Οι Καρπάθιοι συνεχίζουν να αγωνίζονται!

Οι Καρπάθιοι συνεχίζουν να αγωνίζονται!
γράφει ο Γιάννης Χαλκιάς

Θέλουμε να συγχαρούμε τους μαθητές μας που αγωνίστηκαν αυτό το σαββατοκύριακο (27-28 Μαρτίου) στο πανελλήνιο μαθητικό πρωτάθλημα!

Πρέπει εξαρχής να τονίσουμε ότι, δυστυχώς, εξαιτίας της πανδημίας η μάθηση έχει γίνει δυσκολότερη, όπως επιβεβαιώνουν και στατιστικά της δημόσιας εκπαίδευσης, ενώ αυτό το φαινόμενο είναι ακόμη εντονότερο σε μικρές, απομακρυσμένες περιοχές, όπως το νησί μας. Όμως, ο όμιλός μας ψάχνει λύσεις για να παρέχει ποιοτική υποστήριξη στους αθλητές μας και σε αυτούς τους δύσκολους καιρούς, όσο κοπιαστικό και εάν είναι αυτό. Μεταξύ άλλων, η παραγωγή της “chessy” που έχουμε αναφέρει σε προηγούμενη δημοσίευση και θα έχουμε στην διάθεσή μας με το νέο έτος, θα δώσει την δυνατότητα στους αθλητές μας να λύνουν σκακιστικούς γρίφους, στοχευμένους στο επίπεδό τους, ώστε να διατηρούν αμείωτη την κριτική σκέψη τους, ενώ και η συνδιοργάνωση πρωταθλημάτων με τα άλλα νησιά του Αιγαίου που ξεκινήσαμε να διοργανώνουμε πρόσφατα, θα βοηθήσει τα παιδιά μας να αποκτήσουν συγκρίσιμη αγωνιστική εμπειρία με τους αντιπάλους τους.
Φέτος, το επίπεδο ήταν δυσκολότερο από ότι συνήθως καθώς η συμμετοχή ήταν μικρότερη, αν και υπήρχαν περίπου 200 αθλητές σε κάθε τάξη όπου αγωνιστήκαμε. Έστω και έτσι,τα παιδιά μας έδειξαν αγωνιστικό πνεύμα και έκαναν μία καλή εμφάνιση και κυρίως διασκέδασαν. Από την “αποστολή” μας, ξεχώρισε η Άννα Βιτωρούλη που κατάφερε να τερματίσει στην πρώτη δεκάδα των κοριτσιών πανελληνίως, με την πρώτη κιόλας συμμετοχή της στους αγώνες του υψηλότερου επίπεδου της χώρας μας!
Οι φωτογραφίες, είναι από παλαιότερους αγώνες, όταν μας επιτρεπόταν να πραγματοποιούμε σκακιστικά πρωταθλήματα. Εξαίρεση, είναι η φωτογραφία με τον πανηγυρισμό του Πολυχρόνη Σπανού στην πρώτη του νίκη!
Συγχαίρουμε και πάλι τους αθλητές μας για την συμμετοχή τους και που επιμένουν να αγωνίζονται, σε πείσμα των δύσκολων καιρών που διανύουμε, μα ιδιαιτέρως αυτή την φορά συγχαίρουμε και τους γονείς, που καθένας δίνει τον δικό του αγώνα για να μην μεταφερθεί η πίεση και το άγχος που προκαλούν όσα συμβαίνουν, στα παιδιά μας.