Γιώργος Λαμπράκης. Ο φωτογράφος που διαλέγουν οι Καρπάθιοι τώρα και στην... Αμερική! (pics)

Γιώργος Λαμπράκης. Ο φωτογράφος που διαλέγουν οι Καρπάθιοι τώρα και στην... Αμερική! (pics)

Τα τελευταία χρόνια ο Γιώργος Λαμπράκης είναι από τους φωτογράφους που αφήνουν με συνέπεια και σταθερότητα το αποτύπωμα τους στην Κάρπαθο! Η σπουδαία είδηση που τον αφορά έχει να κάνει με την πρόσκληση που έχει αποδεχτεί ο Γιώργος Λαμπράκης και στο τέλος του Φλεβάρη θα ταξιδέψει στις ΗΠΑ, μετά από πρόσκληση της κας Ελπίδας Κωστή, για να καλύψει ένα Μυστήριο Βαπτίσεως και παράλληλα να κάνει μια pre wedding φωτογράφιση! Ο γάμος θα γίνει το καλοκαίρι στην Κάρπαθο.

Γεννημένος το 1981 στην Αθήνα, ο Γιώργος Λαμπράκης διατηρεί μια οικογενειακή επιχείρηση, έναν Οίκο Νυφικών, στο Ηράκλειο της Κρήτης από το 1991.

Ξεκίνησε τη φωτογραφία από τον τόπο του, από την Κρήτη! Μάλιστα φωτογράφησε τον πρώτο γάμο το 1997, σε ηλικία μόλις 16 ετων!

Όπως μας λέει ο ίδιος «γνώρισα την φωτογραφία και την κάμερα κατά τύχη, σαν ένα κορίτσι, που ήρθε και κάθησε δίπλα μου κι εγώ άρχισα να ενδιαφέρομαι για κείνο…»

«Τα πρώτα χρόνια η σχέση με τη φωτογραφία δεν εξελίχτηκε και τόσο καλά, καθώς δεν ήταν εύκολο με φιλμ που χρησιμοποιούσαμε τότε να δεις αμέσως τι τραβάς και να γεμίσεις από τα συναισθήματα της εικόνας» αναφέρει ο Γιώργος Λαμπράκης στα Καρπαθιακά Νέα!

 

 

Ερ. Πως ήταν η δουλειά τα πρώτα χρόνια;

Απ. Ο όγκος δουλειάς εκείνα τα χρόνια ήταν υπερβολικός! Για παράδειγμα αναλαμβάναμε 17 Μυστήρια (γάμους) σε ένα Σαββατοκύριακο κι αυτό που δεν μας άφηνε περιθώρια ευχαρίστησης η αναζήτησης. Η δουλειά γινόταν μεσα σε ενα καλούπι, μια μανιέρα και γρήγορα…ακόμη και σήμερα το ειδος αυτο της φωτογραφιας “πρέπει” και είναι διαχρονικό να συμβαίνει έτσι λόγω παραδόσεων του κάθε τόπου.

Ερ. Πότε αποφασίζεις να χαράξεις μια προσωπική πορεία στην εικόνα και να ασχοληθείς πιο βαθιά με το Μυστήριο του γάμου;

Απ. Από το 2010  προσπάθησα να γνωρίσω πιο σοβαρά και σε βάθος το είδος αυτό και να αλλάξω τη φωτογραφία γάμου όπως την είχα μάθει και την είχα γνωρίσει.

Πρόσθεσα στην σύνθεση…στον φωτισμό… στα χρώματα και στην ιστορία ….προσπάθησε για να έχω ένα σύνολο περισσότερο τακτοποιημένο.

Ερ. Υπάρχει κάτι που θυμάσαι μέσα στον όγκο της καθημερινότητας;

Απ. Το 2014 προτάθηκα ως φωτογράφος της χρονιάς από την Swpp έναν οργανισμό στο Λονδίνο αφού αρκετές εικόνες μου βραβεύτηκαν σε μηνιαίους διαγωνισμούς Τα σοσιαλ γρήγορα βοήθησαν στο να κλείνω αρκετές δουλειές εκτός της Κρήτης.

Ερ. Η Κάρπαθος είναι μέσα στην καρδιά σου;

Απ. Η Κάρπαθος ήταν το πρώτο νησί, μετά την Κρήτη, που με εμπιστεύτηκε! Δεν ξεχνώ τους ανθρώπους της και μάλιστα έχω δεθεί μαζί τους, είναι φίλοι μου πια και χαίρομαι όταν κάνω εικόνα την χαρά και την ευτυχία τους! Λίγο μετά ακολούθησε και η Κάσος.

Κάπως έτσι φέτος ήρθε η σημαντική πρόσκληση από την μακρινή Αμερική. Η τιμή είναι μεγάλη όσο μεγάλη είναι και η υποχρέωση, έχω ευθύνη να δώσω το καλύτερο εαυτό μου.

31.1.2023

Καρπαθιακά Νέα