"Επίσημα" σχόλια του Αντιδ. Μανώλη Παραγυιού για το θέμα του αγωγού: "δεν είναι λύματα αλλά επεξεργασμένο νερό από τον βιολογικό"

"Επίσημα" σχόλια του Αντιδ. Μανώλη Παραγυιού για το θέμα του αγωγού: "δεν είναι λύματα αλλά επεξεργασμένο νερό από τον βιολογικό"

Μετά το θέμα που δημιουργήθηκε με video που έστειλε αναγνώστης στα Καρπαθιακά Νέα

https://www.facebook.com/karpathiakanea/videos/204779189207426  και ρωτούσε με απορία για αγωγό που ήταν στην επιφάνεια της θάλασσας υπήρξαν πολλές και διαφορετικές αντιδράσεις συμπατριωτών μας.

Κάποιοι καυτηρίαζαν αρνητικά την προβολή του θέματος, ωστόσο να τονίσουμε ότι τα Καρπαθιακά Νέα δεν ανήκουν στον Δήμο ή κάποιο τουριστικό φορέα και ο στόχος είναι η ουσιαστική ενημέρωση για τα δρώμενα του νησιού και μόνο.

Η επίσημη γραμμή του Δήμου Καρπάθου, μέχρι αυτή την ώρα, εκφράστηκε με σχόλια στο facebook μέσω του κ. Παραγιού κάτω από το video, ο οποίος υπερτόνισε ότι πρόκειται για επεξεργασμένο νερό το οποίο προέρχεται από το εργοστάσιο του Βιολογικού και νομιμότατα πέφτει στη θάλασσα και μάλιστα αυτές τις ημέρες γίνονται εργασίες αγκύρωσης του σωλήνα στη θάλασσα. Από τις εργασίες και οι σχετικές φωτογραφίες που συμπεριλαμβάνονται στο παρόν άρθρο. Χωρίς ωστόσο να διευκρινίζεται πόσο καιρό είναι στην επιφάνεια ο αγωγός.

Να συμπεράνουμε λοιπόν από τα συμφραζόμενα ότι και η παραλία στον Άγιο Πέτρο όπως γύρω περιοχή είναι καταλληλότατη και για κολύμβηση.

Ο Αντιδήμαρχος Αναπτυξιακής Στρατηγικής, Χρηματοδοτούμενων Προγραμμάτων και Τουρισμού Καρπάθου, κ. Μανώλης Παραγυιός, διευκρινίζει με μια σειρά σχολίων στο facebook (κάτω από την ανάρτηση του video) ότι δεν πρόκειται για λύματα αλλά για αγωγό που εξέρχεται από τον βιολογικό καθαρισμό και αυτές τις ημέρες γίνονται εργασίες για την αγκύρωση του.

Τα συμπεράσματα στους αναγνώστες.

Ο κ. Παραγυιός σχετικά με το θέμα έγραψε τα εξής σχόλια:

«απάντησα παραπάνω για το τι αγωγός είναι ακριβώς , γιατί επιπλέει και τι διαχέει στην θάλασσα ! Όποιος θεωρεί ( ακόμα και μετά από την θεσμική μου απάντηση ως Αντιδήμαρχος ) ότι είναι λύματα , να κάνει καταγγελία στο αρμόδιο όργανο το οποίο είναι το Λιμεναρχείο στην προκειμένη περίπτωση . Προφανώς δεν λαμβάνεται υπόψιν ότι κι αν γράψουμε εμείς που έχουμε και την ποινική ευθύνη σε κάθε περίπτωση, αφού αμφισβητείται από τον καθένα που είδε , άκουσε και νομίζει . Άρα τι συζητάμε για δελτία τύπου ; Ας λέει ο καθένας ότι θέλει , ας γράφει κι ο καθένας, ότι θέλει !»

 

“μετα από πολλά χρόνια δεν υφίσταται θέμα διαρροής λυμάτων στα Πηγάδια καθώς τόσο τα αντλιοστάσια όσο κι ο Βιολογικός λειτουργούν κανονικότατα ! Σε περίπτωση διαρροής το λιμεναρχείο θα είχε προβεί σε καταγγελία κατά του Δήμου. Όπως ανέφερα και πιο πάνω, ο αγωγός μεταφέρει στη θάλασσα νομιμότατα επεξεργασμένο νερό όπως βγαίνει από τον βιολογικό καθαρισμό. Ας είμαστε όλοι προσεκτικοί σε αυτά που γράφουμε! “.

 

 

«Έχει ανατεθεί η αγκύρωση του συγκεκριμένου σωλήνα η οποία επί χρόνια δεν ήταν στερεωμένη . Το συνεργείο που έχει αναλάβει την αγκύρωση εργάζεται αυτές τις ημέρες για να την υλοποιήσει και για αυτό το λόγο , εν μέσω εργασιών , είναι ορατός ο σωλήνας» .

 

 

“εάν δεν γνωρίζετε να μην γράφετε ανακρίβειες . Σαν επαγγελματίας του τουρισμού που βλέπω ότι είσαστε στο νησί μας καλό είναι να μην υποβαθμίζετε με λανθασμένα σχόλια το προϊόν από το οποίο κι εσείς και εμείς και πολλοί άλλοι προσπαθούν να ζήσουν . Όπως ανέφερα , πρόκειται για εργασίες αγκυρωσης οι οποίες γίνονται αυτές τις ημέρες , τις οποίες ο Δήμος Καρπάθου ( τον οποίο όλοι κατηγορούν για απραξία ,) έχει αναθέσει με 24.000 ευρώ γιατί εξ αρχής είχε κατασκευαστεί προβληματικά . Ο δε σωλήνας , για να γνωρίζετε , δεν ρίχνει λύματα καθώς λειτουργεί εδώ και πολλούς μήνες ο βιολογικός καθαρισμός ( επιτέλους ) αλλά το επεξεργασμένο νερό που δεν απαγορεύεται ( σε αντίθεση με τα λύματα ) να διοχετεύεται στην θάλασσα καθώς είναι πεντακάθαρο”!

 

 

«ελπίζω τουλάχιστον κι οι φωτογραφίες να δείχνουν ότι πρόκειται για έργο αγκυρωσης του αγωγού 24.000 ευρώ που υλοποιείται αυτές τις ημέρες και να μην βγει κανένας να μας πει ότι είναι κι αυτό φωτομοντάζ» !

2.7.2023

Καρπαθιακά Νέα