Παρέμβαση Εισαγγελέα για 7 πιτ-μπουλ στο Πλατύλο Καρπάθου

Παρέμβαση Εισαγγελέα για 7 πιτ-μπουλ στο Πλατύλο Καρπάθου

 

Σήμερα Κυριακή, 14.2.2021, άνδρες του Αστυνομικού τμήματος Καρπάθου, με εντολή του Εισαγγελέα Ρόδου, προχώρησαν σε έλεγχο και αφού διαπίστωσαν τις άθλιες συνθήκες διαβίωσης 7 πιτ μπουλ σχημάτισαν δικογραφία σε βάρος ιδιοκτήτη για παθητική κακοποίηση.

Πιο συγκεκριμένα την περασμένη Παρασκευή τα Καρπαθιακά Νέα ενημερώθηκαν από κάτοικο της Καρπάθου για την περίπτωση των πιτ μπουλ στην περιοχή Πλατύολο. Ο δημότης Καρπάθου ανέφερε στα Καρπαθιακά Νέα:

“Είδα 2 μικρά κουτάβια ένα λίγο μεγαλύτερο σε ηλικία κουτάβι και 3 ενήλικα σκυλιά. Το ένα σίγουρα θηλυκό το οποίο έχει γεννήσει πρόσφατα καθώς τα στήθη της είναι κόκκινα και πρησμένα ενώ τα γεννητικά της όργανα φαίνονται πρησμένα και σας να έχουν βγει από το σώμα της. Βρίσκονται στις χειρότερες συνθήκες ζωής που έχω αντικρίσει μέχρι σήμερα. Σε μια παράγκα όπου ζουν μέσα στα περιττώματα τους. Η μυρωδιά ήταν φρικτή έπρεπε να βάλω την μπλούζα μου στη μύτη για να αντέξω να σταθώ εκεί. Περιττώματα παντού ακόμα και μέσα στα μπολ με το φαγητό τους τα οποία όλα ήταν άδεια δεν υπήρχε πουθενά φαγητό στο κλουβί με τη μάνα και τα μωρά. Το νερό καταπράσινο από τη γλίτσα πολύ βρώμικο. Τα ζώα έκλαιγαν και κρέμονταν πάνω στα σύρματα σε μια προσπάθεια να γλιτώσουν. Πιστεύω ότι αυτά τα ζώα δεν έχουν βγει ποτέ από αυτή τη κόλαση. Δεν φοράνε καν κολάρο. Είμαι σε κατάσταση σοκ ακόμα ακούω στα αυτιά μου τα ουρλιαχτά τους”

Η μαρτυρία διαβιβάστηκε στον Εισαγγελέα της Ρόδου ο οποίος έδρασε με αμεσότητα! Οι Αστυνομικοί διαπίστωσαν με τα μάτια τους την κατάσταση των σκύλων και μάλιστα μέτρησαν ότι στον χώρο 7 πιτ μπουλ. Προχώρησαν σε καταθέσεις από τους συγγενείς του ιδιοκτήτη.

 

Η απορία μας: Σε τι ακριβώς και για πιο σκοπό χρησιμεύουν 7 πιτ μπουλ  που ζουν κλειδωμένα και κάτω από άθλιες συνθήκες στο Πλατύολο Καρπάθου;