ΤΑ ΔΗΜΟ-ΕΠΑΡΧΙΑΚΑ της ΚΑΡΠΑΘΟΥ! Προ-και μετ΄εκλογικά ΠΑΡΕΠΟΜΕΝΑ - ΑΝΑΛΥΣΕΙΣ

ΤΑ ΔΗΜΟ-ΕΠΑΡΧΙΑΚΑ της ΚΑΡΠΑΘΟΥ! Προ-και μετ΄εκλογικά ΠΑΡΕΠΟΜΕΝΑ - ΑΝΑΛΥΣΕΙΣ

Του επιστημονικού συνεργάτη του Ι.Λ.Π.Κ. του Πανεπιστημίου Αθηνών

Μάκη Εμμ. Ρήγα-Ρηγοπούλη

Με καθυστέρηση μέχρι να καταλαγιάσει  ο  εκλογικός κουρνιακτός και να ξαστεριάσει για τα καλά.. μετά μεγάλοι ανθρώποι είμαστε έχουμε να προσέξουμε και τα της υγείας μας..

Κατ΄αρχάς, ο εκλογικός θρίαμβος του Μιχάλη Κ. Φελλουζή του νεοεκλεγέντος Δημάρχου Καρπάθου, δεν είναι μόνον η μοναδική τοπική επιτυχία τέτοιου μεγέθους στα χρονικά από εποχής Ενιαίου Δήμου αλλά καταγράφεται και ως μία από τις ελάχιστες  σε πανελλήνια εμβέλεια με τέτοιο πρωτοφανές ποσοστό του 76.86%.

Εμείς και όλοι γνωρίζαμε το  μοναδικό προσωπικό- οικογενειακό κεφάλαιο και την απεριόριστη εκτίμηση της κοινωνίας της Καρπάθου προς το πρόσωπο του νέου Δημάρχου και την εξέχουσα Ομάδα του. Βέβαια κληρονόμησε και τις  πλούσιες γονεακές παρακαταθήκες, που συνεχίζει επάξια τις ηγετικές και επιχειρηματικές δεινότητες του αειμνήστου πατρός του Κωνσταντίνου και πρ. δυναμικού Δημάρχου Πηγαδίων.. και τις ευγενικές, καλωσυνάτες αλλά και στιβαρές οικογενειακές χάρες της μητέρας του αξέχαστης Γαρυφαλιάς (ειρήσθω εν παρόδω με ρίζες Ρηγοπούλη).. όντας τυχερός  βρήκε στην αξιαγάπητη σύζυγό του Πόπη τις ίδιες αξιόλογες ικανότητες οικογενειακού οδηγού της μητέρας του.

Γι΄αυτό, ξαναδημοσιεύω την χαρακτηριστική μαντινάδα του γιού μου Ευγένιου απευθυνόμενος προς την σύζυγο Πόπη:

“πολλοί οι δρόμοι της καρδιάς μα ένας έχει αξία,

αυτός που πάντα στέκεται σε κάθε τρικυμία”.

Καθ΄εικόνα και καθ΄ομοίωση στα χαρίσματα με τους γονείς τους και τα τρία παιδιά τους Κωνσταντίνο (μαζί με την σύζυγο Μαρία και τέκνο τους),   την Ευαγγελία και Γιάννη. Αλλά και τα τυχερά μας μύρα φαίνεται  πιάσανε τόπο για τον δημοτικό θώκο του φιλιότσου μας Μιχάλη.

Η ευχαριστήριος δήλωση του κ. Φελλουζή προς όλους τους πολίτες υπήρξε χωρίς ακρότητες  και σε άκρως συναινετικό κλίμα, καλώντας τους, ότι:

”Δεν περισσεύει κανείς.. προσδοκώ την σύνθεση και την συνεργασίαν όλων αλλά και όλων των υποψηφίων, ανεξαρτήτως πολιτικών πεποιθήσεων.. ο κοινός εχθρός μας είναι μόνο τα προβλήματα του τόπου..”, αφήνοντας κατά μέρος τις οποιεσδήποτε εμπάθειες για το καλό του νησιού. Όπως, γράφαμε από τα πολύ παλιά, ακόμη και στις προηγούμενες εκλογές έβαζα τίτλο ”και οι τρεις (υποψήφιοι δήμαρχοι) είναι υπέροχοι”, διότι έχουμε δύο βασικές αρχές:

α) Τα πολύ σημαίνοντα πρόσωπα  που επιθυμούν να υπηρετούν την πατρώα γη από τέτοιες καίριες θέσεις, όπως π.χ. του δημάρχου ή του-της επάρχου, θα πρέπει να τα κρίνει και να τα εκλέγει με την ψήφο του  μόνον ο κυρίαρχος, σοφός λαός κι όχι οι παντοειδείς παράγοντες, τα όποια Μ.Μ.Ε., ο έντυπος ή ο ηλεκτρονικός τύπος, τα κοινωνικά δίκτυα, κ.τ.λ., κ.τ.λ.

