Κόσμος και έντονη συγκίνηση στα εγκαίνια των γραφείων του ΓΑΣ ΜΕΝΕΤΩΝ

Κόσμος και έντονη συγκίνηση στα εγκαίνια των γραφείων του ΓΑΣ ΜΕΝΕΤΩΝ

φωτογραφίες Δημήτρης Σπανός

Το απόγευμα της Λαμπρής Δευτέρας, 17 Απριλίου 2023, πραγματοποιήθηκαν στις Μενετές Καρπάθου τα εγκαίνια του γραφείου του τοπικού Γυμναστικού Αθλητικού Συλλόγου. Ο χώρος έγινε με δωρεάν παραχώρηση του Γιώργου Χατζηγεωργίου στη μνήμη του παππού και της γιαγιάς του, Χατζή και Ηρώς Χατζηγεωργίου και έχει προβλεφθεί και σχετική ενημερωτική πινακίδα στην είσοδο των γραφείων. Η διαμόρφωση από τον ΓΑΣ Μενετών αξίζει συγχαρητηρίων αφού εκτός από τα γραφεία του Συλλόγου τον μεταμόρφωσαν και ως ένα μικρό αθλητικό μουσείο του χωριού γεμάτο φωτογραφίες της ομάδας από τα προηγούμενα χρόνια καθώς και τις παλιές εμφανίσεις!

Ο κόσμος στο στενό σοκάκι ήταν πάρα πολύς, στις Μενετές ανέβηκαν και αρκετοί φίλοι από την πρωτεύουσα Πηγάδια και από όλα τα χωριά της Καρπάθου.

Μετά τον αγιασμό που τέλεσε ο εφημέριος του χωριού, πατήρ Μιχαήλ Φράγκος, το μικρόφωνο  πέρασε στον πρόεδρο του ΓΑΣ Μενετών Γιώργο Μ. Ιωαννίδη, ο οποίος δεν έκρυψε τον ενθουσιασμό του και  ευχαρίστησε το παρόν Συμβούλιο όπως και τα προηγούμενα, τον Γιώργο Χατζηγεωργίου καθώς και όλους όσοι συνέβαλλαν για να ζήσουμε το θαυμάσιο αποτέλεσμα. Μίλησαν επίσης η Έπαρχος κ. Νικολαίδου η οποία ανέφερε ότι η Περιφέρεια στέκεται αρωγός στις προσπάθειες και ακολούθησαν ο καθηγητής Μηνάς Αλ. Αλεξιάδης, που με έντονη συγκίνηση θυμήθηκε τα παιδικά του χρόνια στο μικρό αυτό κατάστημα που ήταν το μπακάλικο της Ηρώς και του Χατζή Χατζηγεωργίου!

Το μικρόφωνο πέρασε στον Μενετιάτη γιατρό και αντιδήμαρχο Πειραιά Αλέξανδρο Καμαράτο και στο αγωνιστή για τον αθλητισμό στην Κάρπαθο και παλιό πρόεδρο του ΓΑΣ Μενετών τον  Βασίλη Διακονή. Το παρόν έδωσε και ο υποψήφιος δήμαρχος Καρπάθου κ. Μιχάλης Φελλουζής, ο νυν πρόεδρος του Ποσειδώνα κ. Κοσμάς Γιαλλουράκης, όπως και ο πρώην Πρόεδρος Γιάννης Βιτώρης.

Αξίζει ακόμη μια φορά να αναφέρουμε ότι το στενό δρομάκι ήταν γεμάτο κόσμο! Ήταν μια από τις πολύ δυνατές και ελπιδοφόρες στιγμές  των Μενετών. Ένας χώρος μπορεί να δημιουργήσει συσπείρωση στους ανθρώπους  και να τους δώσει ώθηση για να κάνουν σπουδαία πράγματα αν βέβαια το επιθυμούν. Σύντομα άλλωστε στην Κάρπαθο θα έχουμε και τον πρώτο αγώνα δρόμου που διοργανώνει ο ΓΑΣ Μενετών.

Τα Καρπαθιακά Νέα εύχονται καλή επιτυχία στις προσπάθειες του ΓΑΣ Μενετών που τώρα πια έχει μια πανέμορφη στέγη. Τα καλύτερα για τον Σύλλογο έρχονται!

18.4.2023

Μανώλης Δημελλάς

Καρπαθιακά Νέα