Φωτογραφία ντοκουμέντο της Κάσου, από τον Φραγκίσκο Σοϊλη, που κάνει Πάσχα στην Ελλάδα μετά από 44 χρόνια!

Φωτογραφία ντοκουμέντο της Κάσου, από τον Φραγκίσκο Σοϊλη, που κάνει Πάσχα στην Ελλάδα μετά από 44 χρόνια!

Ο Κασιώτης πατριώτης, Φραγκίσκος Σοϊλης, μας έχει εντυπωσιάσει με το αρχείο φωτογραφιών του πατέρα Αντώνη Σοϊλη. Αυτή τη φορά διάλεξε να ανεβάσει στη σελίδα του μια εικόνα-ντοκουμέντο, από κοζελήδες που φτάνουν στη μπούκα, το λιμανάκι της Κάσου με το καϊκι του Παπαφίγκου που έκανε τη λάτζα από το μεγάλο πλοίο που στεκόταν αρόδου, φουνταρισμένο με άγκυρα έξω από την Κάσο και έφερνε τους Κασιώτες μετανάστες από την Αίγυπτο.

Το ασπρόμαυρο ενσταντανέ τραβηγμένο από τον φωτογράφο πατέρα του Φραγκίσκου είναι από το καλοκαίρι του 1964! Μόλις 5 χρόνια αργότερα ο Φραγκίσκος Σοϊλης, μετανάστευσε στις ΗΠΑ και φέτος επέστρεψε για πρώτη φορά για να κάνει ΠΑΣΧΑ στην Ελλάδα! Το βρήκαμε στη Ρόδο, είναι ενθουσιασμένος με την επιστροφή, έστω και για λίγες ημέρες στην πατρίδα. Με ένα διάπλατο χαμόγελο μας είπε ότι πέρασε και περνά υπέροχα!

Ο Φραγκίσκος Σοϊλης στις αρχές Μαϊου θα αναχωρήσει για τις ΗΠΑ, όμως έχει προγραμματίσει πριν το ταξίδι του να μείνει στην Αθήνα για να δει την αγαπημένη του ομάδα, την ΑΕΚ! 

18.4.2023

Μανώλης Δημελλάς

Καρπαθιακά Νέα