Η Έπαρχος Πόπη Νικολαΐδου στην κοπή της πίτας της Ι.Μ. Αγίου Γεωργίου Βασσών Καρπάθου

Η Έπαρχος Πόπη Νικολαΐδου στην κοπή της πίτας της Ι.Μ. Αγίου Γεωργίου Βασσών Καρπάθου

Αποδεχόμενη την πρόσκληση του π. Καλλίνικου, η Έπαρχος Πόπη Νικολαΐδου, παρευρέθηκε εχθές στην Ιερά Πατριαρχική και Σταυροπηγιακή Μονή Αγίου Γεωργίου Βασσών για την κοπή της αγιοβασιλόπιτας της Μονής.

Κτισμένη σε μία κοιλάδα γεμάτη δέντρα, κοντά στο χωριό Απέρι το καθολικό της Μονής γέμισε από πιστούς και μέσα σε μία κατανυκτική ατμόσφαιρα η Έπαρχος παρακολούθησε την εβδομαδιαία ακολουθία του Εσπερινού και την παράκληση προς την Υπεραγία Θεοτόκο.

Μετά το τέλος της παράκλησης, ακολούθησε κέρασμα στην τράπεζα της Μονής, όπου και παρουσιάστηκε ο απολογισμός των έργων που διετέλεσε η Μονή καθ’ όλη τη διάρκεια του περασμένου έτους με τη βοήθεια και την εργασία των εθελοντών, δωρητών, πιστών και των Ιερέων της Μητροπόλεως.

Τέλος, οι Ιερείς της Μητρόπολής μας ευλόγησαν τη βασιλόπιτα και αναδείχθηκαν οι τυχεροί του φλουριού. Ανάμεσα σε αυτούς ήταν και η Έπαρχός μας!

Ευχόμαστε η νέα χρονιά για την Επαρχία μας να είναι ευλογημένη και τυχερή. Χρόνια πολλά, καλή χρόνια! Θερμές ευχαριστίες στον ηγούμενο της Μονής π. Καλλίνικος Νικόλαος Μαυρολέων και σε όσους ομόρφυναν και ευλόγησαν τη χθεσινή εκδήλωση με τη βοήθειά τους.

δελτίο Τύπου

Καρπαθιακά

17.1.2023