Ημερολόγιο κατασκήνωσης στην Κάρπαθο: 5η μέρα του Σώματος Ελληνικού Οδηγισμού - Οι 24 ώρες δεν είναι αρκετές

Ημερολόγιο κατασκήνωσης στην Κάρπαθο: 5η μέρα του Σώματος Ελληνικού Οδηγισμού - Οι 24 ώρες δεν είναι αρκετές

Σάββατο 5 Αυγούστου 2023

Η ημέρα ξεκίνησε με την πρωινή λειτουργία στο Ναό της Μονής του Αγίου Γεωργίου Βασσών. Ο Πατέρας Καλλίνικος και ο Πατέρας Μιχαήλ, Εφημέριος στις Μενετές, με την συνοδεία του Ιεροψάλτη κ. Μιχάλη Ματζούρη δημιούργησαν κατανυκτική ατμόσφαιρα και μας μάγεψαν οι ουράνιες ψαλμωδίες.

Για άλλη μία ημέρα το έργο των Ομάδων μας συνεχίζεται με στόχο την ολοκλήρωση των εργασιών που έχουμε αναλάβει.

Η ομάδα των Μεγάλων Οδηγών,  που τις προηγούμενες ημέρες ήταν στο θερινό σχολείο στις Πυλές, μεταφέρθηκε στην πλατεία δίπλα στο Επαρχείο, στα Πηγάδια. Ζωγράφισαν αφίσες και τις κόλλησαν σε διάφορα σημεία, καλώντας τα παιδιά του νησιού να συναντηθούν στην πλατεία το απόγευμα για να παίξουν, να κάνουν εργαστήρια και να τραγουδήσουν.

Το απόγευμα τα παιδιά από τα Πηγάδια και όχι μόνο, πήγαν στο ραντεβού με τους Μεγάλους Οδηγούς. Το παιχνίδι ξεκίνησε με κέφι! Έφτιαξαν και καραβάκια που ίσως και να ταξιδεύουν στην θάλασσα του Αιγαίου τώρα! Όταν κάτι το πιστεύεις πολύ, ακόμα και αν μοιάζει ακατόρθωτο, μπορεί να γίνει πραγματικότητα.

Και μην ξεχνιόμαστε!!!

Το επόμενο ραντεβού με τα παιδιά του νησιού είναι την Τρίτη 8 Αυγούστου στις 10:45 στην Πλατεία δίπλα στο Επαρχείο.

Περιμένουμε τους νέους μας φίλους αλλά και όποιον θέλει να διασκεδάσει μαζί μας!!!

Στο Επαρχείο οι δουλειές που είχαμε αναλάβει ολοκληρώθηκαν. Κάτι διορθώσαμε στο βάψιμο, κάτι σκουπιδάκια  μαζέψαμε και απολαύσαμε, όπως φαίνεται και στις φωτογραφίες, το παραδοσιακό κτήριο που μας δόθηκε η ευκαιρία να το γνωρίσουμε καλύτερα.

Στην Μονή προχώρησαν οι υπόλοιπες εργασίες.  «Κοκκίνησαν» όλοι οι διάδρομοι της Μονής και το καλύτερο … ευκαιρία να δροσιά… πλένοντας τα χαλιά του Ναού, όπως μας ζήτησε ο πατέρας Καλλίνικος. Και δουλειά κάναμε και καλά περάσαμε.

‘Επεσε η νύχτα και το μυστηριώδες σκοτάδι τύλιξε στην αγκαλιά του έναν γρίφο που έπρεπε να λύσουμε : Γιατί ο λαμπρός επιστήμονας Αχιλλέας Αναστασιάδης έγινε στόχος κακόβουλων ανθρώπων; Ποιος φταίει για την δολοφονία του; Γιατί η φαρμακευτική εταιρεία ήθελε την αποκλειστική χρήση του χημικού τύπου του αντιδότου ; κλπ κλπ  Κινηθήκαμε με θάρρος στο σκοτάδι, συνεργαστήκαμε ώστε να ξεπεράσουμε τα εμπόδια και να βρούμε τους ενόχους.

Η ανθρωπότητα σώθηκε χάρης σε εμάς!!!

Κλείνοντας την μέρα ψιθυρίσαμε τα συναισθήματά μας και είπαμε καληνύχτα !

7.8.2023

Καρπαθιακά Νέα