Ειδικά, εδώ στα μικρά μας μέρη που ζούμε και όλοι γνωριζόμαστε, μπορεί να  ήτανε και ένας καθοριστικός λόγος που  δεν προσήλθε ο κ. Φελλουτζής σε δημόσιο διάλογο.. ενώ στις μεγάλες πολιτείες,  οι πάντες μεταξύ αγνώστων, επιβάλλεται.

Γι΄αυτό, παρόλο που ορισμένοι φίλοι μάς παρώτρυναν να αναφερθούμε πριν, για τις εκλογές δεν θα μπορούσα λόγω αρχής. Αλλά και για ένα επί πλέον κυρίαρχο λόγο, πως να εκφέρουμε  αντικειμενικό λόγο, που πιστεύουμε ότι εκφράζουμε αρκετές δεκαετίες τώρα, εφόσον πρόκειται για τον αξιαγάπητο  φιλιότσο(βαπτιστικό) -πνευματικό μας παιδί και τώρα ξεχωριστή θέση σαν δήμαρχος της καρδιάς μας Μιχάλη Κ. Φελλουτζή. Εξάλλου, πιστεύαμε η λαμπρή προσωπικότητα με το ήθος και την αξία του Μιχάλη Κ. Φελλουτζή από μόνη της θα σάρωνε, όπως και έγινε..

β) η αρχή, το επαναλάμβανα, ανεξάρτητα όποιος δήμαρχος ή έπαρχος  εκλεγεί θα πρέπει να υπάρξει ομόθυμη   υποστήριξη από όλους τους πολίτες, τους εκλεγμένους και μη δημόσιους λειτουργούς, τους φορείς, κ.ά. σε ότι βιώσιμο αναπτυξιακό, νόμιμο, κ.τ.λ.  για το καλό όλων και του νησιού, για να μην παρέρχονται άσκοπα χαμένες τετραετίες. Τα όποια προσωπικά των αρχών και των μελών του Δημοτικού Συμβουλίου θα πρέπει να μένουν εκτός του Δήμου. Πρώτον, διότι μόλις τα διακρίνει άμεσα το καρπαθιακό κοινό τα καταδικάζει απερίφραστα διαφοροτρόπως..

Κατά δεύτερο, τα προσωπικά επιδρούν πολύ επιβαρυντικά στην διαίρεση και τους διχασμούς, ιδιαίτερα στα μικρά μας μέρη που οι φωνές  τους, έτσι κι αλλιώς, είναι απελπιστικά αδύναμες και τα οδηγούν σε  επιζήμια παράλυση και οπισθοδρόμησή τους.

“Η Αχίλειος Πτέρνα”, που παίδευε τα προηγούμενα δημοτικά Συμβούλια και επακόλουθα ολόκληρη την καρπαθιακή κοινότητα και το νησί, κατά την ταπεινή μας γνώμη, υπήρξε η έλλειψη συνοχής, τουλάχιστον, της πλειοψηφούσας παράταξης,  εξαιτίας της απουσίας της αρετής-χαρίσματος του άρχειν. Εδώ, οι μύχιες δικαστικές προθέσεις βγήκαν στα φόρα πριν τις εκλογές σε πολύ λάθος τάϊμινγκ και φαίνεται να λειτούργησαν καταλυτικά για τα  απογοητευτικά αποτελέσματα της αντιπολίτευσης στις εκλογές. Ενώ όλα αυτά τα δυσμενή για όλους, πολλοί υποστηρίζουν, θα μπορούσαν να αποφευχθούν τώρα, πραγματοποιώντας τα ίσως  παλαιότερα, π.χ. πριν δύο χρόνια.

