Κάρπαθος. Καταγγελία σταματά προσωρινά τις τσιμεντοστρώσεις στα πάρκινγκ!

Κάρπαθος. Καταγγελία σταματά προσωρινά τις τσιμεντοστρώσεις στα πάρκινγκ!

Το είδαμε κι αυτό! Πάνω που ξεκίνησαν να τσιμεντοστρωθούν τα οικόπεδα που έχει νοικιάσει ο Δήμος και τα έχει μετατρέψει σε πάρκινγκ μια καταγγελία προς την Αρχαιολογική υπηρεσία πέτυχε να μπλοκάρει και να σταματήσει προσωρινά το έργο!

Και βέβαια, όπως μπορούμε να αντιληφθούμε, τόσο ο Δήμος Καρπάθου, δηλαδή η Τεχνική υπηρεσία, όσο και εργολάβος, δεν είχαν προχωρήσει, ως όφειλαν, στην ανάλογη αδειοδότηση.

Δεν γνώριζαν ότι χρειάζεται σχετική σχετική άδεια, ακόμη και για επιφανειακές εργασίες; Προφανώς όχι, έτσι κάποιος που δεν συμφωνεί με το σχέδιο (άραγε προτιμά το χώμα;) προχώρησε στην καταγγελία και κατάφερε να καθυστερήσει την εξέλιξη και την ολοκλήρωση του έργου.

Στα επόμενα βήματα η Αρχαιολογική υπηρεσία θα ανοίξει τομές και στη συνέχεια θα κρίνει και πιθανόν να δώσει την άδεια της για την ολοκλήρωση του σχεδίου τσιμεντοστρώσεως.

Το όλο έργο θα κοστίσει 74.000 ευρώ και γίνεται με ιδίους πόρους του Δήμου Καρπάθου. Οι εργασίες είχαν αρχίσει πριν από μια εβδομάδα και τις επόμενες ημέρες θα έπεφτε το τσιμέντο.

Σημειώστε ότι το περασμένο καλοκαίρι είχε γίνει πολύ μεγάλη κουβέντα για την καθυστέρηση του Δήμου Καρπάθου να προχωρήσει το συγκεκριμένο έργο και πολλοί ήταν εκείνοι που γκρίνιαζαν, μέσα και έξω από το δημοτικό συμβούλιο, για το χώμα που γέμιζε η πρωτεύουσα του νησιού.

 

10.12.2022

Καρπαθιακά Νέα