Αυτοί είναι οι 10 μικροί Καρπάθιοι αθλητές που χειροκροτήσαμε στο Πρωτάθλημα Σκάκι στη Ρόδο!

Αυτοί είναι οι 10 μικροί Καρπάθιοι αθλητές που χειροκροτήσαμε στο Πρωτάθλημα Σκάκι στη Ρόδο!

Σε καμία απονομή του Πρωτάθληματος Σκάκι που έγινε στη Ρόδο δεν ακούστηκε ο ελληνικός εθνικός ύμνος και είναι προσωπικό  στοίχημα των Σκακιστών από τον Όμιλο Καρπάθου, να είναι αυτοί που θα ανεβάσουν ψηλά την ελληνική σημαία στην επόμενη διοργάνωση, γράφει ο Γιάννης Χαλκιάς! Και μας παρουσιάζει τους 10 μικρούς Καρπάθιους Αθλητές  που έλαβαν μέρος στη διεθνή διοργάνωση της Ρόδου.

Νικόλαος Βασίλας

Κατηγορία κάτω των επτά ετών

Ο Νίκος αποτελεί μία από τις εκπλήξεις του πρωταθλήματος. Στους 7 γύρους που θα τελείωνε κανονικά ένα πρωτάθλημα με τον αριθμό συμμετεχόντων του γκρουπ του, ήταν πρώτος με μεγάλη διαφορά από τους υπόλοιπους Έλληνες έχοντας ξεπεράσει και αρκετούς Ευρωπαίους αθλητές. Καθώς όμως υπήρξαν ακόμη δύο γύροι, ασυνήθιστες κληρώσεις τον άφησαν πίσω από αθλητές που είχε κερδίσει στις μεταξύ τους παρτίδες. Αυτή η μικρή “ατυχία” φαίνεται να είναι το μεγαλύτερο ευτύχημα για τον ταλαντούχο αθλητή μας, γιατί οι πρωταθλητές γεννιούνται όταν μαθαίνουν να αντιμετωπίζουν τις αναποδιές.

Πανάρετος Γρηγόριος

Κατηγορία κάτω των επτά ετών

Ο μικρότερος αθλητής μας, τόσο μικρός που κανονικά δεν θα έπρεπε να συμμετέχει και συμπεριλήφθηκε στην αποστολή μόνο για την απόκτηση εμπειρίας, στον έβδομο γύρο που φυσιολογικά θα είχαμε την λήξη ενός τουρνουά αυτού του αριθμού συμμετοχών, ήταν πίσω μονάχα από τον Νικόλαο Βασίλα, όσων αφορά Έλληνες σκακιστές, αλλά βρισκόταν μπροστά και από αθλητές της Ευρώπης.

Πανάρετος Εμμανουήλ

Κατηγορία κάτω των εννέα ετών

Η συμμετοχή του Μανώλη θα μπορούσε να θεωρηθεί και άδικη καθώς καλέστηκε να αγωνιστεί σε μια κατηγορία έμπειρων σκάκιστων ενώ εκείνος κάνει σκάκι για μονάχα πέντε μήνες. Παρόλα αυτά κατάφερε να είναι με καθαρή διάφορα πρώτος μεταξύ των υπολοίπων Ελλήνων και μάλιστα η ακρίβεια εκτέλεσης της πρώτης παρτίδας αυτού του άγνωστου αθλητή τράβηξε τα βλέμματα πολλών ξένων προπονητών.

Βασιλόπουλος Ορέστης-Ίαν

Κατηγορία κάτω των εννέα ετών

Ο Ορέστης με μηδενική εμπειρία και ελάχιστο χρόνο προετοιμασίας κατάφερε να πάρει μέρος στο πανευρωπαϊκό πρωτάθλημα και να συμειωσει νίκες ενώ το δελτίο του είχε βγει μονάχα μία εβδομάδα πριν την έναρξη των αγώνων!

Κατωγυρίτη Κυριακή

Κατηγορία κάτω των εννέα ετών – κορίτσια

Δεν είναι έκπληξη ότι η Κική, έχοντας ήδη ένα πανελλήνιο μετάλλιο, ξεχώρισε στην διοργάνωση. Ήδη από τον έβδομο γύρο ιδοβαθμούσε με αθλήτριες από χώρες όπως την Γερμανία και στην τελική κατάταξη είναι ξεκάθαρο ότι το επίπεδο της ήταν πολύ πάνω από εκείνο της υπόλοιπης ελληνικής αποστολής στην κατηγορία της. Αν αυτό σας προκαλεί θαυμασμό, σκεφτείτε ακόμη ότι η Κική αγωνιζόταν με κορίτσια κυρίως εννέα ετών από την Ευρώπη ενώ η ίδια είναι μονάχα οχτώ!

Σεβδαλής Γεώργιος

Κατηγορία κάτω των έντεκα ετών

Ο Γιώργος αποτελεί το υπόδειγμα μαθητή του συλλόγου μας. Με ελάχιστο χρόνο προετοιμασίας κατάφερε να είναι πρώτος μεταξύ των Ελλήνων στην κατηγορία του και να ξεπεράσει αθλητές ευρωπαϊκών χωρών όπως της Αγγλίας και της Δανίας!

Βιτωρούλη Ειρήνη

Κατηγορία κάτω των έντεκα ετών – κορίτσια

Η Ειρήνη σε μία ιδιαίτερη περίπτωση, συμμετείχε στην αποστολή μόνο επειδή έτυχε να βρίσκεται στην Ρόδο, χωρίς καμία προετοιμασία, και όμως αυτό δεν την εμπόδισε να αγωνιστεί με πάθος και να προσθέσει μία νίκη στην αποστολή μας!

Λούπη Βενετία

Κατηγορία κάτω των δεκατριών ετών – κορίτσια

Η Βενετία είναι μία σταθερή αξία της ακαδημίας μας. Ακόμη και φέτος σε μια ιδιαίτερα απαιτητική εκπαιδευτικά χρονιά για την ίδια, κατάφερε να σημειώσει τρεις βαθμούς στο πανευρωπαϊκό πρωτάθλημα παρότι αγωνιζόταν στην κατηγορία ενώ η ίδια είναι μονάχα δώδεκα ετών!

Βασίλα Ελένη

Κατηγορία κάτω των δεκατριών ετών – κορίτσια

Η Ελένη είναι μία δυναμική αθλήτρια που άργησε να μπει στην ομάδα προετοιμασίας μας, αφού αποφάσισε να συμμετέχει μόνο έναν μήνα πριν την αναχώρηση μας, όμως ακόμη και έτσι κατάφερε να φέρει τρεις νίκες στο πανευρωπαϊκό πρωτάθλημα!

Βιτωρούλη Άννα

Κατηγορία κάτω των δεκατριών ετών – κορίτσια

Η Άννα είναι μία ταλαντούχα αθλήτρια που τερμάτισε μπροστά από τις υπόλοιπες Ελληνίδες αθλήτριες, παρότι μονάχα φέτος ξεκίνησε να ασχολείται με το αγωνιστικό σκάκι. Η επίδοση της μάλιστα της επέτρεψε να ξεπεράσει και αθλήτριες από τρεις διαφορετικές ευρωπαϊκές χώρες.