Αλλά έτσι φάνηκε μαζί με  την παράταιρη χρονικά-δικαστικά προεκλογική καμπάνια, ότι οι δικαστικές διαμάχες θα μπορούσαν να συνεχίζουν παρά την σωρεία των πολιτικών- δημοτικών προβλημάτων του τόπου. Ακόμη και η συνολική αντιπολευτική εκφορά παρά τις καλές προθέσεις, λόγω των προηγούμενων σοβαρότατων αναφορών,  θα μπορούσε ίσως να εκλαμβάνεται διαφορετικά.

Επανερχόμενοι στο θρίλερ των δημοτικών εκλογών, που αργοπόρησαν να ξεδιπλώσουν, διότι τόσο ο Μιχ. Μανωλάκης, ξενοδόχος επιχειρηματίας, όσο και ο Γ. Αναστασιάδης, γιατρός και στέλεχος του ΣΥΡΙΖΑ πολύ περισσότερον, καθυστέρησαν να υποβάλουν υποψηφιότητα. Πάντως, υπήρξαν κάποιες δυσκολίες και στην κάλυψη των υποψηφίων τους σε όλα τα χωριά.

Ο δε γιατρός έκανε ανυποψίαστα λάθη (!) στις προεγγραφές των υποψηφίων του κι έτσι απορρίφθηκε άδοξα η υποψηφιότητά του, παρά την στήριξη αρκετά μεγάλης μερίδας παραγόντων.. ή και η σύμπλευση του ολυμπίτη πολιτικού κατέστην αδύνατη, καθόσον υπήρξε ανυποχώρητος στις αρχηγικές του απόψεις και τελικά μέρος των υποστηρικτών του, υποστηρίζεται, θα ψήφισε Φελλουζή.

Φαίνεται οι εκτός καρπάθου υποψήφιοι, έστω και σημαίνοντες συμπατριώτες μας, μέχρι τώρα δεν είχανε την απαιτούμενη αποδοχή..  Δηλ. προσπάθειες εν αδίκω.. Αρκετές άλλες σημαντικές  εξελίξεις.. σχεδόν όλοι οι δημοτικοί σύμβουλοι είναι νέα μορφωμένα παιδιά που πιστεύουμε ψηφίστηκαν για να φέρουν νέον άνεμο εύσχημων συμπεριφορών και να διαπνέονται από πνεύμα αγαστής συνεργασίας με γνώμονα το καλό και το μέλλον του τόπου.. που αυτοί οι ίδιοι είναι το μέλλον και τώρα πλέον το κρατούν  στα χέρια τους, εάν τελικά ξεφύγουν από παλαιά ή γονεακά κατάλοιπα ακραίων εγωκεντρισμών με ενδογενή “πολεμική κατάληξη” στα δημοτικά πράγματα.

Και επί πλέον με τόση άνετη πλειοψηφία δεν θα έχουν καμία δικαιολογία να διαψεύσουν τις μεγάλες προσδοκίες του καρπαθιακού λαού, που τους εμπιστεύτηκε. Η αξία του καθενός, τώρα πλέον θα  δοκιμαστεί στον καθημερινό σκληρό πολιτικό στίβο και αναμεταξύ τους(ειρηνικά) και προς τις υπεράνω Αρχές και τον συνετό αγώνα της  δημόσιας, της κοινωνικής, της πατριωτικής προσφοράς κι όχι από τις ανούσιες αντεγκλήσεις.

Άλλη μία σημαντική και συνάμα ευχάριστη έκπληξη μας προκάλεσαν οι φίλοι μας σποϊτες   για πρώτη φορά στην ιστορία να ομονοήσουν να ψηφίσουν όλοι μαζί μονοιασμένα με απώτερο στόχο να μπορούν να βγάλουν δύο δημοτικούς συμβούλους για να μπορεί να έχει σημαίνοντα λόγο στον Δήμο το μικρό χωριό τους, όπως και τα κατάφεραν.. που εξάλλου είναι και εξαίρετοι, όπως η Θεοχαρούλα Δημάρχου, τιμώντας επάξια  τον πατέρα της Γιώργο και την μητέρας της Μαρία, επί δεκαετίας δημοτικό σύμβουλο και δασονόμο και νυν αντιδήμαρχο.. και τον Γιάννη Χαλκιά, στο πυροσβεστικό σώμα. Όπως τον ξανά κοινοτάρχη  και νυν δημοτικό σύμβουλο Μιχάλη Διακολιό,  το αεικίνητο βαρύ πυροβολικό των Σπόων προς όλες τις κατευθύνσεις. Τους αξίζουν πολλά συγχαρητήρια για τον πρωτοφανή τοπικό πατριωτισμό τους. Αλλά και η Αρκάσα με τον μεγαλύτερο αριθμό αξιόλογων εκλεγμένων δημοτικών συμβούλων και με την κ. Έπαρχο από την Αρκάσα χαίρουν επαίνους. Αλλά πιστεύουμε θα ενεργούν με γνώμονα τα παγκαρπαθιακά και με των υπολείπων κοινοτήτων-χωριών τα συμφέροντα. Όπως ακριβώς αίσθηση μας προκάλεσαν οι καλοπροαίρετες προθέσεις του εκλεγμένου δημοτικού συμβούλου κ. Ν. Προική.

