Ευαγγελίστρια πόλεως Καρπάθου: Ξεκινά η μελέτη για ένα ακόμα μεγάλο έργο

Ευαγγελίστρια πόλεως Καρπάθου: Ξεκινά η μελέτη για ένα ακόμα μεγάλο έργο

ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ

Η Εκκλησιαστική Επιτροπή του Ιερού Ναού Ευαγγελιστρίας πόλεως Καρπάθου, ξεκινά την μελέτη για ένα ακόμα μεγάλο έργο.

Μετά την αγιογράφηση του Ιερού μας Ναού και τον εξωραϊσμό του εσωτερικά, την τοποθέτηση των μαρμάρινων καγκελών άριστης τέχνης εξωτερικά, ήρθε η ώρα της συντήρησης, μόνωσης και ελαιοχρωματισμου ολοκλήρου του συγκροτήματος. Από τον τρούλο του Ιερού μας Ναού έως την προσοψη του Εκκλησιαστικού Μεγάρου μέχρι την θάλασσα . Οι φθορές πλέον εξωτερικά είναι εμφανέστατες με γυμνό μάτι και χρήζουν άμεσης επιδιόρθωσης για να μην εισέλθει υγρασία εντός του ναού.

Για τον σκοπό αυτό, κυκλοφορεί εδώ και δύο μήνες, κουπόνι δωρεάς 100 ευρώ, το οποίο αποτελεί και εισιτήριο για το γεύμα αγάπης του καλοκαιριού.

Ακόμη, κουπόνια έχουν αποσταλεί και στην Αμερική σε ανθρώπους που έδειξαν ενδιαφέρον και αγάπη για το όλο εγχείρημα.

Η δωρεά των 100 ευρώ, αφορά το μεγάλο έργο της επιδιόρθωσης, ανακαίνισης και ελαιοχρωματισμού του εξωτερικού χώρου της Ευαγγελιστρίας .

Θα πραγματοποιηθούν εργασίες από τον τρούλο του Ιερού Ναού έως και την πρόσοψη του Εκκλησιαστικού μεγάρου, που έχουν υποστεί διαβρώσεις από την θάλασσα, καθώς και μόνωση για τις συνεχόμενες υγρασίες που εισέρχονται στο εκκλησιαστικό μέγαρο από την οροφή – αυλή. Επίσης για την συντήρηση του μωσαϊκού δαπέδου του αύλειου χώρου.

Είμαστε σε αναμονή της ολοκλήρωσης της ΜΕΛΕΤΗΣ από ειδικό γραφείο με γνώση στο αντικείμενο των εργασιών που θα χρειαστούν, και αμέσως μετά την ολοκλήρωση της, θα προκηρυχθεί ΜΕΙΟΔΟΤΙΚΟΣ ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΣ για την ανάληψη του έργου από εργολάβο- εταιρεία που θα μπορεί να ανταπεξέλθει στις ανάγκες του έργου.

Ευελπιστούμε για την εκκίνηση των εργασιών αμέσως μετά την τουριστική σεζόν, περίπου στα μέσα Οκτωβρίου του 2024.

Ευχαριστούμε που συμμετέχετε και σε αυτή την προσπάθεια, σε ένα δύσκολο αλλά και πολυδάπανο αναγκαίο έργο, της εκκλησιαστικής επιτροπής, του Ιερού Ναού Ευαγγελιστρίας πόλεως Καρπάθου.

20.5.2024

Καρπαθιακα Νέα