ΕΥΓΕ! Συνδέθηκε επιτέλους η δεξαμενή συγκέντρωσης νερού της πηγής του ΔΡΟΣΕΩΣ ΣΤΟ ΔΙΚΤΥΟ ΤΟΥ ΔΙΑΦΑΝΙΟΥ!

ΕΥΓΕ! Συνδέθηκε επιτέλους η δεξαμενή συγκέντρωσης νερού της πηγής του ΔΡΟΣΕΩΣ ΣΤΟ ΔΙΚΤΥΟ ΤΟΥ ΔΙΑΦΑΝΙΟΥ!

 

του Μανώλη Ηλ. Λιορεΐση

Ένα αξιόλογο βήμα εμπρός και προς τη σωστή κατεύθυνση σημειώθηκε επιτέλους στη βαλτωμένη κατάσταση που επικρατεί εδώ και χρόνια στα Κοινοτικά μας πράγματα. Μετά από πρωτοβουλία του Αντιπροέδρου του Κοινοτικού Συμβουλίου Ολύμπου του Δήμου Καρπάθου Γιώργου Κων. Χατζηπαπά και με τη συμμετοχή του εργολάβου δημοσίων έργων Νίκου Ιωάν. Λεντάκη καθώς και του συμβασιούχου Δημοτικού Υπαλλήλου Μανώλη Βασ. Παπαηλία συνδέθηκε η δεξαμενή συλλογής του νερού της πηγής του Δροσέως στο δίκτυο ύδρευσης του Διαφανιού.

Η όλη προσπάθεια ξεκίνησε ως γνωστόν τον περασμένο Ιανουάριο οπότε και καθαρίστηκε η δεξαμενή και ο περιβάλλων χώρος. Η προσθήκη του νερού αυτού στο δίκτυο ύδρευσης του χωριού μας αυξάνει την παροχή πόσιμου νερού σε εποχή σχετικής ανομβρίας  κατά 6,5 κυβικά το εικοσιτετράωρο! Επί χρόνια το νερό της πηγής αυτής χανόταν χωρίς νόημα στο τοπικό ρυακούλλι κι ενώ υπήρχαν από την εποχή ακόμη της Προεδρίας Νικ. Σακελλάρη (δεκαετία 1960) έτοιμα τα δίκτυα μεταφοράς του νερού στο Διαφάνι!

Επείγει όμως και η αποκατάσταση, έστω και τώρα, του δικτύου μεταφοράς του νερού της πηγής της Βανάντας. Το μόνο που χρειάζεται είναι η επισκευή της χαλασμένης αντλίας και το ξεβούλωμα του δικτύου στα σημεία που παρουσιάζει πρόβλημα. Δεν είναι κάτι το ακατόρθωτο. Τουναντίον είναι κάτι απολύτως χρήσιμο για όλους μας και μάλιστα εν όψει της καλοκαιρινής περιόδου.

Είναι άραγε τυχαίο, αγαπητοί αναγνώστες, ότι μετά από κάθε δημοσίευμά μου κάποιοι ευαίσθητοι άνθρωποι όλο και κάτι κάνουν; Αυτό είναι άλλωστε και το νόημα της έγγραφης κριτικής που ασκείται εδώ και καιρό από τον γράφοντα. Αφενός η ανάδειξη των κακώς κειμένων κι αφετέρου η επιβράβευση, χωρίς κανένα δισταγμό, κάθε θετικής πρωτοβουλίας που αντιμετωπίζει τα υφιστάμενα προβλήματα του τόπου.

Και πρέπει επί τη ευκαιρία να διευκρινήσω ότι δεν αισθάνομαι να έχω οποιοδήποτε προσωπικό πρόβλημα με κάποιο δημόσιο πρόσωπο του τόπου μας και δεν στοχοποιώ κανέναν. Όποιος δουλεύει θα επιβραβεύεται και όποιος μένει απαθής και ανενεργός θα κατακρίνεται.

Αυτή μου η στάση κατέστη αναγκαία λόγω κυρίως της υπολειτουργίας των αυτοδιοικητικών μας θεσμών. Ως γνωστόν ξεχάσαμε από καιρό, με αφορμή και την επιδημία του Covid 19, τις Τοπικές Λαϊκές Συνελεύσεις όπου θα μπορούσαν να ακουστούν τα παράπονα του κόσμου μας, το Δημοτικό Συμβούλιο Καρπάθου μόλις εδώ και λίγους μήνες άρχισε να λειτουργεί ομαλά διά ζώσης, ενώ το Κοινοτικό μας Συμβούλιο έχει ξεχάσει πως πρέπει και να συνεδριάζει…

Όλα τούτα μαζί με τον οκτάμηνο εμφύλιο στην κυβερνώσα Δημοτική Παράταξη οδήγησαν στη πλήρη παράλυση του Δημοτικού και του Κοινοτικού μηχανισμού με αποτέλεσμα να υποφέρει καθημερινά ο Ολυμπίτικος κόσμος, εντόπιος και απόδημος και πολλές φορές μαζί μ’ εμάς και οι δύσμοιροι επισκέπτες μας.

Αυτό άλλωστε το ταρακούνημα, που προέκυψε ως αποτέλεσμα της απήχησης των άρθρων μου, ξεβόλεψε μερικούς χρόνο-καιρό αναπαυμένους ανευθυνοϋπεύθυνους συμπατριώτες και οδήγησε στην εκ μέρους τους στοχοποίηση μου. Είνα γνωστό από παλιά πως “η αλήθεια είναι μαλώτρα!”

Ένα όμως να ξέρουν. Ούτε απειλούμαι, ούτε εκβιάζομαι. Και η ελεύθερη φωνή που συνήθισαν να διαβάζουν οι απανταχού Ολυμπίτες τους τελευταίους μήνες στις φιλόξενες στήλες της πατριωτικής ιστοσελίδας “ΚΑΡΠΑΘΙΑΚΑ ΝΕΑ” θα εξακολουθήσει να λέει τα πράγματα με το όνομά τους.

Σίγουρα υπάρχει τρόπος για να ακούγονται συχνότερα έπαινοι προς τους διοικούντες. Κι αυτό περνά μέσα από την ειλικρινή αυτοκριτική και την επαναδραστηριοποίησή τους. Αν αξιολογούσαν σωστά τα πράγματα θα έπρεπε να είχαν καταλάβει από καιρό πως στην πραγματικότητα είμαι ο καλύτερος τους φίλος. Εκείνος που θέλει να τους βλέπει επαρκείς καί αποδοτικούς για το καλό του τόπου και των συμπατριωτών μας.