Τα άλλοτε απ΄ αιώνων δύο αδελφά-συγγενικά χωριά Μενετές- Αρκάσα, μεταφερόμενα εξ ολοκλήρου πάνω- κάτω ανάλογα με τις πειρατικές και λοιπές αντίξοες, περιρραίουσες συνθήκες του καθενός,   κατέληξαν τελευταία σε “εμφύλιους”.. για, με την ίδια ημέρα την Γιορτή της Υποπαντής,   της Πολιούχου της Αρκάσας,  με την Υποπαντή της Κήπου στον Αφιάρτη..

Για, με τις εμπλεκόμενες Γιορτές  της 5ης Οκτωβρίου και της Ιμμακολάτας, κ.τ.λ. Γι΄αυτό απαιτούνται  συναδελφικές πρωβουλίες, όπως του κ. Προική, να τις ενστερνισθούν όλοι μαζί οι αρμόδιοι και μη για να φέρουν τα ποθητά αποτελέσματα συμφιλιώσεως και σε αρκετές ίδιες περιπτώσεις και άλλων χωριών, όπως ήδη τα επαναλαμβάνουμε από καιρό..

Εδώ θα πρέπει να δώσουμε και τα εγκάρδια συγχαρητήρια για την επανεκλογή της Επάρχου, κ. Κ. Νικολαϊδου για δεύτερη τετραετία και τις ευχές όλων  να φέρει τα ποθούμενα δυναμικά αποτελέσματα από την Περιφέρεια σε ολόκληρο το νησί..

Όσο για την θέση  του-της Επάρχου, παρά τους αξιολογότατους υποψήφιους, την έχουν υποβαθμίσει οι Κεντρικές Διοικήσες, διαχρονικά. Δυστυχώς, δεν φαίνεται πλέον να παίζει τον παλαιότερο ισχυρό, τοπικό  ρόλο που μαζί με το Επαρχιακό Συμβούλιο αποτελούσαν έναν πολυφωνικό τοπικό παράγοντα προς όλες τις κατευθύνσεις. Εδώ, θα πρέπει να εξάρουμε την γενναιοφροσύνη του κύριου υποψήφιου του ΠΑΣΟΚ (και των υπολείπων σημαντικών υποψηφίων) ως Περιφερειακού Συμβούλου Καρπάθου-Η.Ν.Κάσου του Νοτίου Αιγαίου, Παναγιώτη Ντεϊμεντέ, εξαίρετου γιατρού ορθοπεδικού στο νοσοκομείο μας. Ενώ γνώριζε εκ των προτέρων ότι ήτανε μάταιος ο αγώνας του.. ακόμη κι αν πλειοψηφούσε, καθόσον το τωρινό αντιδημοκρατικό σύστημα ευνοεί  τον-την υποψήφια έπαρχο  του πλειοψηφούντος κόμματος  μακριά του Περιφερειάρχη κι όχι ως πλειοψηφίσας εκλεγμένος από τις τοπικές κοινωνίες.

Παρ΄όλα αυτά φαίνεται η υποψηφιότητα του γιατρού κ. Π. Ντεϊμεντέ να έπαιξε καθοριστικό ρόλο στην επικράτηση της νυν Επάρχου κ. Κ. Νικολαϊδου..  ακόμη και με τους μισούς τους περί  600 ψήφους του  θα έδινε προβάδισμα στον δεύτερο υποψήφιο και νυν  αντιδήμαρχο Μανώλη Ι. Παραγιό, άμεσα συμβαλλόμενο πρωτεργάτη σε δημοτικά έργα μαζί με τον αποχωρούντα  Δήμαρχο Γιάννη Θ. Νισύριο και την εξ ύψους πατριωτική συμπαράσταση του Γιώργου Γεραπετρίτη από τις Μενετές.

