Γεραπετρίτης: Εκλογές στην ολοκλήρωση της τετραετίας – Νομίζω ότι το αρνάκι στο χωριό θα το φάμε με ησυχία

Γεραπετρίτης: Εκλογές στην ολοκλήρωση της τετραετίας – Νομίζω ότι το αρνάκι στο χωριό θα το φάμε με ησυχία

Την εκτίμησή του σχετικά με το πότε θα διεξαχθούν οι επόμενες εθνικές εκλογές εξέφρασε μέσω τηλεοπτικής του συνέντευξης ο Γιώργος Γεραπετρίτης.

Με δηλώσεις του στον ΣΚΑΪ, ο υπουργός Επικρατείας υπογράμμισε χαρακτηριστικά ότι «η κυβέρνηση βρίσκεται σε πλήρη εγρήγορση. Εγώ προσωπικά δεν θα πόνταρα ούτε ένα ευρώ ότι θα έχουμε σύντομα το προσεχές διάστημα».

Σύμφωνα με τον κ. Γεραπετρίτη και την εκτίμησή του για το πότε θα γίνουν οι εθνικές εκλογές, «νομίζω ότι το αρνάκι στο χωριό θα το φάμε με ησυχία. Η αίσθησή μου είναι ότι οι εκλογές θα γίνουν στην ολοκλήρωση της τετραετίας. Εμείς στην κυβέρνηση δεν έχουμε σηκώσει τα μολύβια».

Επίσης, ο υπουργός Επικρατείας αναφέρθηκε στο «market pass», λέγοντας ότι δεν θα πρέπει να λέγεται «food pass», αλλά «κάρτα αγορών», καθώς περιλαμβάνει και προϊόντα που δεν είναι τρόφιμα, όπως για παράδειγμα τα χαρτικά και άλλα είδη που βρίσκουν οι καταναλωτές στα σούπερ μάρκετ.

Επίσης, ανέφερε πως η φορολόγηση των υπερκερδών των διυλιστηρίων έγινε για την καταπολέμηση του πληθωρισμού», όπως και ότι οι εξαγγελίες της κυβέρνησης «δεν είναι προεκλογικές. Οι αυξήσεις στον κατώτατο μισθό, οι αυξήσεις στις συντάξεις και όσα μέτρα έχουν ανακοινωθεί, παράγονται από την καλή πορεία της ελληνικής οικονομίας, που πιστώνεται στους πολίτες και επιστρέφει σε εκείνους».

Μητσοτάκης: Η φράση του που συνδέθηκε με τις εκλογές -«Στο Μέτσοβο τα Χριστούγεννα θα πάρω αποφάσεις»

Υπενθυμίζεται ότι, κατά τη διάρκεια ευχών προς τους κοινοβουλευτικούς συντάκτες για τις γιορτινές ημέρες που έρχονται, μετά την ολοκλήρωση της μαραθώνιας συνεδρίασης της Βουλής στη συζήτηση του κρατικού προϋπολογισμού, ο Κυριάκος Μητσοτάκης είπε ότι τα Χριστούγεννα θα πάρει τις αποφάσεις του.

Ο πρωθυπουργός ανέφερε πως σκοπεύει να περάσει τις ημέρες των εορτών στην Ήπειρο. «Θα πάτε στην Πρέβεζα;», τον ρώτησε δημοσιογράφος. «Στο βουνό παίρνονται οι αποφάσεις. Θα πάω στο Μέτσοβο. Έχουμε αποφάσεις να πάρουμε», είπε ο κ. Μητσοτάκης, σε μια φράση που ερμηνεύτηκε ως ευθεία αναφορά στην προκήρυξη των εκλογών.

Ωστόσο, ο πρωθυπουργός ξεκαθάρισε πως αμέσως μετά τις γιορτές, η Βουλή θα έχει «πολύ δουλειά», αφήνοντας να εννοηθεί πως δεν ολοκληρώνεται ακόμα το κοινοβουλευτικό έργο.

Η φράση, πάντως, για το βουνό θύμισε τα Χριστούγεννα του 2019, όταν ο κ. Μητσοτάκης είχε πει ότι τα Χριστούγεννα θα κλέψει ένα διήμερο για να πάει στο βουνό και να σκεφτεί το όνομα του επόμενου Προέδρου της Δημοκρατίας.

Πάντως, μιλώντας στο Πρώτο Πρόγραμμα της ΕΡΤ και στην εκπομπή «Πρωινές Διαδρομές στο Πρώτο», ο Νίκος Ρωμανός, διευθυντής του Γραφείου Τύπου της ΝΔ, άφησε ανοιχτό το ενδεχόμενο προκήρυξης των εκλογών με την άφιξη του νέου έτους, καθώς από τον Ιανουάριο οι εκλογές σταματούν «να είναι πρόωρες».

Ρωμανός: Τον Ιανουάριο οι εκλογές σταματούν να είναι πρόωρες

«Θεωρώ ότι από το νέο έτος πια σταματούν να είναι πρόωρες, με την έννοια ότι πλέον είναι το εκλογικό έτος. Το απώτατο συνταγματικό όριο είναι το καλοκαίρι του νέου έτους. Προφανώς δεν μπορούν να γίνουν μέσα στο καλοκαίρι γιατί έχεις τρεις βδομάδες προεκλογική περίοδο, μια βδομάδα τουλάχιστον διερευνητικές και άλλες τρεις εβδομάδες προεκλογική για τις δεύτερες.

»Άρα, αυτό είναι κάτι που πρέπει να συνυπολογιστεί στον χρόνο των εκλογών, τον οποίο προφανώς θα αποφασίσει ο πρωθυπουργός. Σταματούν να είναι πρόωρες από το νέο έτος και μετά. Τώρα το αν θα γίνουν την άνοιξη λίγο νωρίτερα, λίγο αργότερα, είναι κάτι που θα αποφασίσει ο πρωθυπουργός», ανέφερε χαρακτηριστικά ο κ. Ρωμανός.

19.12.2022