ΦΩΤΙΑ ΣΤΗΝ ΧΟΧΛΑΚΙΑ ΑΠΕΡΙΟΥ. Η άμεση αντίδραση της Πυροσβεστικής μας έσωσε από τα χειρότερα

ΦΩΤΙΑ ΣΤΗΝ ΧΟΧΛΑΚΙΑ ΑΠΕΡΙΟΥ. Η άμεση αντίδραση της Πυροσβεστικής μας έσωσε από τα χειρότερα

Στην περιοχή Χοχλακιά Απερίου, Απερίου χθες βράδυ, Σάββατο 2 Ιουλίου περίπου στις 22.30 εκδηλώθηκε φωτιά σε δασική έκταση.

Η Πυροσβεστική δύναμη της Καρπάθου κινήθηκε πολύ γρήγορα. Με πέντε οχήματα και 18 άνδρες αναπτύχθηκε στο σημείο. Κατάφερε σε σύντομο χρονικό διάστημα να την περιορίσει και τελικά λίγο μετά τα μεσάνυχτα να την ελέγξει.

Σύμφωνα με πληροφορίες, από αυτόπτες μάρτυρες, η φωτιά το πιθανότερο να προήλθε από αμέλεια αφού άγνωστος επέλεξε τη χθεσινή νύχτα για να κόψει ξύλα! Ένα δέντρο που έκοψε έπεσε πάνω στα καλώδια της ΔΕΗ και από  σπινθήρες ξεκίνησε η φωτιά.

Σχετική προανάκριση θα διενεργηθεί από το ΠΚΚ που όλη νύχτα βρίσκεται στο σημείο και από το πρωί προχωρούσε τις κινήσεις αποκατάστασης της περιοχής. Συνολικά μετράμε περίπου 10 στρέμματα καμένου δάσους.

Για ακόμη μια φορά αξίζουν συγχαρητήρια στους πυροσβέστες της Καρπάθου αφού κατάφεραν σε σύντομο χρόνο να την ελέγξουν. Μάλιστα κοντά στην φωτιά, στο Απέρι, ήταν σε εξέλιξη εκδήλωση γάμου και από την διακοπή ρεύματος στην γραμμή Απέρι, Βωλάδα και Όθος υπήρξε αναστάτωση.

Αν και ζητήθηκε η υδροφόρα του Δήμου τελικά ακυρώθηκε η συμμετοχή της από την Πυροσβεστική. Επίσης αρκετοί εθελοντές έτρεξαν και βοήθησαν τους πυροσβέστες.

πηγή ΚαρπαθιακάΝέα

Φωτογραφία facebook Mertonas