνει ότι το «όνειρο δεν πεθαίνει», ένας από τους στόχους της είναι η δημοσίευση αυτής της ποιητικής συλλογής, ως εκπλήρωση του ίδιου ονείρου, ως ένα αποκαλυπτικό ρεκόρ για την ανησυχία του, τον σεβασμό και την πολλή αποφασιστικότητα στις επιλογές της.

Ο Ευάγγελος Ηλιόπουλος κλείνει την κριτική του στις ΔΡΟΣΟΣΤΑΛΕΣ ΣΚΕΨΕΙΣ με τρεις προτάσεις:

Τα βιβλία είναι παράθυρα.

Σήμερα άνοιξα ένα από αυτά!!!

“Δεν υπάρχουν λύσεις, υπάρχουν μονοπάτια”.

Στη σελίδα του facebook ΤΕΤΡΑΔΙΑ ΠΟΙΗΣΗΣ ΦΩΤΕΙΝΗ Θ. ΘΕΟΧΑΡΙΔΗ, μπορείτε να παρακολουθείτε σκέψεις, αναφορές και κριτικές για την ποιητική συλλογή.

Οι ” Δροσοστάλες σκέψεις” διατίθενται από την ΔΥΑΣ ΕΚΔΟΤΙΚΗ με έδρα το Πασαλιμάνι στο Πειραιά. Καλέστε στα 2155059069 και 6947515713 για να την παραγγείλετε και να δροσίσετε την ψυχή σας και το Είναι σας…!!