Μεγάλη επιτυχία στην παρουσίαση του βιβλίου για τον ποιητή Τραμπακουλόπουλο στο Όθος Καρπάθου

Μεγάλη επιτυχία στην παρουσίαση του βιβλίου για τον ποιητή Τραμπακουλόπουλο στο Όθος Καρπάθου

Ο μορφωτικός και εξωραϊστικός όμιλος ΌΘους Καρπάθου, “εργασία και χαρά” διοργάνωσε με απόλυτη επιτυχία την παρουσίαση του βιβλίου:

“Ο Καρπάθιος λαϊκότροπος ποιητής Μηνάς Τραμπακουλόπουλος και του έργου του”.

Ένα βιβλίο που επιμελήθηκε από τους καθηγητές Μηνά Αλ. Αλεξιάδη και Μανώλη Βαρβούνη.

Σε ένα μεγάλο ακροατήριο στο Μέγαρο Διασκεδάσεων Οθους, ο καθηγητής Μηνάς Αλεξιάδης, ανέλυσε πτυχές και αποσπάσματα από την συλλογή του ποιητή και ανέδειξε τα σπανία χαρίσματα που είχε αυτός ο σύγχρονος όμηρος Του 20ού αιώνα.

Στη συνέχεια, η εκπαιδευτικός Εύη Μελά Αλεξιάδη απήγγειλε με τον δικό της μοναδικό τρόπο ποίημα του ποιητή και στην κυριολεξια, καθήλωσε όλους τους παρευρισκόμενους.

Ο Καθηγητης Εμμανουήλ Χατζηαντωνίου παρουσίασε το γενεαλογικό δέντρο του ποιητή καθώς χαρακτηριστικά σημεία του βίου του και αναφέρθηκε στο πως ξεκίνησε η έρευνα για τον ποιητή και ποιο ήταν το έναυσμα της αναζήτησης.

Στη συνέχεια ο φιλόλογος Μιχάλης Χανιώτης ανέλυσε τον λογιο χαρακτήρα του ποιητή, καθως και τον υπέρμετρο πατριωτισμό του, μέσα απο την σπάνια πράξη του, να καταθέσει στο ταμείο των ενόπλων δυνάμεων,τα χρήματα απο τις πωλήσεις της συλλογής του.

Χαιρετισμούς απέδωσαν ο πάτερ Καλλίνικος, ο διοικητής του ΑΤ Καρπάθου κύριος Τσακιράκης, ο εντεταλμένος σύμβουλος πολιτισμού της περιφέρειας νοτίου Αιγαίου κύριος Τσαμπανάκης, εκ μέρους των Απανταχού συλλόγων Οθειτών, Πρόεδρος του Ζέφυρου Πειραιά κύριε Φραγκίσκη Σταυράκι, εκ μέρους του ινστιτούτου πολιτισμού του Δήμου Κάρπαθο ο κύριος Ηλίας Βασιλαράς, ο υποψήφιος δήμαρχος Καρπάθου κύριος Γεώργιος Αναστασιάδης και εκ μέρους της οικογένειας του πει του η απογόνους μήνα Ρουμελιώτη Χατζηγεωργίου.

Ευχαριστούμε όλους όσους παρευρέθηκαν..!!!
4.8.2023
Καρπαθιακά Νέα