ΜΑΝΟΣ ΚΟΝΣΟΛΑΣ: «Η Ελλάδα δεν θα μετατραπεί σε χώρο υποδοχής ενός νέου μεταναστευτικού κύματος»

ΜΑΝΟΣ ΚΟΝΣΟΛΑΣ:  «Η Ελλάδα δεν θα μετατραπεί σε χώρο υποδοχής ενός νέου μεταναστευτικού κύματος»

 

 

Ο Βουλευτής Δωδεκανήσου, κ. Μάνος Κόνσολας, με αφορμή τη συζήτηση στη Βουλή του νομοσχεδίου του Υπουργείου Μετανάστευσης και Ασύλου δήλωσε:

«Το μήνυμα που στέλνει η ίδια η χώρα είναι ότι δεν προσφέρεται για να αποτελέσει αποθήκη ανθρώπων, για να διαχειριστεί ένα νέο μεταναστευτικό κύμα.

Ο ίδιος ο Πρωθυπουργός στέλνει το μήνυμα στη διεθνή κοινότητα ότι η Ελλάδα δεν θα δεχθεί νέες μεταναστευτικές ροές.

Η Ελλάδα πρέπει να είναι παρούσα και να θέσει τους όρους της στη νέα συμφωνία Ε.Ε. – Τουρκίας για το μεταναστευτικό.

Η εργαλειοποίηση του μεταναστευτικού από την Τουρκία και η απόπειρα εισβολής στον Έβρο παράτυπων μεταναστών που οργανώθηκε από το βαθύ τουρκικό κράτος, καταδεικνύει ότι το μεταναστευτικό πρόβλημα συνδέεται και με την εθνική ασφάλεια.

Η Ελλάδα  δεν μπορεί να έχει ανοιχτά σύνορα, όπως με απίστευτη ελαφρότητα διακηρύττουν κάποιοι και αυτό αποδείχθηκε από την απόλυτα λανθασμένη επιλογή της προηγούμενης κυβέρνησης να δημιουργήσει hot spot στα νησιά του Αιγαίου.

Στον πιο ευαίσθητο εθνικό χώρο, δεν δημιουργείς hot spot χιλιάδων ανθρώπων.

Ορθότατα η κυβέρνηση, εδώ και δύο χρόνια, προχωρά στην αποσυμφόρηση αυτών των δομών με αποτέλεσμα να έχει μειωθεί ο πληθυσμός τους κατά 80%.

Προχώρησε στην αποτελεσματική φρούρηση των θαλάσσιων συνόρων, οι αφίξεις στα νησιά έχουν μειωθεί κατά 84%, ενώ οι εκκρεμότητες της Υπηρεσίας Ασύλου και της Αρχής Προσφυγών, σε πρώτο και δεύτερο βαθμό, έχουν μειωθεί κατά 48%.

Δεν μπορώ, επίσης, να μην αναφερθώ στο πρόβλημα που υπάρχει με την αδυναμία στις επιστροφές και στις απελάσεις, με τα κενά του συστήματος που εκμεταλλεύονταν όσοι απορρίπτονταν με τις αιτήσεις ασύλου που υπέβαλαν.

Μας βρίσκει απόλυτα σύμφωνους η νομοθετική ρύθμιση με την οποία προβλέπεται ότι όποιος εισέρχεται  παράνομα στη χώρα  θα συλλαμβάνεται και θα εκδίδεται απόφαση απέλασης, η οποία θα εφαρμόζεται από τις αστυνομικές αρχές άμεσα, σε περίπτωση που ο αλλοδαπός δεν αιτηθεί άσυλο.

Αν υποβάλλει αίτημα ασύλου, μετά την απόρριψη του αιτήματός του, θα ακολουθείται η διαδικασία της απέλασης.

Είμαστε, τέλος, υπέρ της επιβολής κανόνων σε ό, τι αφορά στη δραστηριοποίηση των ΜΚΟ σε χώρους ευθύνης του Λιμενικού Σώματος.

Δεν μπορεί κάποιοι να υποκαθιστούν ή να παρεμποδίζουν το Λιμενικό Σώμα που έχει την πλήρη ευθύνη για τη διάσωση ανθρώπων στη θάλασσα και την φρούρηση των θαλάσσιων συνόρων».