Το ιστορικό καφενείο «Η Τερψιθέα» στο Απέρι Καρπάθου και η υπόσχεση του Μανώλη Τσαγκάρη!
2525Views
Με αφορμή ένα συγκινητικό καθιστό γλέντι που πραγματοποιήθηκε ανήμερα της Παναγίας, στον πανέμορφο ιστορικό χώρο του καφενείου “Η Τερψιθέα”, στο Απέρι της Καρπάθου ο Μανώλης Τσαγκάρης έδωσε μια γενναία υπόσχεση.
Το οίκημα αυτό θα είναι ανοιχτό σε αντίστοιχες περιστάσεις δίνοντας έτσι την ευκαιρία στους νεότερους αλλά και σε εκείνους, τους τυχερούς, που έχουν βιωματική εμπειρία, να ξα-ζήσουν μοναδικές στιγμές μέσα σε έναν χώρο που εξακολουθεί να αναπνέει, έχει ψυχή και βαθιά ιστορία! Αποδεικνύοντας έτσι ότι στην Κάρπαθο αρκεί μια σπίθα, το άκουσμα μιας λύρας, για να πάρουν φωτιά τα συναισθήματα και να γεννηθεί ελπίδα για ένα καλύτερο μέλλον.
Ο κ. Τσαγκάρης αναφέρει στην ανάρτηση του:
Αγαπητοί συγχωριανοί και φίλοι του Απερίου,
Με την ευχή της Παναγίας γλεντίσαμε φέτος στο χώρο της «Τερψιθέας» που σας υπόσχομαι ότι θα είναι από εδώ και πέρα ανοιχτός για τέτοιες περιστάσεις.
Χωρίς γλεντιστές, τραγουδιστές και οργανοπαίχτες, ο χώρας θα παρέμενε βουβός και φέτος. Αντίθετα γέμισε τις εμπειρίες μας και τις ταινίες μου (που θα μοιραστώ μαζί σας άμεσα).
Απολαύσαμε τη «θέα» των καρδιών του χωριού και εύχομαι οι προσευχές και οι ευχές μας να εισακουστούν. Έχουμε και εμείς την ευκαιρία να γράψουμε τη δική μας «ιστορία», όπως και οι προηγούμενες γενιές που μας βλέπουν από ψηλά.
Ευχαριστώ και τους πολυάριθμους συγγενείς και φίλους που συνέδραμαν και σε αυτή την περίσταση.
Χρόνια Πολλά.
Μανώλης Τσαγκάρης
Το ιστορικό καφενείο «Η Τερψιθέα» βρίσκεται στο Απέρι της Καρπάθου , στο κέντρο του χωριού, δίπλα στην Ιερό Μητροπολιτικό Ναό της Κοίμησης της Θεοτόκου, το «Χρύσειο Μέγαρο», και το σχολικό συγκρότημα. Το αρχικό κτήριο, επηρεασμένο από μικρασιάτικη αρχιτεκτονική, αποτελείται από κεραμοσκεπή, σκιαζόμενα μπαλκόνια, δικτυωτό κιγκλίδωμα, και χαρακτηριστικές λεπτές ξύλινες κολώνες. Το πάνω επίπεδο στέγαζε το καφενείο με ξύλινο πάτωμα, ενώ το κάτω επίπεδο την κατοικία του καταστηματάρχη. Απέναντι του βρισκόταν το καφενείο του Ματσάκη, και λίγο πιο κάτω ένα όμοιο καφενείο του Καφετζηδάκη, ο «Επίγειος Παράδεισος». Περισσότερες πληροφορίες για το καφενείο “Η Τερψιθέα” στη σελίδα kpedia.karpathos.net