Με μεγάλη επιτυχία παρουσιάστηκε στην Κάρπαθο το βιβλίο του Μανώλη Σοφίλλα

Με μεγάλη επιτυχία παρουσιάστηκε στην Κάρπαθο το  βιβλίο του Μανώλη Σοφίλλα

Την Κυριακή το απόγευμα, 3 Οκτωβρίου 2021, πραγματοποιήθηκε η παρουσίαση του νέο βιβλίου του συμπατριώτη μας κ. Μανώλη Σοφίλλα, με τίτλο: “Τραγούδια και σκοποί από τα χωριά της Καρπάθου”. Η Επιστημονική Εκδήλωση, η οποία έγινε στο Μέγαρο Ευαγγελιστρίας πόλεως Καρπάθου, είχε μεγάλη απήχηση και γνώρισε ιδιαίτερη επιτυχία.  

Ο συντονιστής της εκδήλωσης Πανοσιολογιώτατος Αρχιμ. Αμβρόσιος Μαναρουλάς αναφέρει για την εκδήλωση:

“Με πολλή χαρά,η Ιερά Μητρόπολη Καρπάθου και Κάσου, και ο Ιερός Ναός Ευαγγελιστρίας, φιλοξένησαν τον κ.Μανώλη Σοφίλλα και την έκδοση του βιβλίου του: “Τραγούδια και σκοποί από τα χωριά της Καρπάθου”.

Η έκδοση αυτή , έρχεται να προστεθεί στις προσπάθειες του κ.Μανώλη Σοφίλλα ,για την καταγραφή,εκμάθηση και διάδοση του μουσικού πλούτου της Καρπάθου. Το µεράκι του κ. Μανώλη Σοφίλα ,η δεξιοτεχνία στη λύρα οι γνώσεις του στον τοµέα των Η/Υ και της Βυζαντινής Μουσικής, είναι αυτά που τελικά συμβάλουν στο τελικό αποτέλεσμα της απόδοσης των σκοπών και των τραγουδιών,με την σημειογραφεία της βυζαντινής μουσικής.

Η παρουσίαση,τελούσε υπό την αιγίδα της Ιεράς Μητροπόλεως Καρπάθου και Κάσου, και ευχή όλων ήταν να αποτελέσει την αρχή ενός ευλογημένου ταξιδιού με σκοπό την διάσωση και την εκμάθηση , σκοπών και τραγουδιών στις νεότερες γενεές.

Ο συγγραφέας, κ. Μανώλης Σοφίλλας, υπογράφει το έργο του

Στο βιβλίο καταγράφονται όλοι οι σκοποί, τραγούδια και χοροί που ακούγονται στην Κάρπαθο και μπόρεσε όλα αυτά τα χρόνια να μάθει από μερακλήδες τόσο στην γενέτειρά του, την Όλυμπο όσο και στα υπόλοιπα χωριά της Καρπάθου.

Το έργο του κ. Σοφίλλα παρουσίασαν ο Πανοσιολογιώτατος Αρχιμ. Αμβρόσιος Μαναρουλάς, προϊστάμενος του Ιερού Ναού Ευαγγελιστρίας πόλεως Καρπάθου και υποψήφιος Διδάκτωρ Θεολογίας του ΑΠΘ, 0 Αιδεσιμολογιώτατος πρεσβύτερος Μιχαήλ Φράγκος , πτυχ. Βυζαντινής μουσικής, Μαθηματικός και προϊστάμενος του Ιερού Ναού Κοιμήσεως της Θεοτόκου Μενετών Καρπάθου, και ο κ. Ιωάννης Χαλκιάς Ερευνητής Λαογράφος, προπονητής Α΄ Εθνικής κατηγορίας στο άθλημα του Σκακιού, τελειόφοιτος του τμήματος Φυσικής του πανεπιστημίου Κρήτης.