Όπως Συγχαρητήρια και  Καλή Δύναμη  στον παλαίμαχο Δήμαρχο  της Η.Ν.Κάσου  και πρ. Έπαρχο Μιχ. Ερωτόκριτο που του την δίνει το υψηλό ποσοστό του 66.95% και να συνεχίσει με τα ίδια κουράγια με ολόκληρη την δυναμική του Ομάδα.. και σε πιο ενοποιητικές πωτοβουλίες για την ενδυνάμωση των κοινών προσπαθειών των δύο αδελφών νησιών μας.

Εάν από την άλλη, ολόκληρο το απανταχού καρπαθιακό ανθρώπινο δυναμικό που μεσουρανεί, συσπειρωθεί γύρω και αξιοποιηθεί από τις Τοπικές Αρχές της πατρώας γης, πιστεύουμε μπορούν να γίνουν πράμματα και θάματα.

Βέβαια, αυτά συνεπάγονται, όπως γράφαμε, με πρωτοβουλία Επαρχείου- Δήμων Καρπάθου και  Κάσου  να οργανώσουν Παγκόσμιο Συμβούλιο Καρπαθίων-Κασίων υπό την σκέπη του οποίου θα ενωθούν οι απανταχού πανίσχυρες δυνάμεις τους.. Η ενιαιοποιημένη συμβολή των εκτός με τους εντός καρπαθίους-κασίους  θα ανοίξει απέραντους ορίζοντες παλινόρθωσης των νησιών μας. Αυτή ηασύμμετρη πολιτική των  Κυβερνήσεων διαχρονικά να συντηρούν  νησιά -Δήμους- Επαρχεία- κοινότητες  πολλών ταχυτήτων σε ολόκληρη την Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου, εξαιτίας των γνωστών στους πάντες πολυπληθών χρονίων παθογενειών του κράτους, χωρίς  καμία ανταπόκριση ακόμη και από τις αιτιάσεις δικών τους κυβερνητικών παραγόντων.. π.χ. τριπλές λειψές  υπηρεσίες και του Επαρχείου και των δύο Δήμων στα μικρά μέρη τα αφήνει και τα τρία ανάπηρα νησιά-Αρχές να αντιμετωπίσουν όλους διόλου άγονες, αντίξοες καταστάσεις. Αφού, λοιπόν, διαφαίνεται ότι όλα τα επίπεδα της πυραμίδας του κράτους  είναι αλλού το καθένα και οι ανάγκες της κοινωνίας των πολιτών αλλού.. πιστεύουμε ότι εξαρτάται πλέον και από τις τρεις Τοπικές Αρχές να δημιουργήσουν Ομονοούσες, Ενιαίες αντίρροπες δυνάμεις  για να αντιπαρέλθουν-προστατευθούν από τις φυσικές και τις πολιτειακές  τους αντίπαλες συνθήκες.

Παραπλήσια προώθηση των ομογενών να μετέχουν εκλογικά στις Τοπικές μας Αρχές κατέγραψε παραστατικά και ο διευθυντής των “Καρπαθιακών Νέων” Μανώλης Δημελλάς. Και τα συγχαρητήρια πάνε και έρχονται αλλά δεν υπέπεσε στην αντίληψή μας από τον νεοεκλεγέντα Περιφερειάρχη Γιώργο Χατζημάρκο, (ευχόμενοι να συνεχίζει ως πρωτεύσας σε εκταμιεύσεις πόρων) προς τον  νεοκλεγέντα δήμαρχο κ. Φελλουζή.

Όσο αφορά και τους τοπικούς πρωτεύσαντες δημοτικούς συμβούλους και από τις δύο παρατάξεις φέρουν πολύ αισιόδοξα μηνύματα.. ο μεν Δρ. Δημήτρης Κωνσταντινίδης, από το Όθος, ο πλέον δημοφιλής απ΄όλους τους δημοτικούς συμβούλους με τους 656 ψήφους  καταγράφει λαμπρό μέλλον στα δημοτικά μας πράγματα.. γόνος με ήθος επιφανών οικογενειών από τέσσερα χωριά Όθος, Πηγάδια, Απέρι (Κωνσταντινίδη καλόκαρδων γιατρών), Μενετές (αξιοσέβαστων δασκάλων Χατζηκωστή), συνεχίζει  να αναπτερώνει και να σηκώνει  ψηλότερα τις προγονικές σημαίες.

