Η Κάρπαθος «πρωταγωνιστεί» στα διαλείμματα των γυρισμάτων της ταινίας «Σμύρνη μου αγαπημένη»!

Η Κάρπαθος «πρωταγωνιστεί» στα διαλείμματα των γυρισμάτων της ταινίας «Σμύρνη μου αγαπημένη»!

 

Μανώλης Δημελλάς

Από την πρώτη στιγμή που μάθαμε, εδώ στα Καρπαθιακά Νέα, ότι η κα Μιμή Ντενίση αποφάσισε να προχωρήσει το όνειρο και να κάνει ταινία το μυθιστόρημα της «Σμύρνη μου αγαπημένη» δεν αμφιβάλαμε ούτε μια στιγμή. Πρόκειται για μια από τις σημαντικότερες ιστορικές παραγωγές κι είναι σίγουρο ότι αυτό το φιλμ, όχι μόνο καταγράφει την ιστορία, αλλά θα γράψει και ιστορία!

Το σενάριο της ταινίας που βασίζεται στο ομώνυμο θεατρικό έργο της Μιμής Ντενίση, υπογράφει η ίδια, σε συνεργασία με τον Martin Sherman, ενώ την σκηνοθεσία αναλαμβάνει ο Γρηγόρης Καραντινάκης και την παραγωγή η Tanweer.

Περισσότεροι από 2.000 κομπάρσοι και ένα πολύ σπουδαίο καστ έχει αναλάβει μαζί με την ομάδα των τεχνικών να αποδώσουν την ιστορία και το ύφος που επιθυμεί η Μιμή Ντενίση.

 

Μεγάλα ονόματα, όπως η Μιμή Ντενίση, ο Λεωνίδας Κακούρης, ο Γιάννης Βογιατζής, ο Κρατερός Κατσούλης, ο  Burak Hakki, η Κατερίνα Γερονικολού, η Αναστασία Παντούση, ο Nathan Thomas, ο Γιάννης Εγγλέζος, η Ταμίλλα Κουλίεβα, η Ντίνα Μιχαηλίδου, η Daphne Alexander, η Νέδη Αντωνιάδου, ο Daniel Crossley, ο Duncan Skinner,  οΧρήστος Στέργιογλου, ο Κώστας Κορτίδης, ο Έφη Γούση και η Fotina Papatheodorou. Στους Special guest stars πρέπει να αναφέρουμε την SusanHampshire, τον Rupert Graves και τη Jane Lapotaire, γνωστή από τις δημοφιλείς σειρές «The Crown» και «Downton Abbey».

 

Και μέσα σε όλους τους μεγάλους ηθοποιούς ο συντοπίτης μας Μανώλης Γεραπετρίτης! Σε έναν ρόλο έκπληξη, υποδύεται τον εφοπλιστή Σωκράτη Ωνάση, πατέρα του Αριστοτέλη.

 

Τα γυρίσματα της υπερπαραγωγής έχουν προχωρήσει αρκετά και αυτές τις ημέρες ο Μανώλης ξεκουράζεται στην Κάρπαθο. Τον βρήκαμε στην αγαπημένη του παραλία να αγναντεύει τη θάλασσα και η πρώτη μας απορία ήταν τι είναι αυτό που του δίδαξε η μέχρι σήμερα συμμετοχή του στα γυρίσματα.

Λοιπόν η απάντηση του Μανώλη Γεραπετρίτη ξαφνιάζει:

«Ήθος! Αν κάτι ξεχώρισα ήταν η σεμνότητα και το ήθος! Κι όσο πιο μεγάλος ή μεγάλη ηθοποιός, τόσο μεγαλύτερη η σεμνότητα του κι αυτό ήταν κάτι που με έκανε να νιώσω ότι τίποτε δεν κατακτιέται τυχαία. Δουλεύουν απίστευτα αυτοί οι άνθρωποι, ακόμη και την πιο μικρή σκηνή. Υπήρξαν στιγμές που με έκαναν να συγκινηθώ, να αισθανθώ τυχερός, ευλογημένος που βρέθηκα να παίζω δίπλα τους, να είμαι μαζί τους».  

Ο Μανώλης Γεραπετρίτης έχει κερδίσει το κινηματογραφικό τιμ με την σκηνική του παρουσία, την αγωνιστικότητα του και το πάθος για τον ρόλο του. Αποδεικνύοντας έτσι  ότι η επιλογή της Ντενίση στο πρόσωπο του δεν ήταν καθόλου τυχαία. Παράλληλα με κείνο το μοναδικό ταλέντο του, το χάρισμα να επικοινωνεί και να κερδίζει  αυτόματα τους ανθρώπους. Ένα πράγμα είχε στο μυαλό του, στα διαλείμματα φρόντιζε να μιλά  για την αγαπημένη του Κάρπαθο. Να δείχνει φωτογραφίες και να γνωρίζει το νησί στους δημοφιλείς ηθοποιούς, στην ομάδα της παραγωγής και σε όλο τον κόσμο! Και κείνοι εντυπωσιασμένοι, ίσως κάποιοι να άκουγαν για πρώτη φορά μαντινάδες, ένιωθαν σα να είχαν επισκεφθεί την Κάρπαθο. Κι αυτό είναι μια αυθόρμητη κίνηση του Μανώλη, αφού η αδυναμία, η απέραντη αγάπη του για την Κάρπαθο, δεν είναι κάτι που μπορεί να κρυφτεί.

Ο Μανώλης Γεραπετρίτης επιστρέφει σε λίγες μέρες από το νησί και συνεχίζει στα προγραμματισμένα γυρίσματα της διεθνούς παραγωγής, που γίνονται σε Πειραιά και Αθήνα, μέχρι το τέλος του μήνα όπου και ολοκληρώνονται. Στη συνέχεια το υλικό θα μπει στην διαδικασία του post production και του μοντάζ. Η πρεμιέρα της ταινία προγραμματίζεται για τις αρχές 2022, στα 100 χρόνια από τη Μικρασιατική Καταστροφή! Έτσι η μαύρη επέτειος, της μεγαλύτερης τραγωδίας του σύγχρονου ελληνισμού, αποκτά για πρώτη φορά πρόσωπο.