Μανώλης Λιορεϊσης: Αποκαταστάθηκε πλήρως η λειτουργία του ΣΥΝΤΡΙΒΑΝΙOΥ της ΠΛΑΤΕΙΑΣ Ι. ΛΥΡΑ στο ΔΙΑΦΑΝΙ

Μανώλης Λιορεϊσης: Αποκαταστάθηκε πλήρως η λειτουργία του ΣΥΝΤΡΙΒΑΝΙOΥ της ΠΛΑΤΕΙΑΣ Ι. ΛΥΡΑ στο ΔΙΑΦΑΝΙ

 

Λειτούργησε χτες βράδυ για πρώτη φορά με πληρότητα το συντριβάνι της πλατείας Ιωάννου Κ. Λύρα στο Διαφάνι, μετά από τέσσερα χρόνια πλήρους παραμέλησης του από τους αρμοδίους…! Πρωτοστάτης της όλης προσπάθειας στάθηκε η Αδελφότητα Ολυμπιτών Καρπάθου Νέας Υόρκης Η.Π.Α. “Η ΖΩΟΔΟΧΟΣ ΠΗΓΗ ΔΙΑΦΑΝΙΟΥ, που δεν αμέλησε ποτέ να στηρίζει κάθε εμφανιζόμενη ανάγκη στον τόπο καταγωγής των μελών της.

Photo_1: Το συντριβάνι του Διαφανιού, κόσμημα πλέον του χωριού.

Για το σκοπό αυτό διέθεσε 1.000 δολ. Η.Π.Α. τα οποία εξουσιοδοτήθηκε να διαχειριστεί ο συμπατριώτης μας Μανώλης Ηλ. Λιορεΐσης, που είχε αναλάβει προ καιρού εκστρατεία ευαισθητοποίησης των τοπικών αρχών και των πατριωτικών φορέων για το σκοπό αυτό. Πρωτοπόροι λοιπόν οι Ολυμπίτες της Νέας Υόρκης ανταποκρίθηκαν πρόθυμα μέσω του Προέδρου τους Νίκου Γεωρ. Πρωτόπαπα στο πρώτο κάλεσμα και τώρα νιώθουν δικαιωμένοι από το λαμπρό αποτέλεσμα.

Για την επίτευξή του συνεργάστηκαν οι τεχνίτες:

α. Συμβασιούχος ηλεκτρολόγος του Δήμου Καρπάθου Βάσος Βασιλάκης,

β. Συμβασιούχος εργαζόμενος του Δήμου Καρπάθου Μανώλης Βασ. Παπαηλίας,

γ. Ιδιώτης υδραυλικός Γιώργος Μιχ. Λεντάκης.

Εξαιρετική ήταν η βοήθεια που πρόσφερε ο προϊστάμενος του Τμήματος Περιβάλλοντος του Δήμου Καρπάθου Γιάννης Σακελλιάδης.

Θετική ήταν και η εν γένει συμβολή του Προέδρου της Κοινότητας Ολύμπου του Δήμου Καρπάθου Ηλία Βασ. Παπαηλία.

Photo_2: Ο Μανώλης Βασ. Παπαηλίας, επιμελείται το βάψιμο του συντριβανιού.

 

Photo_3: Ο Γιώργος Μιχ. Λεντάκης επιδιορθώνει τα υδραυλικά του συντριβανιού.

Θα πρέπει να αναφερθεί ότι ο Πρόεδρος της Αδελφότητας Νέας Υόρκης Νίκος Γεωρ. Πρωτόπαπας πρόσφερε επιπρόσθετα, εξ ιδίων, το ποσό των 110 δολ. Η.Π.Α. στη μνήμη των παππούδων του για απαραίτητες συμπληρωματικές εργασίες στο σιντριβάνι.

Αξίζει κάθε έπαινος σε όσους συνέβαλαν στο να αναδειχθεί το μοναδικό αυτό στολίδι του Διαφανιού, έργο των μελών της Ολυμπίτικης καλλιτεχνικής οικογένειας Χατζηβασίλη.

Photo_4: Ο ηλεκτρολόγος Βάσος Βασιλάκης επισκευάζει την ηλεκτρική τροφοδοσία του συντριβανιού.

Είναι προφανές ότι όταν υπάρχει πραγματική έγνοια κι αληθινός πόνος για τον τόπο αφήνει έντονα τ’ αποτελέσματά του παντού. Έτσι και στην προκείμενη περίπτωση οι ξενιτεμένοι Ολυμπίτες της Νέας Υόρκης έδωσαν μέσα από το συλλογικό τους φορέα το βροντερό “παρών” ομορφαίνοντας τον τόπο τους σε αντιστοιχία με τα όμορφα επίσης πατριωτικά αισθήματα τους. Τώρα όλοι οι Διαφανιώτες και κυρίως τα μικρά παιδιά που γέμισαν και πάλι τους δρόμους και τις πλατείες του χωριού απολαμβάνουν πλέον, μαζί με τους επισκέπτες μας, πρωί και βράδυ το εξαίσιο θέαμα!!!

Photo_5: Το στολίδι του Διαφανιού, όπως φαίνεται το βράδυ.

 

Κι όλα αυτά σε αντίθεση με την χρόνια αδιαφορία των αιρετών Δημοτικών Συμβούλων της περιοχής και ορισμένων εργαζομένων του Δήμου Καρπάθου, που με οδηγό τη συστηματική αδιαφορία έλαμψαν με την απουσία τους από την όλη προσπάθεια.

20.8.2023

Καρπαθιακά Νέα