Σε μια πρωτοβουλία του Δ.Σ της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Λιμενικών η οποία έχει στόχο να αναδείξει για την χρονιά που πέρασε ως «Λιμενικό της Χρονιάς» τον/την συνάδελφο μέλος της Ομοσπονδίας, που διακρίθηκε στους τομείς της Κοινωνικής προσφοράς, του Αθλητισμού, της Εκπαίδευσης της Έρευνας της Καινοτομίας των τεχνών του Πολιτισμού ή που με τις ενέργειες και τις δράσεις του/της δίνουν το καλό παράδειγμα σε όλους μας.
Με την πρωτοβουλία μας αυτή η Π.Ο.Λ πιστεύει ότι μπορεί να φέρει στο προσκήνιο το έργο των Λιμενικών, τις δράσεις εκείνες που αξίζουν την αναγνώριση που σκόρπισαν ελπίδα και αισιοδοξία, που αποτελούν παράδειγμα προς μίμηση για την προσπάθεια τους, προσπάθεια που έγινε με κόπο, αφοσίωση, επιμονή και πίστη.
Το Δ. Σ της ΕΝΩΣΗΣ ΛΙΜΕΝΙΚΩΝ Κ ΕΛΛΑΔΟΣ αποχαιρετώντας το 2022 διάλεξε τρία πρόσωπα που ξεχώρισαν από για τις δράσεις τους, τις κινήσεις, την προσφορά τους, το ήθος τους, τα ταλέντα και τις γνώσεις τους. Τρία άτομα που κατάφεραν να ξεχωρίσουν που δημιούργησαν ενέπνευσαν και είναι οι: ΝΙΚΟΛΑΟΣ ΡΟΥΣΣΟΣ –ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΠΑΠΑΓΕΩΡΓΙΟΥ- ΗΛΙΑΣ ΠΑΡΑΣΚΕΥΟΠΟΥΛΟΣ.
ΡΟΥΣΣΟΣ ΝΙΚΟΛΑΟΣ
Ο Νικόλαος Ρούσσος υπηρετεί στο Λιμενικό Σώμα από το 2001 με την ειδικότητα του αρμενιστή. Έχει υπηρετήσει στην Α.Ε.Ν Οινουσσών ,στο Υπολιμεναρχείο Καρπάθου και ΠΛΣ 145, στο Λιμενικό Σταθμό Ναυπάκτου , στο Κ. Λ Πάτρας/Λ/Φ Αντιρρίου, στο Λ/Χ Μεσολογγίου/Ά Λ/Τ Ναυπάκτου, και από το 2021 υπηρετεί και πάλι στο Κεντρικό Λιμεναρχείο Πάτρας/Α΄ Λ/Τ ΡΙΟΥ .
Είναι πτυχιούχος του Β’ κύκλου σπουδών ΤΕΕ (Οικονομίας Διοίκησης – Ξενοδοχειακών επιχειρήσεων ) και πτυχιούχος της Σχολής Τουριστικών Επαγγελμάτων με Πτυχίο Σχολής Μαγείρων. Υπηρέτησε την στρατιωτική του θητεία στο Σώμα Τεθωρακισμένων, μετατάχθηκε στο Σώμα των Ειδικών Δυνάμεων όπου εκπαιδεύτηκε ως Καταδρομέας Αλεξιπτωτιστής στη 1η Μοίρα Αλεξιπτωτιστών στο Μάλεμε Χανίων. Είναι κάτοχος Διπλώματος Αλεξιπτωτιστού Ειδικών Δυνάμεων. Είναι ενεργός συνδικαλιστής και ιδρυτικό μέλος της ‘Ένωσης Λιμενικών ΚΔ Ελλάδος.
Είναι ερασιτέχνης φωτογράφος για πάνω από 25 χρόνια , με πλούσιο φωτογραφικό υλικό από τις υπηρεσίες και τα σκάφη που έχει υπηρετήσει , αλλά και διάφορες κοινωνικές εκδηλώσεις .
