3η Ημέρα κατασκήνωσης στην Ηρωική Νήσο Κάσο!

3η Ημέρα κατασκήνωσης στην Ηρωική Νήσο Κάσο!

3η Ημέρα κατασκήνωσης στην Ηρωική Νήσο Κάσο:

Παιχνίδια στην παραλία Κοφτερή, συνέχεια εργασιών από τις Ομάδες Ενδιαφέροντος και Μεγάλο Παιχνίδι Νησιού.

Η τρίτη μέρα της κατασκήνωσης βρήκε τις Ομάδες Ενδιαφέροντος έτοιμες να προσφέρουν στην τοπική κοινωνία της Κάσου.

Οι Πικάσιοι έβαλαν τις πρώτες γραμμές της τοιχογραφίας, ολοκληρώνοντας ένα προσχέδιο αυτής. Είχαν την τύχη να συνομιλήσουν με τον κύριο Παπαγεωργίου Νικόλαο, Κασιώτη ομογενή από την Αμερική, ο όποιος τους εξιστόρησε τα γεγονότα του ολοκαυτώματος.

 

Η Ομάδα δημιουργίας βίντεο επισκέφθηκε τον κύριο Μηνά Μηνά, κάτοικο της Αγίας Μαρίνας, ο οποίος τους υποδέχθηκε με παραδοσιακό τοπικό κέρασμα : Σιτάκα* με μέλι, τους αφηγήθηκε τόσο την ιστορία του νησιού όσο και την σχέση του με αυτό. Τα λόγια του δίδαξαν, συγκίνησαν και ενίσχυσαν την επιθυμία των Μεγάλων Οδηγών ώστε να εντρυφήσουν  περαιτέρω στα ήθη και έθιμα του ακριτικού αυτού νησιού της πατρίδας μας.

Η Ομάδα που απασχολεί τα παιδιά της Κάσου μύησε τους μικρούς της φίλους στα «μυστικά των πειρατών». Μέσα από παιχνίδια, τραγούδια και κατασκευές κατάφεραν να έρθουν όλοι σε επαφή με το Οδηγικό παιδαγωγικό πρόγραμμα. Ανανέωσαν το ραντεβού τους για την Δευτέρα 05 Αυγούστου, στις 10:30 το πρωί, στην παραλία Κοφτερή.

Τα Ξύλινα Στίγματα προχώρησαν ακάθεκτοι τις εργασίες τους. Ολοκληρώνοντας τη λείανση όλων των ξυλίνων στοιχείων, φρόντισαν για την διάρκεια του έργου τους στο χρόνο κάνοντας τις απαραίτητες ενισχύσεις με βερνίκια.

 

Το απόγευμα, την προσφορά διαδέχτηκε η διασκέδαση!!!

Οι κατασκηνωτές κινούμενοι σε μικρές ομάδες εξερεύνησαν με ενθουσιασμό τις όμορφες γωνιές του Φρύ, καλούμενοι να ανακαλύψουν κομμάτι κομμάτι την ιστορία του εμπορικού πλοίου Χέλατρος, στο οποίο οφείλει η ομώνυμη παραλία του νησιού το όνομά της.

Έτσι λοιπόν η τρίτη μέρα έριξε την αυλαία της, μετά τις καθιερωμένες ψυχαγωγίες και πειράγματα, γεμίζοντας όλους μας με προσδοκίες και ανυπομονησία για τα επερχόμενα…

 

*Σιτάκα: Τυρί με κρεμώδη υφή από πρόβειο & κατσικίσιο γάλα που παρασκευάζεται στην Κάσο.