Η κοινοτική βιβλιοθήκη της Αρκάσας παραμένει ζωντάνη! Το Πολυχρονιάδειο Μέγαρο ζει στη φθορά και την πτώση χωρίς καμιά μέριμνα

Η κοινοτική βιβλιοθήκη της Αρκάσας παραμένει ζωντάνη! Το Πολυχρονιάδειο Μέγαρο ζει στη φθορά και την πτώση χωρίς καμιά μέριμνα

Η κοινοτική βιβλιοθήκη Αρκάσας είναι η μόνη βιβλιοθήκη της Καρπάθου που λειτουργεί και εμπλουτίζεται σταθερά με βιβλία! Καθε εβδομάδα, για περισσότερα από 20 χρόνια είναι ανοιχτή και με συνέπεια περιμένει κόσμο με υπεύθυνες τις κυρίες Ευγενία Κωνσταντινίδη και Καλλιόπη Φράγκου.

Λειτουργεί στο ισόγειο του Πολυχρονιάδειου Μεγάρου, στην Αρκάσα, δίπλα στο σχολείο και έχει πραγματοποιήσει πολλές και αξιόλογες δράσεις, όπως μαθήματα πλεξίματος, κεντήματος, χειροτεχνίες για παιδιά, πάντοτε με τη βοήθεια εθελοντών. Επίσης έχουν γίνει σεμινάρια δημιουργικής γραφής με τον ποιητή Βαγγέλη Ρουσσάκη.

Η βιβλιοθήκη διαθέτει εκατοντάδες τίτλους από όλα τα πεδία της επιστήμης, της ιστορίας και της λογοτεχνίας. Έχουν δωρίσει έργα τους αξιόλογοι συγγραφείς και συνεχίζουν να στέλνουν!

Το θλιβερό είναι ο χώρος της βιβλιοθήκης όπως  το σύνολο του κτηρίου.

Το Πολυχρονιάδειο Μέγαρο, στην Αρκάσα Καρπάθου, είναι σε κακή κατάσταση και χρειάζεται άμεσα συντήρηση, η οποία αν και βρίσκεται στα πλάνα των εκάστοτε υποψηφίων που επιθυμούν να διοικήσουν το νησί, εδώ και πολλές τετραετίες, μένουν όλα στα λόγια με αποτέλεσμα να εμφανή τα σημάδια μια απίστευτης εγκατάλειψης.

Η βιβλιοθήκη χρειάζεται επίσης καινούρια ράφια για να φιλοξενήσει τα βιβλία που στέλνουν οι δωρητές και είναι ευκαιρία για όποιον επιθυμεί (σύλλογος ή ιδιωτικά) να συνδράμει στο έργο των λιγοστών ωστόσο σταθερών εθελοντών.

Από τη βιβλιοθήκη καλούν τους μαθητές, τους γονείς και τους εκπαιδευτικούς του νησιού να την επισκεφτούν κάθε Σάββατο 6 με 8 το απόγευμα και να μπουν στον μαγικό κόσμο του βιβλίου.

6.5.2023

Καρπαθιακά Νέα