Είναι ιδρυτικό μέλος του Πανελλήνιου Συλλόγου Ερασιτεχνών Μαχαιροποιών, και κατασκευαστής από το 2010 , έχει λάβει μέρος στη 1 Έκθεση Μαχαιροποιίας στην Αθήνα το 2018 του έχουν κάνει αφιέρωματα σε τηλεοπτικά κανάλια εθνικής εμβέλειας, και ένα ντοκιμαντέρ 45΄ για τη παραδοσιακή τέχνη της Μαχαιροποιίας.
Τον Μάιο 2020 ενώ βρισκόταν εκτός υπηρεσίας στο λιμάνι της Ναυπάκτου χωρίς δεύτερη σκέψη βούτηξε και έσωσε νεαρό, όταν αντιλήφθηκε την πτώση του στη θάλασσα από μεγάλο ύψος (από το φάρο του λιμανιού της Ναυπάκτου) όπου είχε τραυματιστεί σοβαρά και είχε βρεθεί χωρίς αισθήσεις μπρούμυτα μέσα στη θάλασσα. Με την βοήθειας δυο πολιτών κράτησαν τον νεαρό ασφαλή στην επιφάνεια της θάλασσας μέχρι την ώρα που ήρθε διασώστης της πυροσβεστικής υπηρεσίας και βοήθησε στην ασφαλή μεταφορά του από το σημείο μέχρι το ασθενοφόρο του ΕΚΑΒ.
Το περιστατικό αυτό τον κατέταξε στη λίστα των βραβεύσεων το 2021 του Police News όπου και βραβεύτηκε.
ΑΠΟ ΤΟ ΛΙΜΕΝΙΚΟ ΔΕΝ ΤΙΜΗΘΗΚΕ ΠΟΤΕ ΓΙΑ ΑΥΤΗΝ ΤΗΝ ΕΝΕΡΓΕΙΑ ΤΟΥ.
————-
ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΠΑΠΑΓΕΩΡΓΙΟΥ
Ο Γεώργιος Παπαγεωργίου αποφοίτησε από την Σχολή Δοκίμων Υπαξιωματικών Λιμενικού Σώματος το 2002 και υπηρετεί τα τελευταία χρόνια στο Λ/Χ Μεσολογγίου ως Υπολιμενάρχης.
Γεννημένος στην Αθήνα και μεγαλωμένος στην πόλη των Τρικάλων ο Γεώργιος Παπαγεωργίου ασχολείται ενεργά με την κουλτούρα της graffiti-street art σκηνής από το 1984, ανακαλύπτοντας σιγά-σιγά τις «μαγικές δυνατότητες» των spray και του graffiti. Κυρίως επηρεασμένος από την παλιά Σχολή των δημιουργών γκραφίτι της Νέας Υόρκης, η οποία υποθετικά έκλεινε τον κύκλο της γύρω στο 1981-82, θεωρείται ένας από τους πρώτους καλλιτέχνες του συγκεκριμένου είδους στη χώρα μας.
Ως φοιτητής στο Τμήμα Προσχολικής Αγωγής του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας στον Βόλο, ήταν ο καλλιτέχνης στον οποίο ο τότε Δήμαρχος κ. Πιτσιώρης Δημήτριος εμπιστεύτηκε και ανέθεσε την υλοποίηση τοιχογραφιών μεγάλων διάστασεων graffiti-spray murals σε εξωτερικούς τοίχους σχολικών συγκροτημάτων στην είσοδο, την έξοδο και το κέντρο της παραθαλάσσιας πόλης.
Το χρονικό διάστημα πριν τους Ολυμπιακούς Αγώνες «Αθήνα 2004»,ενώ υπηρετούσε στο Κ.Ε.Α. του Κ.Λ. Πειραιά σχεδίασε τον επίσημο Θυρεό -Έμβλημα της Ειδικής Ομάδας Εξουδετέρωσης Εκρηκτικών Μηχανισμών του Λιμενικού Σώματος-Ελληνικής Ακτοφυλακής. και φέρεται πλέον ως Διακριτικό Έμβλημα στις Επιχειρησιακές Στολές των μελών της Ειδικής Ομάδας Εξουδετέρωσης Εκρηκτικών Μηχανισμών Λ.Σ./ΕΛ.ΑΚΤ.
