Το παράπονο του Δημάρχου Καρπάθου: "Κανένας από τους υποψήφιους δεν έχει έρθει στο γραφείο μου να ενημερωθεί"

Το παράπονο του Δημάρχου Καρπάθου: "Κανένας από τους υποψήφιους δεν έχει έρθει στο γραφείο μου να ενημερωθεί"

Ο Δήμαρχος Καρπάθου κ. Γιάννης Νισύριος συνεχίζει τις προσπάθειες! Όμως εκφράζει ένα παράπονο προς όλους εκείνους που επιθυμούν να αναλάβουν τα ηνία του τόπου. “Σχεδιάσαμε και προγραμματίσαμε πολλά έργα, σχεδιάζουμε ακόμη και σήμερα, μιλάμε για 70-80 εκατομμύρια ευρώ, μπορεί και παραπάνω! Γιατί κανένας δεν θέλει να γνωρίζει;”

Ουσιαστικά πρόκειται για τους τελευταίους μήνες της θητείας του κ. Νισύριου, με δεδομένο ότι στις 7 Σεπτέμβρη θα είναι η τελευταία Συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου με τη σημερινή σύνθεση, ωστόσο ο Δήμαρχος παλεύει για να πετύχει κάτι παραπάνω για το νησί του και εκφράζει ένα παράπονο κι αυτό έχει να κάνει με τις τρεις παρατάξεις και τους υποψηφίους δημάρχους που μέχρι σήμερα, μόλις δυο μήνες πριν τις εκλογές, δεν έχουν δείξει κανένα ενδιαφέρον για τα μικρά και μεγάλα δημοτικά θέματα! Δεν έχουν επισκεφθεί το γραφείο του στον Δήμο για να μάθουν τις εξελίξεις που αφορούν όλα τα έργα που τρέχουν ή θα τρέξουν τους επόμενους μήνες στην Κάρπαθο.

Μάλιστα ο κ. Νισύριος ανέφερε χαρακτηριστικά ότι εκτός όλων των υπολοίπων έργων που γνωρίζουμε, ύψους παραπάνω από 70 εκατομμυρίων ευρώ, θα τρέξουν και τα παρακάτω έργα:

  1. Περιμένουμε το σχέδιο για το κτήριο του καταφύγιου αδέσποτων Ζώων συντροφιάς, δωρεά από τον κ. Γιώργο Γιαννόπουλο και θα ξεκινήσουμε την κατασκευή του κτηρίου. Συνολικά θα διαθέσουμε 400.000 ευρώ (300.000 ευρώ από το πρόγραμμα ΦΙΛΟΔΗΜΟΣ και 100.000 ευρώ από τον Δήμο)
  2. Προχωρά το θέμα της αφαλάτωσης. Έχουν κλειδώσει δυο περιοχές: 1.000 κυβικά θα αποδίδει για την περιοχή Αμμοοπής-Αφιάρτη, 1.000 κυβικά νερό από αφαλάτωση για τον Αφιάρτη και σήμερα γίνεται σοβαρή προσπάθεια από τη δημοτική αρχή για ακόμη ένα μηχάνημα για τα Πηγάδια (1.000 κυβικά νερό).
  3. Προχωρά το θέμα του σχέδιο για την ανάπλαση της πλατείας του Επαρχείου! Επανέρχεται στη μέσα πλευρά ο ιστορικός ανθόκηπος και μεταφέρεται το μνημείο πεσόντων! Όλα αυτά με χρήματα από το Πράσινο Ταμείο
  4. Για το θέμα των βελτιωτικών έργων του Λιμανιού της Καρπάθου. Ο κ. Νισύριος ξεκαθάρισε συντομότατα, εκτός απροόπτου μέσα στο φθινόπωρο, προχωράμε ολοταχώς για τη δημοπράτηση του λιμανιού συνεπώς ότι ακούγεται είναι εκτός πραγματικότητας. Πιο συγκεκριμένα σε 15 μέρες θα έχει ολοκληρωθεί το θέμα της Περιβαλλοντικής Μελέτης. Στη συνέχεια έχουμε την αναθεώρηση της χερσαίας ζώνης που χοντρικά θα μας πάρει ενάμιση μήνα και στη συνέχεια ακολουθεί η δημοπράτηση του μεγάλου έργου που θα αλλάξει την Κάρπαθο.Ο κ. Νισύριος σημείωσε στα Καρπαθιακά Νέα  ότι μετά  από  60 χρόνια ανοίγει ο δρόμοε για την κυκλοφοριακή μελέτη στην πρωτεύουσα του νησιού!  Χθες Δευτέρα 7 Αυγούστους ψηφίστηκε στην Οικονομική Επιτροπή η αποδοχή της Κυκλοφοριακής Μελέτης Δήμου Καρπάθου η οποία θα συζητηθεί στο επόμενο δημοτικό συμβούλιο.

Ο κ. Νισύριος επανέλαβε ότι η δημοτική αρχή, που ουσιαστικά απαρτίζεται από τον ίδιο, τον κ. Μανώλη Παραγυιό  τον κ. Γιώργο Δήμαρχο και τον κ. Μιχάλη Τσαμπουνιεράκη, εξακολουθούν να δίνουν μάχη με τα καθημερινά προβλήματα που αντιμετωπίζει η Κάρπαθος ενώ παράλληλα προσπαθούν να αφήσουν παρακαταθήκη για την επόμενη που θα προκύψει από τις εκλογές της 8ης Οκτωβρίου 2023. Περίμενε λοιπόν τους υποψηφίους δημάρχους και τις παρατάξεις όχι απλά να θελήσουν αλλά να απαιτήσουν και να έχουν άμεση ενημέρωση για το νησί από τον ίδιο κάτι που μέχρι σήμερα δεν έχει γίνει.

Μανώλης Δημελλάς

8.8.2023

Καρπαθιακά Νέα