Το έξοχο Lux View Villas Karpathos στο Κατώδιο! Μεγάλο όπλο οι θαυμάσιοι και φιλόζωοι ιδιοκτήτες του

Το έξοχο Lux View Villas Karpathos στο Κατώδιο! Μεγάλο όπλο οι θαυμάσιοι και φιλόζωοι ιδιοκτήτες του

Το Lux View Villas Karpathos στο Κατώδιο της Καρπάθου εκτός από την αρχιτεκτονική αισθητική και την σημασία στη λεπτομέρεια έχει ακόμη ένα ισχυρό εφόδιο και αυτό χαρακτηρίζει τους φιλόξενους ιδιοκτήτες του.

Οι οικοδεσπότες, πάντοτε πρόθυμοι να δώσουν συμβουλές, είναι έτοιμοι να οδηγήσουν τα βήματα των φιλοξενουμένων τους στα καλύτερα, γνωστά ή λιγότερο γνωστά, σημεία της Καρπάθου. Οι ίδιοι αγαπούν και γνωρίζουν τη φύση και τη λεπτή ομορφιά του νησιού, άλλωστε δεν είναι τυχαίο ότι φροντίζουν με αγάπη τα αδέσποτα ζώα συντροφιάς και είναι αρωγοί των Φίλων Ζώων Καρπάθου στην πράξη.

 

Οι όμορφες παραλίες, τα ξεχωριστά σημεία του νησιού και οι πολυποίκιλες δραστηριότητες που προσφέρει το βουνό και η θάλασσα θα γίνουν οι φωτεινές αναλλοίωτες μνήμες και θα οδηγούν με μαγικό τρόπο τη σκέψη εκείνων που επιλέγουν την Κάρπαθο!

Το Lux View Villas Karpathos βρίσκεται στο Κατώδιο, σε μια από τις πιο όμορφες και περισσότερο φωτογραφημένες παραλίες της Καρπάθου που ονομάζεται Κυρά Παναγιά και πήρε το όνομά της από την εκκλησία με τη θαυματουργή εικόνα που βρίσκεται στην κορυφή του λόφου.

Η Κυρά-Παναγιά βρίσκεται στα ανατολικά παράλια της Καρπάθου, περίπου 17 χιλιόμετρα από την πρωτεύουσα Πηγάδια. Παρουσιάζει ενδιαφέρον η ιστορία του Ναυάρχου Κριεζή. Σε αυτή την περιοχή είχε αράξει με το καράβι του το 1824, μετά το «Ολοκαύτωμα της Κάσου», εκεί γινόταν ένας γάμος και ο Κριεζής έγινε κουμπάρος! Παντρευόταν ο Γιώργη, γιός του επιφανέστερου Καρπάθιου της εποχής, του Χατζηλία Οικονόμου.

Η νύφη έβγαλε και προσέφερε την κολαϊνα της, τη διπλή σειρά με τα χρυσά φλουριά, μαζί έδωσαν τα χρήματα που είχαν μαζέψει ως δώρα, και όλα τα πρόσφεραν στον Κριεζή για τον Απελευθερωτικό Αγώνα!

Τα καλαίσθητα κτήρια φτιαγμένα από υλικά υψηλών προδιαγραφών, ένα αρμονικό πάντρεμα ξύλου και πέτρας, γίνονται «οχήματα χωροχρόνου» και τακτοποιούν με άμεσο και ουσιαστικό τρόπο τη μετάβαση των ταξιδιωτών στο νησί των ονείρων τους. Κι αυτό διότι η Κάρπαθος έχει όλα εκείνα τα ιδιαίτερα φυσικά στοιχεία και προσφέρει απλόχερα και ασύστολα τα μοναδικά και ανεπανάληπτα χαρακτηριστικά της.

4.6.2023

Καρπαθιακά Νέα