Ο δε Γιώργος Εμμ. Βασιλαράκης έλαβε 453 σταυρούς προτίμησης από το σύνολο των 1.044 της αντιπολίτευσης..  προσοντούχος επιστήμονας μηχανολόγος και ηλεκτρολόγος μηχανικός με γραφεία στην Κάρπαθο-Ρόδο, από τα Πηγάδια, με ρίζες από τις Μενετές (Παππού Γιώργο λεωφορειούχο από τα παιδικά μας χρόνια στα γυμνάσια-λύκεια Απερίου και πατέρα Μανώλη αντάξιο συνεχιστή ΚΤΕΛ Καρπάθου και ξενοδόχο επιχειρηματία).. και μητέρα από την Βωλάδα (πρ. εμπορική επιχειρηματία), ήδη αφήνει τα πολιτικά του αχνάρια και στην Κάρπαθο, εκλεγμένος και στην ανερχόμενη δύναμη της ελίτ του ΠΑΣΟΚ Δωδεκανήσου.

Στην  επινοίκιο ευχαριστήριο συνάθροιση του νεοεκλεγέντος Δημάρχου οι ουρές των προσερχομένων πολιτών-ψηφοφόρων στο  ιδιόκτητο    πεντάστερο ξενοδοχείο του “Κωνσταντίνος Παλάς” έχαιραν φιλικότατης φιλοξενίας με πλούσιο μπουφέ, μπαρ, μουσικές, τραγούδια, χοροί, κ.τ.λ. Κυρίως, όμως, φάνηκε η προσηνής, η απλότητα, η χαμογελαστή, η μειλίχιος προσωπικότητα- κοινωνικότητα του Μιχάλη Φελλουζή, της συζύγου και των παιδιών τους, των αδελφών  τους χαιρετίζοντας οικεία τον πολυπληθή κόσμο  έναν προς έναν.

Εμείς ούτε υπερτιμάμε, ούτε κατηγορούμε κανένα, απλά καταγράφουμε γεγονότα, προσπαθώντας να αναλύσουμε γενικά, έξω από τις δικές μας προτιμήσεις και υποδείξεις, όπως το κάνουμε άλλωστε μέχρι τώρα.. από τις τωρινές προηγηθείσες και τις μετεκλογικές καταστάσεις,  σύμφωνα με τις δικές μας εκτιμήσεις, που στηρίζονται θεωρούμε αμερόληπτα, κατά το δυνατόν, και από τα λεχθέντα του μεγάλου μέρους των συνομιλητών μας αρχών και πολιτών.

Τώρα, μέχρι το Γενάρη, ελπίζεται  θα υπάρξουν οι πρέπουσες διεργασίες πρώτης ανάγνωσης των δημοτικών τεκταινόμενων και της σταδιακής προετοιμασίας όλων για την ανάληψη των υψηλών τους καθηκόντων. Προς το παρόν η αγωνία στρέφεται ποίοι θα αναλάβουν τα αποφασιστικά πόστα του Προέδρου του Δημοτικού Συμβουλίου και των τεσσάρων Αντιδημάρχων. Η καλή εκλογική αρχή φέρει άπλετη αισιοδοξία, το ήμισυ του παντός.

Η Κάρπαθος ασμένως προσβλέπει σε όλους τους δημοτικούς άρχοντες ανεξαιρέτως, απ΄όλα τα μετερίζια, να γυρίσουν νέα σελίδα, γράφοντας ο καθένας με τον δικό του ευφυή, ξεχωριστό τρόπο την ιστορία που του-της αξίζει.. Τα ίδια  προσμένει και η απανταχού καρπαθιακή οικογένεια από τα αδέλφια της στο τιμόνι του ασθμαίνοντος τοπικού αμαξιού της κι εμείς τους το ευχόμαστε ολόψυχα.. και αποδοτική, δημιουργική και ομονοούσα θητεία.

Μάκης Εμμ. Ρήγας- Ρηγοπούλης.

20/10/2023

Καρπαθιακά Νέα