Αξίζει να σημειωθεί, πως το έτος 2016 και ενώ υπηρετούσε στο Κ.Ε.Α./Κ.Λ. Πάτρας αποτέλεσε προτεινόμενο πρόσωπο της χρονιάς σε σχετική διοργάνωση της Εφημερίδας ΠΕΛΛΟΠΟΝΗΣΟΣ λόγω της συνεισφοράς του στην τέχνη και την κοινωνία της Αχαϊκής πρωτεύουσας.
Η εικαστική δραστηριότητα του συναδέλφου μας έχει αφήσει έντονο αποτύπωμα πλέον και στην τοπική κοινωνία της Ιερής Πόλης Μεσολογγίου με εξαιρετικά θετικό πρόσημο.
Μάλιστα το σύνολο των γκραφίτι του Γιώργου Παπαγεωργίου (31stillwriting) και της ομάδας του #31pluscrew στο Μεσολόγγι, συμπεριλήφθηκε πρόσφατα σε Μελέτη-Εργασία του Τμήματος Συντήρησης Αρχαιοτήτων και Έργων Τέχνης της Σχολής Εφαρμοσμένων Τεχνών και Επιστημών του Πανεπιστημίου Δυτικής Αττικής, σε μάθημα που σχετίζεται με την Συντήρηση Σύγχρονων Εικαστικών ‘Έργων Τέχνης.
————-
ΗΛΙΑΣ ΠΑΡΑΣΚΕΥΟΠΟΥΛΟΣ
Ο Ηλίας Παρασκευόπουλος έχει υπηρετήσει σε αρκετές Λιμενικές Αρχές, με αίσθημα καθήκοντος και αυταπάρνησης. Τα τελευταία χρόνια υπηρετεί στο Λ/Χ ΙΤΕΑΣ /Β΄Λ/Τ ΘΙΣΒΗΣ είναι απόφοιτος σχολής Διοίκησης και Οικονομίας, λάτρης της γυμναστικής και της μουσικής, εμπνέεται από το γέλιο, την αυτοκριτική, την αγάπη. Πιστεύει ότι η γραφή είναι ελευθερία, έκφραση, συνάντηση, δημιουργία αποτελείται από μικρές αναπνοές που αποτυπώνονται στο χαρτί, σηματοδοτείται από λέξεις που σου δείχνουν τον δρόμο.
Ότι η γραφή είναι ελευθερία έκφραση δημιουργία τον βοήθησε να γράψει το βιβλίο «ΜΙΑ ΣΤΑΣΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΓΥΝΑΙΚΑ» που εξυμνεί τον έρωτα, την έκσταση και το μαρτύριο· την ελευθερία και τη σκλαβιά μαζί· την ανάγκη τού να θες ν’ αγγίξεις και να αισθανθείς. Που μιλάει για το πάθος το οποίο, αν γίνει αγάπη, θα κρατήσει για πάντα. Στην ένωση αυτού του παζλ κυρίαρχο ρόλο έχει η γυναίκα . Το σύμβολο της αναγέννησης του άντρα .Αυτή που του ξυπνά τον εσωτερικό κριτή ώστε να καταλάβει το έργο που έχει αναλάβει και θα τον βοηθήσει σε ευχάριστα γεγονότα της ζωής. Είναι όμως και αυτή που νιώθοντας ανεξάρτητη για τα κατορθώματα της θα τον παρασύρει σε μια δίνη ικανοποιώντας το δικό της εγώ.
Ελεύθερος είναι αυτός που έχει αυτογνωσία. Αυτός που νοιώθει χρήσιμος ότι μπορεί να δημιουργήσει.
Αγαπητές αγαπητοί συνάδελφοι.
Η Ένωσή μας πιστή στις καταστατικές της δεσμεύσεις, θα προσπαθεί συνεχώς, για τα στελέχη του ΛΣ-ΕΛ.ΑΚΤ αναδεικνύοντας τα ποιοτικά χαρακτηριστικά της συνδικαλιστικής εκπροσώπησης που πρεσβεύουμε.
ΧΡΟΝΙΑ ΠΟΛΛΑ ΕΥΤΥΧΙΣΜΕΝΟ ΚΑΙ ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΚΟ ΤΟ ΝΕΟ ΕΤΟΣ
ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΑ ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ ΛΙΜΕΝΙΚΩΝ (Π.Ο.Λ.)
1.1.2023
Καρπαθιακά Νέα