Γιάννης Λουλούδης. Μαζί με την Κάρπαθο στο αίμα τρέχει και το εμπόριο. Το εμπόριο αθλητικών παπουτσιών!

Γιάννης Λουλούδης. Μαζί με την Κάρπαθο στο αίμα τρέχει και το εμπόριο. Το εμπόριο αθλητικών παπουτσιών!
του Μανώλη Δημελλά
Πιτσιρίκος ήθελε να γίνει δικηγόρος όμως αυτή η σκέψη κάηκε πολύ νωρίς! Ούτε και σήμερα είναι μεγάλος, μόλις 17 χρονών είναι ο Γιάννης Λουλούδης και κυριολεκτικά πρωτοπορεί στο εμπόριο πανάκριβων αθλητικών παπουτσιών.Η απίστευτη ιστορία του Γιάννη πρέπει να γραφτεί στο βιβλίο των ρεκόρ!
Ήταν στην εφηβεία, μόλις 13 χρονών και την ώρα που οι φίλοι τον φώναζαν για παιγνίδι εκείνος ήδη είχε βρει έναν απίστευτο τρόπο να βγάζει χρήματα. Μέσω του διαδικτύου έβρισκε ακριβά παπούτσια και στη συνέχεια τα μεταπουλούσε σε συλλέκτες που τα έψαχναν, εννοείται σε υψηλότερες τιμές.
Όπως εξήγησε στα Καρπαθιακά Νέα “πρόκειται για μια παγκόσμια αγορά. Τα συλλεκτικά αθλητικά παπούτσια έχουν τεράστια αγοραστική αξία. Όχι μόνο δεν χάνουν την αρχική τιμή τους αλλά η αξία τους αυξάνεται”
Για να καταλάβουμε για τι μιλάμε. Ο Γιάννης Λουλούδης κατάφερε να πάρει ένα παπούτσια Nike. Το Doernbecher AJ1 “What The”. Υπάρχουν 17 ζευγάρια σε όλο τον κόσμο κι ο Γιάννης έκανε δωρεά 35.100 δολάρια στο Παιδικό Νοσοκομείο Doernbecher(τα παπούτσια βγήκαν για φιλανθρωπικό σκοπό με το όνομα του νοσοκομείου).
Η αξία τους αυτή την στιγμή ξεπερνάει τις 70.000 ευρώ!
Μη γελιέστε η δουλειά αυτή είναι εξαιρετικά δύσκολη, απαιτεί ταλέντο, ένστικτο και γερό, πολύ γερό στομάχι. Ο Γιάννης, λόγω διαφοράς ώρας με την Αμερική, ξενυχτά πάνω από τον υπολογιστή, μιλά στο τηλέφωνο και ψάχνει για το μοναδικό, το εξαιρετικό παπούτσι που θα ιντριγκάρει τους συλλέκτες. Κι όταν φτάσει η ώρα της πώλησης ο Γιάννης δε διστάζει να πάρει το αεροπλάνο και να πάει στην άλλη άκρη του κόσμου και να δώσει στην συλλέκτη το ζευγάρι!
Και πως ξεκίνησαν όλα αυτά; Πολύ απλά! Ο Γιάννης είδε ένα video στο youtube και από τότε άλλαξε πορεία, αποφάσισε να τραβήξει στο δρόμο που σήμερα κυριολεκτικά ανοίγει!
Ένα από τα Καρπαθάκια που έχουν μέλλον και αποδεικνύουν ότι αυτό που χρειάζεται είναι ο έρωτας, το πάθος για ότι κι αν κάνουμε στη ζωή μας. Ο Γιάννης Λουλούδης σήμερα ζει στη Ρόδο και από εκεί έχει το “στρατηγείο” του. Δεν ξεχνά την Κάρπαθο και μάλιστα όλο σχεδιάζει το επόμενο ταξίδι για το νησί του, μια επίσκεψη στον τόπο που μεγάλωσε. Εκει που φίλοι και συγγενείς τον καμαρώνουν και στηρίζουν την επιχειρηματική του προσπάθεια.
Δείτε και ένα video αφιέρωμα στον Γιάννη Λουλούδη που σε 10 μέρες έχει κάνει 100.000 views!