Εξελίξεις στις Μενετές για το έθιμο της περιφοράς. Διαπραγματεύσεις κατοίκων με τον εφημέριο π. Μιχαήλ στον Άγιο Σπυρίδωνα

Εξελίξεις στις Μενετές για το έθιμο της περιφοράς. Διαπραγματεύσεις κατοίκων με τον εφημέριο π. Μιχαήλ στον Άγιο Σπυρίδωνα

Άμα περάσει του παπά, τα έθιμα θα φυου.

Σε λίγο θα καταργηθεί κ η 5η Οκτωβρίου

Με αυτό και άλλα πολλά συνθήματα περίπου 40 Μενετιάτες μαζεύτηκαν σήμερα το πρωί έξω από τον Άγιο Σπυρίδωνα και μετά το τέλος της λειτουργίας περίμεναν τον εφημέριο του χωριού, ο οποίος από προχθες είχε ξεκαθαρίσει ότι δεν θα ακολουθήσει το 200 ετών και πάνω, έθιμο του χωριού για την περιφορά των εικόνων στα ξωμέτοχα!

Μάλιστα με χθεσινή ανάρτηση η σελίδα της Παναγίας Μενετών, παρά τις πολλές συζητήσεις που έγιναν, ανέβασε το πρόγραμμα αφαιρώντας την περιφορά στα ξωμέτοχα:

“Χριστός Ανέστη!
Αύριο Λ.Τρίτη θα τελεστεί θεία Λειτουργία στον Άγιο Σπυρίδωνα στις 7 π.μ. Στις 9.30 θα ξεκινήσουμε τη περιφορά των ιερών εικόνων στο χωριό.”

Ωστόσο λογάριασαν χωρίς το χωριό και αυτή τη στιγμή γίνονται διαπραγματεύσεις τόσο για φέτος, όπου κάποιοι ζητούν να μην γίνει καμία περιφορά, ούτε στα σπίτια και ο εφημέριος π. Μιχαήλ Φράγκος να δεσμευτεί για την επόμενη χρόνια ότι Δεν θα σβήσει το έθιμο! Περιμένουμε τις εξελίξεις με τους μενετιάτες να μην αφήνουν περιθώρια για κατάργηση του εθίμου.

18.4.2023

Καρπαθιακά Νέα