Ο Εσπερινός της Αγάπης στον Μητροπολιτικό Ναό Απερίου

Ο Εσπερινός της Αγάπης στον Μητροπολιτικό Ναό Απερίου

γράφει ο Αρχιμ. π. Καλλίνικος Μαυρολέων

Στον Ιερό Μητροπολιτικό Ναό Κοιμήσεως Θεοτόκου Απερίου Καρπάθου, τέλεσε -όπως κάθε χρόνο- τον Εσπερινό της αγάπης, την Κυριακή του Πάσχα, 24 Απριλίου 2022, ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Καρπάθου και Κάσου κ.Αμβρόσιος.

Συμμετείχαν ο Ηγούμενος Αρχιμ,.Καλλίνικος Μαυρολέων, ο Ιεροκήρυξ Αρχιμ. Αμβρόσιος Μαναρουλάς, ο Γραμματεύς της Μητροπόλεως Πρωτοπρεσβύτερος Δημήτριος Ζαγόρας, ο Οικονόμος Ιωάννης Νεραντζούλης, Εφημέριος Αγ.Αποστόλων Πηγαδίων, ο Οικονόμος Δημήτριος Σκαρβελάκης, Εφημέριος Όθους, ο Ιερομόναχος Λουκάς Ναβρούζογλου, Εφημέριος Απερίου και ο Πρεσβύτερος π.Μιχαήλ Φράγκος, Εφημέριος Μενετών. Εκκλησιάστηκαν ο Δήμαρχος Καρπάθου κ.Γιάννης Νισύριος, ο Αντιδήμαρχος κ.Εμμανουήλ Παραγιός, οι Δημοτικοί Σύμβουλοι κ.Δημήτρης Ζανάκης και κ.Γιάννης Λυριστής και πολλοί ευσεβείς Χριστιανοί.

Το Ευαγγέλιο αναγνώστηκε στα Λατινικά από τον π.Δημήτριο Σκαρβελάκη, στα Ρώσικα από τον π.Δημήτριο Ζαγόρα και στα Αγγλικά από τον κ.Βασίλειο Χαλκιά.

Ο Σεβασμιώτατος δέχτηκε μετά στον Μητροπολιτικό Οίκο όλους τους συμμετέχοντες, αντάλλαξαν ευχές και τους διένειμε κόκκινα αυγά.

Ακολούθησε πασχάλιο πρόγευμα στο Μέγαρο από τον πολιτιστικό Σύλλογο ΟΜΟΝΟΙΑ Απερίου.